.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Banii sunt parcati pe conturi elvetiene, sub nume scurte: Asri, Sobr sau Rivi. In dosul acestora, se afla firme cu nume care nu releva mult, cum ar fi Business Company. Conturile sunt administrate de un fond de proprietate, pentru mandantul Lavrentis Lavrentiadis, care de saptamana trecuta a fost luat in vizorul justitiei grecesti. La cererea procuraturii, conturile din Elvetia i-au fost inghetate. E un prim caz si exemplar, pentru ce s-ar putea intampla cu multi alti evazionisti fiscali. Ministerul de Finante grec a publicat o lista de 170 de pagini, cu 4.152 de nume, pe care ministrul Evangelos Venizelos a numit-o „lista rusinii“.

Are de gand guvernul grec, cu adevarat, sa-si traga evazionistii fiscali „de urechi“ si sa-i puna la plata? E greu de zis. Si totusi, un prim pas a fost facut, chiar daca cele 158 de milioane de euro blocate pe conturile din Elvetia ale lui Lavrentiadis nu reprezinta decat o picatura intr-un ocean. Intre 40 si 50 de miliarde de euro este evaluata suma nedeclarata la fisc, sau ascunsa prin oaze fiscale.

Pe urma banilor datorati statului elen s-au pornit si agentii fiscali din Germania, care si-au oferit stiinta si experienta de munca Greciei, aflate in prag de faliment. 160 de functionari publici germani, unii dintre ei readusi de la pensie, vor sa porneasca asaltul
impotriva „pacatosilor fiscali“, cum sunt numiti acestia in Germania.

In 4 martie 2010, scriam despre Grecia, odiseea unui faliment si cum si-au impins bogatasii greci propria tara in prapastie. Iata ca, dupa doi ani, un nou guvern si pachete de salvare de sute de miliarde de euro de la Europa, se pare ca lucrurile incep sa se miste si mai in adancuri. De la marea evaziune fiscala, pana la „fakelaki“ sau plicul pe sub masa, nonsalanta cu care statul a fost pradat de ce i se cuvine, prin lege, apare ca sport national, in tara Olympului.

Iar o proasta administratie, uneori masluita, a finantelor de stat a dus si ea la adancirea crizei grecesti. Cu 1.600 de panzere ale armatei elene se lauda ministrul grec al Apararii. De patru ori mai multe decat are Germania, de trei ori mai mare ca teritoriu si de sapte ori mai mare, ca populatie. Insa nemtii sunt asi, la export. Nu doar tancuri blindate au fost vandute Greciei, ci si submarine, in valoare de aproape 4 miliarde de euro. In „Scandalul submarinelor nemtesti pentru greci“ au fost implicate ambele tari, deopotriva. .

Cazul Lavrentiadis promite sa deschida o cutie a Pandorei, in ce priveste „executarea“ evazionistilor fiscali. Tanarul antreprenor mizeaza insa pe timp si „un guvern mai prietenos, dupa alegerile din primavara“, scrie Sueddeutsche.de.

Desi agentul sau PR din Atena a declarat presei, la solicitarea acesteia, ca e vorba de „bani curati“ si de „averea personala“ a lui Lavrentiadis, care a fost blocata pe conturile elvetiene, aceste afirmatii par a nu sta in picioare, cel putin pentru procuratura elena. Aceasta face presiuni asupra lui, sa-si aduca in tara banii depusi pe conturile din strainatate.

Si pe buna dreptate, deoarece pretentii asupra acestor bani are si banca Proton, intre timp nationalizata. Lavrentiadis a preluat banca in anul 2009 si a acordat credite unor firme aflate „sub control direct si indirect“ al omului de afaceri, in valoare de 724.000.000 de euro.

Banii s-au scurs apoi in societati off-shore, banca a intrat in faliment. Intr-un raport din 2011, Banca Centrala a Greciei a documentat afacerile dubioase ale bancii Proton, care a trebuit salvata cu bani de la stat. Pana acum, doar 51 de milioane de euro ar fi fost recuperati din Asia, mai scrie publicatia citata.

Sursa: Hotnews

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .