.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

pagepicBIG-850x636ROMATSA – CLIENT CAPTIV AL UNUI FURNIZOR PRIVAT DE SERVICII ŞI PRODUSE DE TELECOMUNICAŢII

Regia autonomã de interes strategic a achiziţionat diverse aplicaţii de la Datanet System SRL, pentru care deţine doar calitatea de utilizator al acestora. Dacã ROMATSA, nu a fãcut back-up-uri de securitate la aplicaţiile achiziţionate de la firma respectivã, putem asista la un moment dat la o problemă de securitate naţională în cazul în care furnizorul menţionat nu i-ar mai putea oferi servicii.

Regia Autonomă ROMATSA, este una dintre cele mai “exclusiviste” entităţi de stat. Aceasta datoritã obiectului de activitate care vizeazã siguranţã naţionalã, dar mai ales bugetului de care dispune respective entitate (inclusive salarii consistente). Ţinând cont de acest caracter “exclusivist”, ROMATSA dispune de un buget anual substanţial, care îi oferã posibilitatea managerilor sãi de a organiza, anual, zeci de licitaţii publice, ba chiar sã atribuie direct zeci de contracte substanţiale.

Facând un inventar al contractelor încheiate de-a lungul anilor de ROMATSA se observã, în mod surprinzãtor, cã de mulţi ani încoace, aceastã regie autonomã a acordat contracte consistente (FACSIMIL 2-8) unui anume furnizor de servicii de telecomunicaţii: SC Datanet Systems S.R.L.

Deşi respectiva companie privatã a beneficiat de multe contrate de la ROMATSA, acest lucru nu a atras niciodată atenţia conducerii Ministerului Transporturilor – în coordonarea căruia se află ROMATSA – şi nici conducerii instituţiilor abilitate ale statului.

Aşa se face cã pânã acum nimeni nu s-a sesizat cã Datanet Systems S.R.L. nu este doar un furnizor de servicii pentru ROMATSA, ci şi proprietarul unor aplicaţii furnizate de respectiva companie pentru echipamentele de telecomunicaţii cu care operează această regie de stat de interes strategic. Un exemplu în acest sens îl consituie o licitaţie organizatã în data de 09..09.2010 de Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian – R.A. ROMATSA. Atunci, regia autonomã de interes strategic a organizat o licitaţie deschisă pentru achiziţionarea de echipamente, servicii şi lucrări pentru “Modernizare Sistem de Telecomunicaţii ROMATSA (STCR) – APP/TWR şi obiective distante CE/CR”. Obiectul licitaţiei publice respective a fost “Achiziţia de produse Cisco, Rad, Apc, BackBox, Cablare structurată şi servicii de garanţie şi instalare/mentenanţă pe 3 ani”, în vreme ce bugetul maxim al procedurii de achiziţie publicã a fost de 3.380.000 de lei (echivalent a 1.100.000 USD)”. La acea licitaţie au fost prezenţi doi ofertanţi: SC Datanet Systems S.R.L. şi asocierea Romtelecom SA – Frontal Communication S.R.L., acest din urmă fiind un consorţiu format din două companii “Gold Partner Cisco” (cea mai înaltă certificare de la Cisco).

Studiind documentaţia de atribuire a respectivei licitaţii se poate observa includerea în vedere specificaţiile tehnice şi în cerinţele caietului de sarcini a unor prevederi care sã nu ofere posibilitatea altui competitor în afara Datanet System S.R.L. să poată câştiga. Potrivit caietului de sarcini, ROMATSA a organizat licitaţia respectivã în vederea înlocuirii staţiilor de monitorizare PMECT pe care le utiliza şi care operau cu o aplicaţie ce trebuia modificată şi reconfigurată în vederea integrării noilor sisteme. Aşa se face cã în documentaţia procedurii de achiziţie publicã autoritatea contractantã a prevãzut cã “aplicaţia de monitorizare PMECT este produs al firmei Datanet Systems S.R.L.”. Ca atare, pentru ca staţiile respective să poată fi înlocuite, câştigătorul lictaţiei avea nevoie de acordul proprietarului aplicaţiei pentru a o modifica. Si cine era proprietarul? Datanet Systems! Cum era de aşteptat, compania nu a agreat sã ofere competitorilor vreun acord de utilizare sau de proprietate aplicaţiei de monitorizare PMECT, fãrãde care nu se putea participa la licitaţie. Ca atare, nimeni în afarã de Datanet System nu ar fi putut câştiga licitaţia, ţinînd cont de caracterul restrictive al cerinţei menţionate.

Ca atare, ROMATSA a anunţat oficial pe 29 septembrie 2010 consorţiul Romtelecom-Frontal Communication cã a fost descalificat din competiţie, unul dintre motive fiind acela că nu deţine autorizare de la Datanet Systems de a modifica aplicaţia de monitorizare PMECT. “Asocierea dumneavoastrã nu deţine drepturile şi toate informaţiile necesare modificării şi reconfigurării aplicaţiei de monitorizare PMECT. Menţionăm că ROMATSA are doar drept de utilizare a acestei aplicaţii, în consecinţă nu poate furniza ofertantului informaţiile tehnice necesare îndeplinirii cerinţelor formulate în caietul de sarcini în ceeea ce priveşte modificarea şi reconfigurarea aplicaţiei”, se arată într-o notă remisă consorţiului descalificat de la procedura de achiziţie publicã respectivã. Rezultatul: Datanet System S.R.L. a fost desemnat câştigãtor al licitaţiei la suma maximã alocatã pentru această licitaţie, chiar dacă au existat voci care au spus cã preţul de piaţă, real, pentru acest proiect era mult mai mic.

Cine este Datanet System SRL?

Datanet Systems S.R.L. a fost înfiinţată în 1998 pentru a oferi produse şi servicii profesionale pentru reţelele de comunicaţii de date, voce şi video, incluzând planificarea, proiectarea, integrarea şi implementarea de soluţii, precum şi servicii de optimizare a acestora. La scurt timp dupã înfiinţare, Datanet System S.R.L. a reuşit să câştige un portofoliu important de clienţi precum MAI, MAE, SIE, furnizorii de servicii Internet PCNET, KPNQwest, Astral Kappa, RDS. Conform datelor ONRC, compania are ca asociaţi: Soitron Group As (Slovacia) – 51% (aport la capitalul social în sumã de 6.893.160 RON, din noiembrie 2009), Velicu Daniela Clementina, Stroescu Dragos, Musat Gabriel, Velicu Vasile – fiecare dintre ultimii patru deţin câte 12,25% din pãrţile sociale (ceea ce repezintã echivalentul unui aport la capitalul social de cîte 1.655.710 RON). Datele ONRC mai aratã cã în anul 2012 Datanet System S.R.L. a o medie de 47 de angajaţi, un profit brut de 7.899.917 RON şi un profit net de 6.595.955 RON. Aceasta în condiţiile în care cifra de afaceri netã a companiei a fost una consistentã pentru o perioadã de crizã, dar şi pentru o piaţã în care existã sute de competitori similari: 71.317.712 RON. Datele oficiale aratã cã o parte din consistenta cifrã de afaceri a Datanet System S.R.L. s-a datorat colaborãrii cu R.A. ROMATSA, care datează de peste 12 ani, timp în care companiei respective i-au fost încredinţate de cãtre regia autonomã mai multe contracte importante. Din acest motiv, R.A. ROMATSA a devenit, în timp, un “client captiv” al Datanet System S.R.L., ţinând cont de faptul cã regia este dependentă pentru multe aplicaţii pe care le utilizeazã de acest furnizor de servicii şi produse de telecomunicaţii care deţine proprietatea acestora.

Din acest motiv se ridicã o problemã esenţialã: în condiţiile în care Datanet System S.R.L. este proprietarul multora dintre aplicaţiile utilizate de ROMATSA, a creat aceastã regie autonomã, în calitate de utilizator, back-up-uri de securitate, astfel încât, în cazul în care Datanet Systems S.R.L. nu i-ar mai putea oferi servicii, să poatã dispune şi de alţi furnizori care să ofere servicii alternative? In cazul în care acest lucru nu s-a întâmplat, putem asista la un moment dat la o problemă de securitate naţională.

Culmea este cã autoritãţile statului cunosc acest lucru. Dar tac. Mâlc!

Interesant este cã printre clienţii importanţi ai DatanetSystem S.R.L. , pe lîngã diverse bãnci (inclusive Banca Naţionalã a României) şi companii private importante (Petrom, Rompetrol etc) se numãrã Tarom, Camera de Comerţ a României, dar şi Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (FACSIMIL 1). Aceasta în condiţiile în care unul dintre asociaţi, care deţine şi funcţia de director general al companiei private este Vasile Velicu – personaj care în trecut a fost de director-adjunct la Camera de Comerţ şi Industrie a României – Centrul de Informaţii pentru Afaceri.

sursa si foto: http://www.expresmagazin.ro/

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .