.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

descarcareDe 12 luni există o campanie împotriva reducerilor de taxe. Campanie simplă, care deşi este promovată de economişti, nu este susţinută cu date economice. Doar cu populisme. Aceste populisme sunt prezente şi în retorica care vine dinspre Banca Naţională a României.

Politica fiscală este prociclică, deficite în creştere în timp ce economia creşte. De acord 100%. Dar atenţie, vorbim de deficite nu de Cod fiscal. Deficitul reprezintă diferenţa dintre venituri şi cheltuieli. Supriza nu vine niciodată de la politica fiscală. Am susţinut mereu şi mereu că politicienii şi “tehnocraţii” vor folosi politica fiscală pentru a se ajuta pe ei, partidele lor sau prietenii din privat. Asta este. Nu numai în România ne confruntăm cu aşa ceva, ci peste tot în lume. Dar de aceea avem bănci centrale independente (deşi un sistem monetar fără bancă centrală s-ar putea să fie superior). Rolul băncii centrale independente este să implementeze politica monetară în aşa fel încât efectele unei politici fiscale prociclică, adică inflaţia (sau rata inflaţiei peste o ţintă) să nu apară.  Nimic mai mult. Simplu. Este tot ce se cere de la o bancă centrală independentă.

Și acum să vedem ce face BNR. BNR, prin comunicatori (inclusiv guvernator) avertizează despre pericolele politicii fiscale prociclice. Bravo. De acord 100%. Vă susţin. Ca o paranteza, BNR nu este deranjată de cheltuieli publice mai mari cât de reducerea taxelor, dar ce mai contează. Las eu de la mine si mă alătur BNR în lupta cu politica fiscală prociclică. BNR, ai cuvântul. Ce facem ca să stopăm efectele nocive pentru economie ale politicii fiscale prociclice? <<În primul rând, domnule Cîţu, susţinem programul Prima casă.>> (poftim?). <>. Am înţeles, aruncăm gaz pe foc. Un fel de “Fight fire with fire”, combinat cu “burning down the house” sau pe româneşte: “ori la bal, ori la scandal”.

Acum, lăsând gluma la o parte. Da, politica fiscala este procilică din cauza cheltuielilor mai mari şi a programelor foarte numeroase (parca este unul pe zi) de ajutoare, subvenţii pentru toate sectoarele din economie. Dar cum naiba să răspunzi cu politica monetara prociclică, în aceste condiţii (stimulativă), şi să încerci să “te dai” independent. Asta o însemna să fii mafiot?
P.S. Stilul acestei opinii este impus, implicit, de BNR. Atât timp cât BNR susţine “la mişto” că nu trebuie să fie evaluată relativ la ţinta de inflaţie, nu are sens să iau în serios ce spune BNR.

sursa: http://www.capital.ro/

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .