.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Istoria economică a arătat, de la marea criză din 1929, până în present, că politicile de austeritate nu rezolvă nimic • Economistul Paul Krugman, laureat al Premiului Nobel, susţine că autorităţile UE au bătut pasul pe loc, nefiind în stare să ia nici măcar o măsură economică coerentă • Principalul responsabil pentru situaţia dezastruoasă în care se regăsesc statele din Uniunea Europeană este cancelarul Angela Merkel • Germania ar putea pierde zeci de miliarde de euro din cauza Greciei

Măsurile de austeritate nu au rezolvat absolut nimic în timpul “Marii Depresiuni”, declanşate în 1929 şi ale cărei efecte s-au resimțit mai bine de un deceniu. Iar aceasta pentru că esenţa economiei capitaliste este consumul, or austeritatea este îndemnul de a nu mai consuma. În actuala criză cu care se confruntă zona euro, există un om de stat care nu a înţeles că austeritatea nu este întocmai o soluție optimă. Dimpotrivă. Este vorba de cancelarul Germaniei, Angela Merkel, care, datorită măsurilor de austeritate, a adus Europa la sapă de lemn. În plus, aceasta repetă una şi bună, şi anume că Germania nu este obligată să salveze ţări precum Grecia sau Spania. Ce nu înţelege însă cancelarul, este că toate economiile din UE sunt puternic legate între ele, iar falimentul unei ţări atrage, automat, un dezastru în lanţ.

Măsurile de austeritate pe care le iau guvernele, sub presiunea piețelor financiare, pentru corectarea deficitelor bugetare, ar putea declanșa o nouă recesiune, atât la nivelul UE, cât şi la nivel global, avertizează reprezentanții ONU. Un raport al Organizaţiei subliniază că presiunile exercitate de piețele financiare determină statele să ia măsuri fiscale radicale. Acestea pun în pericol relansarea economică și reduc șansele ca producţia şi salariile să crească, şomajul să scadă, iar relansarea veniturilor din impozitare să se producă într-un timp rezonabil. Astfel, plata datoriilor va fi tot mai difcilă, iar oficialii ONU avertizează că situația ar putea fi, într-un final, contraproductivă pentru piețe, dacă se va ajunge la o nouă contracție economică și la o dublă recesiune. Recesiune în care am intrat deja, cel puţin în UE.

Merkel, obsedată de măsuri de austeritate

Germania a anunţat, recent, o încetinire a creşterii economice, aceasta fiind rezultatul direct al adoptării măsurilor de austeritate. Cu toate acestea, cancelarul german Angela Merkel vrea să salveze euro cu orice preț și este gata să aprobe noi măsuri de austeritate. Merkel mizează pe sprijinul piețelor financiare și pe suportul liderilor europeni. Cancelarul german a anunțat că este gata să facă orice pentru salvarea monedei unice europene și a cerut suportul deținătorilor de obligațiuni, pe care îi îndeamnă să contribuie la salvarea euro.

De asemenea, în cursul unui discurs ţinut recent, Merkel lăuda “atitudinea, constanța și viziunea pe termen lung ale Germaniei, în opoziție cu mentalitatea banului câștigat ușor a piețelor financiare”. Aceasta consideră că “în vremuri schimbătoare, în care influența piețelor financiare este în creștere, în care mizele se schimbă de mai multe ori pe zi, cultura viziunii pe termen lung este o contragreutate foarte importantă”. În opinia liderului de la Berlin, criza financiară internațională, urmată de criza din zona euro, reprezintă “simptome ale unui comportament necugetat al sistemului bancar și al economiilor naționale”.

Ani irosiţi

Criza din zona euro reprezintă un test al metodei propuse de cancelarul Germaniei, Angela Merkel, adepta austerității bugetare și măsurilor calculate, cu impact pe termen lung, susţin unii dintre cei mai avizaţi analişti şi economişti ai lumii. Însă, viitorul Europei nu sună bine pentru toți. Spre exemplu, Paul Krugman, laureat al premiului Nobel pentru economie, se declară foarte pesimist. Şi asta în ciuda faptului că unii lideri europeni s-au arătat de la “optimişti”, la “foarte optimişti”. Într-un editorial publicat în New York Times, Krugman precizează că este surprins de acest optimism împărtăşit de aceleaşi persoane care nu cred că formula de redresare economică prin suferinţă, propusă de Germania, are vreo şansă de succes. “Dimpotrivă, optimismul acestora se bazează pe prezumţia conform căreia toţi actorii sunt conştienţi că eşecul economic, în special destrămarea zonei euro, va fi un dezastru pentru toată lumea, inclusiv pentru germani, iar acest lucru îi va forţa pe liderii europeni să facă ceea ce trebuie să facă pentru a rezolva situaţia”, explică Paul Krugman.

Economistul aminteşte că au trecut peste doi ani de când liderii europeni s-au angajat în aplicarea unei strategii bazate pe austeritate fiscală şi pe reduceri de salarii, în speranţa că acestea vor rezolva problemele ţărilor îndatorate. În opinia lui Krugman, toate aceste măsuri nu au avut niciun rezultat pozitiv, dar, în acelaşi timp, criza datoriilor suverane a intrat în “metastază”, răspândindu-se din Grecia, înspre economiile mult mai mari ale Spaniei şi Italiei, iar întreaga Europă se afundă din nou în recesiune. Ce propune economistul? “Singura soluţie pentru salvarea zonei euro implică achiziţia puternică de obligaţiuni suverane de către Banca Centrală Europeană şi exprimarea publică a dispoziţiei acesteia de a accepta o rată mai mare a inflaţiei”, explică Paul Krugman.

Soros dezvăluie planurile lui Merkel: zona euro, un imperiu german

Miliardarul George Soros crede că Europa riscă să ajungă la un sistem care ar perpetua și adânci divergențele dintre statele creditoare și cele debitoare, transformând zona euro “într-un fel de imperiu german”, în timp ce țările de la periferie ar fi permanent în depresiune economică. “Chiar dacă reușești să eviți acel accident similar cu ce s-a întâmplat în 2008, cu falimentul Lehman Brothers – să spunem că eviți asta – Eurosistemul care ar rezulta ar perpetua divergențele dintre creditori și debitori și ar crea o Europă foarte, foarte diferită de societatea deschisă care a capturat imaginațiile oamenilor și a condus la crearea Uniunii Europene. Ar transforma-o într-un sistem ierarhic, unde diviziunile dintre creditori și debitori ar deveni permanente și, în loc de un grup de țări dintre care niciuna nu domină, s-ar ajunge ca Germania să se afle într-o poziție de dominație permanentă, un fel de imperiu german, în timp ce statele de la periferie ar deveni zone aflate permanent în depresiune”, a declarat Soros, într-un interviu pentru presa internaţională.

Miliardarul a amintit că, în detrimentul austerității promovate de Germania, Franţa și Italia fac presiuni asupra Berlinului, pentru ca acesta să accepte măsuri decisive pentru rezolvarea crizei, după ce randamentul obligațiunilor spaniole cu maturitatea la zece ani a depășit, recent, pragul psihologic de 7%, nivel considerat nesustenabil.

Sursa si foto: Ziuanews

Grecia, piatră de moară pentru Germania

Grecia pare să fie, în momentul de faţă, cea mai importantă problemă a Germaniei, Berlinul urmând să fie direct afectat de un eventual faliment al statului elen. Analistul economic George Vulcănescu este de părere că Merkel le cere grecilor să se ajute şi ei şi să nu aştepte numai ajutorul Germaniei, ţara cea mai puternică din UE, din punct de vedere financiar. “Părerea mea este că 2013 va fi anul în care Grecia va intra în faliment. Sigur, pagubele vor fi mari, de zeci de miliarde de euro, pentru ţările cu expunere mare pe Grecia, precum Germania, Franţa sau Italia. Dar asta e… Asta nu înseamnă că Grecia va fi ştearsă de pe hartă. Sunt ţări care au datorii de o sută de ani şi le plătesc şi acum. Repet, ţările care vor intra în incapacitate de plată nu vor dispărea, ci, probabil, vor cere ajutorul FMI”, a declarat analistul George Vulcănescu, pentru ZIUAnews.

La rândul său, analistul economic Ilie Şerbănescu susţine că Angela Merkel “nu vede comportamentul necuget al băncilor germane, ci doar pe cel al băncilor străine”. „Merkel dă dreptate votantului german care l-ar ţine în braţe pe cel grec. Nu este adevărat! Banii pentru Grecia vin strict din băncile private germane şi nu de la statul german. Lumea ştie mai puţin următorul lucru: banii primiţi nu sunt folosiţi de Grecia, ci vin de formă, stau vreo două zile în Grecia, şi apoi se întorc în băncile private germane sau franţuzeşti. În toată acestă situaţie, nu statele sunt de vină, ci băncile. Dar oamenii nu vor să accepte acest lucru”, a declarat, pentru ZIUAnews, Ilie Şerbănescu.

Noi măsuri de austeritate impuse Greciei

Guvernul elen a fost de acord să aplice o nouă serie de măsuri de austeritate, în valoare de 11,5 miliarde de euro, în 2013 și 2014, astfel încât să primească ajutorul financiar de la creditorii internaționali. Oficialii greci vor negocia reducerile de cheltuieli cu o delegație formată din reprezentanții Fondului Monetar Internațional, Comisiei Europene și Băncii Centrale Europene, care vor stabili dacă țara va primi următoarea tranșă din împrumutul care se ridică la 173 de miliarde de euro, relatează Wall Street Journal. În caz contrar, Grecia ar putea rămâne fără bani pentru cheltuielile curente, în următoarele săptămâni.

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .