.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Constitutia prevede trei actori mari ai politicii externe romanesti: Parlamentul, guvernul si presedintia, a declarat duminica, la Chicago, ministrul roman de Externe, Andrei Marga, care a subliniat insa ca tot legea fundamentala “spune simplu, guvernul este cel care realizeaza politica interna si externa a Romaniei, pe baza programului pe care Parlamentul il aproba”.

Intrebat de reporterul HotNews.ro cum comenteaza declaratiile lui Victor Ponta, care a afirmat ca presedintele Basescu merge in strainatate si se reprezinta doar pe el, asa ca i-a rugat pe ministri Afacerilor Externe si Apararii, sa-l insoteasca, pentru ca partenerii straini “sa vada ca Romania are oameni seriosi”, Andrei Marga a raspuns: “Dl Ponta are fundamental dreptate, pe de o parte, se stie, presedintele e conform Constitutiei cel care reprezinta Romania in intregul politicii ei, pe de alta parte e foarte normal, luand in seama tot Constitutia, sa spunem ca puterea executiva, guvernul, este cel care (…) realizeaza politica interna si externa a tarii”.

Declaratiile ministrului de Externe vin dupa ce, sambata seara, Traian Basescu afirmase ca “seful politicii externe a statului roman este seful statului român” iar Andrei Marga spunea, la aceeasi intalnire: “Cum spunea si domnul presedinte, sigur, directia politicii externe o stabileste Parlamentul, autoritatile si, sigur, presedintele este cel care conform Constitutiei are intreaga autoritate în acest domeniu”.

Acum, Andrei Marga a precizat ca “evident, Guvernul opereaza pe baza unui program de guvernare aprobat de catre Parlament, Parlamentul avand sub control, in fapt, intreaga politica si interna, si externa, a tarii”.

El a tinut sa sublinieze ca Romania va vorbi cu o “singura voce” la Chicago, “ceea ce este absolut normal”.

Intrebat de HotNews.ro cum comenteaza sentimentul existentei unei tensiuni intre presedinte si Guvern, Andrei Marga a raspuns: “Lucrurile par sa fie tensionate, nu sunt in fond tensionate, trebuie lamurite cateva lucruri”

“Desigur ca in practica politica, in practica administratiei romanesti in ultimii ani, fiind prim ministri care s-au atenuat singuri, s-au poate ca au fost incurajati sa fie cat se poate de atenuati, presedintele a preluat multe responsabilitati care in mod normal revin primului ministru. Aceasta e o treaba care nu ne intereseaza acum pentru ca presedintele si-a numit primii ministri si a lucrat asa cum ei au convenit”, a comentat el.

Andrei Marga a subliniat ca trebuie recunoscut faptul ca Romania exista o situatie de coabitare la aceasta ora, “un presedinte de o anumita culoare politica, un guvern avand in spate o majoritate cu culorile politice pe care dvs le stiti”.

“Chiar daca pare o repetitie, trebuie sa spunem, Constitutia este totusi destul de limpede in aceasta privinta, Constitutia prevede trei actori mari ai politicii externe romanesti: parlamentul, guvernul si presedintia. Noi de fapt acum incercam, si primul ministru are dreptate in aceasta privinta, incercam toti cei din guvern sa punem politica externa pe aceasta baza, pe care Constitutia a fixat-o”, a argumentat el.

Sursa: Hotnews

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .