.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Strâmtoarea Ormuz, prin care trece 40% din traficul maritim petrolier de pe glob, va fi închisă transporturilor de ţiţei în cazul sancţiunilor împotriva exporturilor iraniene de petrol, a avertizat un responsabil cu rang înalt.

Ocazie cu care americanii își pot aduce aminte de două lucruri, scriu cei de la Business Insider:

“Suntem foarte dependenți de resurse controlate de oameni nebuni care ne urăsc”

“Nu am făcut nimic în ultimii 40 de ani ca să rezolvăm această problemă”.

Într-un articol intitulat “Este anul 2012 – Este absurd că încă depindem de de petrolul din Orientul Mijlociu”, cei de la Business Insider arată că dacă Iranul decide să închidă strâmtoarea Ormuz, prețul petrolului va exploda, iar acest lucru se va resimți în întreaga economie.

Ce înseamnă dependență? Cifrele arată în felul următor: Americanii consumă aproximativ 25% din producția mondială de petrol, cu 50% mai mult decât întreaga Uniune Europeană, de două ori mai mult decât chinezii și de două ori mai mult decât produc ei înșiși.

“Faptul că suntem legați de petrolul din Orientul Mijlociu este o rușine națională” scrie autorul care arată că soluția acestei probleme nu este una de tipul în care doar trebuie să te asiguri că “băieții” din Orientul Mijlociu sunt oameni cumsecade cu care poți face afaceri. Asta pentru că problema nu este una de moment, care va dispărea dacă nu o bagi în seamă. Și mai ales, nu este o problemă pe care “piața” o va echilibra în timp.

Iranul închide Strâmtoarea Ormuz în cazul unor noi sancţiuni

‘Dacă vor fi adoptate sancţiuni împotriva exporturilor de petrol iranian, nicio picătură de ţiţei nu va mai trece prin Strâmtoarea Ormuz’, a declarat prim-vicepreşedintele iranian Mohammad Reza Rahimi.

‘Nu ne dorim ostilităţi sau violenţă (…), dar duşmanii vor renunţa la comploturilor lor numai în ziua în care îi vom pune la locul lor’, a adăugat el.

Statele Unite şi unele ţări europene au în vedere impunerea de sancţiuni împotriva exporturilor iraniene de ţiţei din cauza controversatului program nuclear al Teheranului.

‘Este o nouă tentativă de a deturna atenţia de la adevărata problemă care este nerespectarea de către Iran a obligaţiilor sale internaţionale în domeniul nuclear’, a comentat la Washington un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, Mark Toner.

Declaraţia făcută de Mohammad Reza Rahimi intervine într-un moment în care marina iraniană a demarat sâmbătă zece zile de manevre militare navale în jurul Strâmtorii Ormuz. Forţele navale au fost desfăşurate la est de Strâmtoarea Ormuz, în Marea Oman, Golful Aden, precum şi în Oceanul Indian.

Potrivit purtătorului de cuvânt al manevrelor, operaţiunile de lansare a minelor staţionare şi antisubmarin au avut loc marţi dimineaţă.

Zvonuri legate de eventualitatea unui asemenea exerciţiu au provocat o temporară creştere a preţului petrolului la începutul lunii decembrie, în timp ce tensiunile dintre Iran, pe de o parte, şi Statele Unite şi aliaţii acestora, în special monarhiile arabe din Golf, rămân la cote ridicate.

Statele Unite îşi menţin şi ele în Golful Persic o puternică prezenţă navală, Flota a V-a, cu baza în Bahrein.

Sursa: Capital

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .