.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Televiziunea arabă Al Jazeera a realizat un amplu reportaj despre România, prin care şi-a dorit să afle dacă mult temuta Securitate din perioada comunistă mai are vreo influenţă în România post-decembristă.

Investigaţia făcută de un jurnalist de la publicaţia arabă dovedeşte că poliţia politică a regimului comunist nu şi-a pierdut puterea după revoluţia din 1989, ci şi-a găsit alte forme prin care să îşi exercite controlul într-un mod ceva mai ascuns.

Jurnalistul a avut o primă întâlnire cu Dan Voinea, cel care a scris rechizitoriul în baza căruia au fost condamnaţi la moarte Nicolae şi Elena Ceauşescu, acum un general în retragere.

La cazarma unde dictatorul şi soţia lui au fost împuşcaţi, Voinea a explicat pentru Al Jazeera că executarea lui Ceauşescu a fost o modalitate de a acoperi alţi vinovaţi pentru crimele comuniste.

“S-au gândit că nu e o idee bună să îi ofere lui Ceauşescu un proces corect pentru că celelalte crime ale regimului comunist ar ieşi la iveală, aşa că l-au ucis pe el ca să se salveze pe ei pentru ca apoi să răspândească ideea că oamenii l-au ucis pe Ceauşescu, Astfel, comuniştii au rămas la putere şi după revoluţie”.

“În urma revoluţiei au fost 8.000 de victime, moarte, rănite sau arestate, iar din aceste 8.000, niciun activist de partid”, a mai explicat Voinea.

Istoricul şi poetul Marius Oprea împărtăşeşte punctul de vedere al generalului.

În urmă cu cinci ani, Oprea a pus bazele Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului, cu sprijin din partea lui Traian Băsescu, scrie Aljazeera. Atunci când a început să exhumeze trupuri ale victimelor Securităţii din morminte nemarcate şi a cerut să se facă dreptate, Băsescu, temător de ce ar putea să fie aflat, l-a înlăturat pe Oprea de al conducerea organizaţiei pe care acesta a creat-o.

“Am avut încredere în el că va curăţa ţara de comunişti şi securişti, dar el i-a pus înapoi la putere, iar pe mine m-a dat afară”, a explicat Oprea pentru publicaţia arabă.

Mai departe, jurnalistul de la Al Jazeera a încercat să obţină o perspectivă asupra lucrurilor din partea celui ce este considerat iniţiatorul revoluţiei, Laszlo Tokes.

Al Jazeera îl descrie pe Tokes fiind un fost modest preot care a riscat tot pentru a predica în favoarea democraţiei şi a libertăţi de la amvonul său din Timişoara. Securitatea a decis în 1989 să îl alunge din biserica sa, dar enoriaşii au făcut un lanţ uman pentru a-l apăra.

“O revoltă spontană s-a transformat într-o demonstraţie anti-comunistă, iar în câteva ore a fost stârnită o revoltă generală împotriva întregului regim”, a povestit Tokes.

“Victoria finală împotriva comunismului nu a venit încă”, a precizat Laszlo Tokes pentru Al Jazeera. El a subliniat că mulţi dintre cei mai cunoscuţi criminali ai regimului sunt încă în libertate.

Jurnalistul publicaţiei arabe a avut o intalnire, în apropiere de Timişoara, şi cu ofiţerul de Securitate, Radu Tinu, vinovat pentru tratamentul crud aplicat lui Tokes şi familiei lui.

“Nimeni nu a avut nimic de obiectat în legătură cu ce am făcut. Mulţi m-au întrebat de ce nu i-ai spart capul când ai avut ocazia?”

Investigaţia Al Jazeera a mers mai departe, către dosarele şi condamnările celor vinovaţi de abuzurile din perioada comunistă.

După caderea regimului, arhivele securităţii au rămas în mâinile unei noi forme de poliţie secretă, SRI, din care fac parte aproape toţi foştii membri ai Securităţii.

Multe dosare au fost distruse, inclusiv cel al lui Băsescu, scrie publicaţia arabă.

A durat 18 pentru ca ele să devină accesibile publicului, iar acest lucru s-a întâmplat în mare parte sub presiunea UE, subliniază Al Jazeera. Deşi multe cazuri au fost trimise în instanţă, nimeni nu a fost până acum condamntat.

Germina Nagat, şefa Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii blamează sistemul judiciar, la rândul său compus din foşti ofiţeri ai Securităţii.

“Dacă vedeţi lista persoanelor trimise în judecată, veţi vedea că unele nume sunt foşti ofiţeri ai Securităţii, acum parte a sistemului judiciar. Unii dintre ei, au fost asimilaţi imediat după revoluţie, prin urmare sunt încă activi – e foarte simplu”, a explicat Germina Nagat

Jurnalistul de la Al Jazeera a avut o întrevedere şi cu fostul căpitan al Securităţii, Constantin Bucur, dat afară mai târziu din SRI după ce a dezvăluit că serviciul interceptează convorbirile telefonice.

Întreabat despre Traian Băsescu el a spus că : “sunt convins că a fost un ofiţer sub acoperire al Securităţii. Multe arhive au dispărut, dar oamenii nu au dispărut, iar el a avut mulţi ofiţeri de contact, aşa că multă lume îi cunosc activitatea. O parte dintre ei au fost mituiţi. Alţii vorbesc”.

Încercarea de a afla dacă există în continuare o formă de Securitate din umbra, a îndreptat-o pe jurnalistul Al Jazeera şi spre scriitorul Stelian Tănase, ale cărui cărţi au fost interzise în perioada comunistă.

sursa si foto: RL

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .