.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Inventatorul Web-ului, Tim Berners-Lee, a pus în gardă la Davos, împotriva tentaţiei guvernelor de a controla această reţea, sprijinit în parte de mediul de afaceri, îngrijorat de “compromisul” ce trebuie făcut în materie de libertate şi siguranţă pentru internauţi, relatează sâmbătă France Presse.

“Visul este acela al unei reţele de internet deschise”, a explicat Berners-Lee, menţionând explozia reţelelor de socializare. Din păcate, guvernele nu înţeleg situaţia aşa, a regretat el, evocând recenta sinucidere a lui Aaron Swartz, un militant de pe internet de 26 de ani, urmărit de justiţia americană pentru că ar fi copiat şi postat on-line milioane de pagini de date ştiinţifice private, dar pe care el le-a considerat de interes public.

Guvernele trebuie să accepte să facă publice mai multe date, pentru a permite unui număr cât mai mare de informaţii să amelioreze vieţile noastre, a susţinut informaticianul. “Guvernele pot găsi 101 de motive bune pentru a nu face acest lucru, dar, în realitate, este vorba mai ales de control”, a subliniat el. Problema a fost discutată pe larg în această săptămână, la Davos, atât de către experţi, cât şi de către protagoniştii economici care operează în reţeaua ce nu exista cu ceva mai mult de 20 de ani în urmă.

Şefa grupului american Yahoo, Marissa Mayer, le-a explicat participanţilor la cel de-al 43-lea Forum Economic Mondial că giganţii internetului caută în mod constant un compromis între respectarea vieţii private şi oferta crescândă de servicii personalizate. “Cred că respectarea vieţii private va fi întotdeauna lucrul de care utilizatorii vor ţine seama. Dar cred, de asemenea, că această respectare este un compromis”, a explicat ea. Aceasta “pentru că atunci când daţi informaţii care vă privesc, primiţi în schimb servicii”, a adăugat Mayer, care a preluat în iulie conducerea Yahoo, după 13 ani petrecuţi la conducerea Google.

Comisarul european pentru agenda digitală, Neelie Kroes, a lansat un apel comunităţii afacerilor şi politicienilor de a încuraja formarea tinerilor europeni în dezvoltarea internetului. “Decalajul digital se adânceşte, în acelaşi ritm cu numărul de şomeri”, a avertizat Kroes.

Berners-Lee a lansat prima pagină de internet în ziua de Crăciun a anului 1990, potrivit Agerpres.

sursa si foto Capital

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .