.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Greii finanţelor internaţionale au promis la Bucureşti că pot convinge chiar şi în criză investitorii străini să cumpere perlele energetice ale României la preţuri juste.

Bancherii de investiţii ai marilor grupuri financiare Goldman Sachs, JP Morgan, Citigroup şi Société Générale, prezenţi joi la seminarul “Finan­ţarea prin bur­să. Un impuls pentru economia naţională”, organizat de ZF în parteneriat cu Bursa de Valori Bucureşti şi Depozitarul Central, au dat asigurări că investitorii străini sunt interesaţi să cumpere acţiunile pe care statul le scoate la vânzare prin bursă la companiile ener­getice, iar ei sunt dispuşi să îşi folosească expertiza pentru ca aceste privatizări să se încheie cu succes.
“Eu le-aş spune investitorilor că dacă îţi place Polonia, atunci vei iubi România. Nu preţul, ci cât de eficientă este o privatizare contează. Succesul unei privatizări înseamnă că a fost câştigată încrederea investitorilor care vor reveni să cumpere pachete suplimentare de acţiuni atunci când statul va încerca din nou să vândă acţiuni pe bursă”, a declarat Laurent Cassin, şeful diviziei CEEMEA equity capital markets la grupul francez Société Générale.

Reprezentantul Goldman Sachs, banca americană de investiţii angajată alături de Erste-BCR şi Raiffeisen International pentru vânzarea a 15% din Romgaz, a atras atenţia că reuşita unei privatizări depinde şi de implicarea salariaţilor în proces, care pot primi acţiuni la companiile privatizate. La fel de importantă este şi atragerea investitorilor de retail, pentru că fondurile străine de investiţii se uită la interesul care există pe plan local pentru oferte.

Guvernul a anunţat un plan ambiţios de privatizări pentru 2012: vânzarea pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câte 15% din acţiunile pe care le deţine la transportatorii naţionali deja listaţi Transelectrica şi Transgaz programată pentru a doua jumătate a lunii martie, respectiv finele lunii aprilie, pentru ca în luna octombrie să urmeze vânzarea a câte 10% din Hidroelectrica şi Nuclearelectrica.

În schimb, pentru revânzarea a 9,84% din Petrom şi vânzarea a 15% din acţiunile Romgaz, Florin-Laurenţiu Vlădan, şeful Oficiului, nu a avansat un termen. Nu este însă prima dată când statul promite că vinde acţiuni la aceste companii, şi anul trecut statul s-a angajat să le listeze, însă procedurile au fost amânate, cu excepţia ofertei Petrom care a eşuat.

“Vom continua procesul de privatizare şi vom respecta termenele. Economia României are o şansă importantă prin aceste câteva privatizări reuşite”, a afirmat Karoly Borbely, secretar de stat în Ministerul Economiei.

Despre importanţa acestor privatizări pentru economie a vorbit şi Lucian Anghel, şeful Bursei de Valori Bucureşti. “Dacă vom reuşi să încheiem cu succes ofertele, atunci ne putem gândi să atragem campioni naţionali pentru a se lista la bursă şi care astfel să obţină finanţare pentru a crea noi locuri de muncă şi pentru a contribui la creşterea economică”, a spus noul preşedinte al BVB.

Sursa si foto: Ziarul Financiar

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .