.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Cea mai mare agenţie de rating din SUA, Standard & Poor’s este investigată de Ministerul de Justiţie american pentru că a evaluat abuziv zeci de titluri de valoare ipotecare în anii premergători crizei financiare, informează The New York Times.

În cazul anchetei privind titlurile cu valoare ipotecară, Ministerul Justiţiei a descoperit că au existat cazuri în care analiştii S&P au fost influenţaţi de alţi manageri din cadrul companiei în luarea deciziei de micşorare a unui rating. Dacă guvernul va găsi dovezi care să susţină aceste informaţii, credibilitatea agenţiei care spune că analiştii săi acţionează independent de mediul de afaceri, va fi grav afectată. Nu este clar dacă celelalte două agenţii- Moody’s and Fitch, fac parte din această anchetă.

“S.& P. a primit mai multe solicitări de la diferite agenţii guvernamentale în ultimi ani. Vom continua să răspundem acestor cereri şi să cooperăm. Nu le interzicem acestor agenţii să vorbească cu angajaţii noştri”, a declarat purtătorul de cuvânt al S.& P, Ed Sweeney.

Corectitudinea metodologiei aplicate de agenţia Standard&Poor’s este anchetată şi de Comisia americană pentru Bursa şi Valori Mobiliare (SEC) şi a fost criticată în multe întâlniri din Congres. Membrii Congresului investighează motivaţia din spatele scăderii ratingului SUA, o decizie foarte importantă pe piaţa financiară.

Reprezentanţii Ministerului de Justiţie au refuzat să comenteze, însă persoanele care au fost interogate în acest caz au aflat că se urmăreşte întocmirea unui caz civil împotriva S&P.

“Cred că va exista un impact major dacă se va descoperi că a fost vorba despre o fraudă şi va fi un moment de impuls pentru introducerea unei legislaţii care ar forţa să-şi schimbe modelul de afaceri “, a declarat Richard Sylla, profesor la Universitatea “Stern School of Business” din New York.

Ea a adăugat că agenţiile de rating ar putea fi nevoite să se oprească din obţinerea profitului de pe urma instituţiilor cărora le calculează rating-ul şi să îi taxeze pe investitorii care folosesc aceste rating-uri. Criticii spun că modelul de afaceri aplicat în prezent duce la un conflict de interese deoarece agenţiile de rating ar putea face evaluări bune pentru a le face pe plac clienţilor.

“Nu omorâţi raţa de aur”

Înainte de criza financiară, băncile se asigurau că o agenţie de rating le va acorda un calificativ bun înainte de a lucra cu ele. Aceste bănci plăteau până la 100.000 de dolari pentru evaluări privind oferte de obligaţiuni ipotecare, potrivit Comisiei de anchetă privind criza financiară. Sute de mii de dolari erau acordate pentru structuri mai complexe cunoscute sub numele de titluri de creanţe colateralizate.

Oamenii care au cunoştiinţe despre investigaţie au declarat că anchetatorii urmăresc mai multe persoane. Se pare că ei au pus întrebări despre o remarcă făcută de David Tesher care ar fi comandat “să nu omoare raţa de aur” făcând referire la valori mobiliare ipotecare.

S.& P. a refuzat să comenteze presupusa afirmaţie a lui Tesher.

Sursa si foto: Romania Libera

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .