.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Statisticile oficiale arată că, în 2011, 61% din firme nu au realizat profit, 43% nu au avut niciun angajat şi 30% au declarat o cifră de afaceri egală cu zero. Rata profitabilităţii a coborât la 0,5%.

Orice ţară are câte un grup de firme care nu realizează nici vânzări, nici profit şi nu au niciun angajat. În România, acest grup este însă majoritar, dacă nu chiar predominant. Asta au descoperit specialiştii companiei de consultanţă Expense Reduction Analysts (ERA), uitându-se pe bilanţurile depuse de firmele româneşti la Ministerul Finanţelor.

Potrivit acestor statistici, în România există în total 590.033 de firme, din care mai mult de 250.000 au ieşit pe pierdere în 2011 şi 110.000 cu profit zero, ceea ce înseamnă că 61% din totalul companiilor nu au realizat niciun câştig anul trecut. De asemenea, există 251.674 de firme care au zero angajaţi (43% din total) şi 178.020 de societăţi care au declarat cifră de afaceri zero pentru 2011. În fine, rata profitabilităţii generale în România a fost de 0,5% în 2011, după ce în anul 2010 fusese de 1,6%. „Acesta este gradul de competitivitate al economiei româneşti. Este îngrijorător!“, a exclamat Cristian Ionescu, directorul pentru România al companiei ERA, în conferinţa de prezentare a datelor.

Profitul mediu, cât salariul minim

O altă surpriză oferită de statisticile Finanţelor este dată de profitul mediu pe firmă. Potrivit analizei ERA, câştigul mediu al unei companii româneşti a fost de numai 9.008 lei în 2011, ceea ce, împărţit la cele 12 luni ale anului trecut, înseamnă 750 de lei, adică echivalentul unui salariu minim pe economie. Din bilanţurile depuse la Finanţe mai reiese că 479.519 de firme, adică 81% din totalul companiilor, au avut o cifră de afaceri medie de 15.500 de euro/an.

Doar 3,75% din companii – 22.097 – au avut o cifră de afaceri în 2011 de peste un milion de euro, 0,9% (5.304 firme) au avut o cifră de afaceri de peste 5 milioane de euro, din care 2.669 de firme au înregistrat o cifră de afaceri de peste 10 milioane de euro. Tot anul trecut, 250.791 de companii (43% din total) au înregistrat pierderi, numărul acestora fiind mai mic cu 22% faţă de cel înregistrat în 2010.

Fără vânzări, dar cu pierderi de miliarde

Firmele cu cifra de afaceri zero au adus pierderi cumulate nete de 4,9 miliarde de lei, iar cele cu cifra de afaceri sub 100.000 de euro au avut pierderi cumulate nete de 4,4 miliarde de lei. Statisticile arată că firmele care fac profit sunt în special cele cu cifra de afaceri peste 500.000 de euro.

În România erau, la finalul anului trecut, 951.803 comercianţi activi, din care 298.385 de persoane fizice autorizate (PFA) şi 653.418 persoane juridice, din care 590.033 au depus bilanţ la Ministerul Finanţelor.

sursa si foto: Adevarul

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .