.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

5115110-mediafax-foto-ovidiu-dumitru-matiu Premierul Victor Ponta şi ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, Dan Şova, au prezentat documente şi explicaţii legate de proiectul minier de la Roşia Montană, la Palatul Parlamentului. Gândul a prezentat principalele declaraţii.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, după întâlnirea avută cu Victor Ponta la Parlament, că USL a decis să se revină la constituirea unei Comisii parlamentare speciale pentru Roşia Montană şi procedura de urgenţă pentru proiectul de lege să fie retrasă.

Liderii USL, în frunte cu Victor Ponta şi Crin Antonescu, s-au întâlnit la cabinetul preşedintelui Senatului pentru a discuta despre proiectul de lege al Guvernului privind Roşia Montana. La ea au participat din partea PNL, Crin Antonescu, Eduard Hellvig, Daniel Chiţoiu şi Radu Stroe, iar din partea PSD, Victor Ponta şi Liviu Dragnea.

La finalul întâlnirii, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că va fi oprită procedura de urgenţă din Parlament şi că se va constitui în forul legislativ o Comisie Specială pentru proiectul Roşia Montană. Componenţa acesteia va fi stabilită săptămâna viitoare.

“Eu mi-am reafirmat convingerea că e un proiect care în mod normal se asumă sau nu de către Guvern. Premierul a rămas pe ideea că proiectul a fost înaintat în Parlament”, a spus Antonescu.

“PSD a convenit să revenim pe comisie specială în Parlament, deci să se retragă procedura de urgenţă”, a mai spus liderul PNL.

Crin Antonescu a dezvăluit de asemenea că i-a cerut lui Victor Ponta să retragă proiectul din Parlament şi Guvernul să dea o hotărâre referitoare la proiectul Roşia Montană. Ponta a respins propunerea venită din partea PNL şi s-a pronunţat pentru continuarea dezbaterilor din Parlament.

Anterior, Victor Ponta şi ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, Dan Şova au spus că vor fi desecretizate toate documentele legate de exploatarea de la Roşia Montană, cu excepţia licenţei de exploatare, care este clasificată drept confidenţială. Prevederile licenţei de exploatare, în care sunt prevăzute obligaţiile Gabriel Resources, rămâne astfel secret, ca şi până acum.

Premierul Ponta a prezentat însă principalele date ale licenţei: durata licenţei este de 20 de ani, din 1999 până în 2019. Redevenţa este de 2%, ea a ajuns la 6% şi această schimbare a redevenţei se poate face doar prin lege. Litigiile vor fi soluţionate de Camera Internaţională de Arbitraj de la Viena.

Cei doi au pus la dispoziţia presei documente din care reiese care sunt sumele investite la Roşia Montană de RMGC, care sunt obligaţiile băneşti ale statului în cazul în care acest proiect nu se realizează şi care sunt sumele renegociate în noul proiect de lege, faţă de contractul iniţial cu Gabriel Resources.

Dan Şova a precizat că, spre deosebire de contractul negociat cu Gabriel Resources, proiectul de lege actual stabileşte clar care sunt obligaţiile RMGC pentru protecţia mediului şi a patrimoniului cultural de la Roşia Montană, fixează participaţia statului în firmă la 25%, fără posibilitate de modificare, precum şi introduce interdicţia de a exploata alte metale în afară de aur şi argint.

sursa si foto: Gandul

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .