.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Preşedintele Traian Băsescu a trimis, marţi, pentru reexaminare la Senat o lege privind formarea profesională a adulţilor, arătând că aceasta intră în contradicţie cu Legea educaţiei naţionale şi introduce un regim mult mai blând de sancţionare a nerespectării standardelor de calitate în domeniu.

Textul legislativ respectiv este Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesională a adulţilor, evidenţiază un comunicat de presă transmis de Preşedinţie.

Potrivit scrisorii de reexaminare transmisă de şeful statului preşedintelui Senatului, prevederile Articolului I punctul 8, precum şi cele ale Articolului 1 punctul 24 ale legii transmise la promulgare sunt în contradicţie cu dispoziţiile articolului 340 din Legea Educaţiei Naţionale nr.1/2011.

Preşedintele Băsescu semnalează şi că atribuţiile şi rolul Autorităţii Naţionale pentru Calificări trebuie întărite prin lege, însă legea transmisă spre promulgare nu numai că nu întăreşte rolul şi atribuţiile Autorităţii Naţionale pentru Calificări, dar prin conţinutul său anumite atribuţii ale acestei Autorităţi sunt eliminate şi instrumentele sale de coordonare a activităţii de autorizare sunt suprimate.

Totodată, potrivit cererii de reexaminare, “în mod contradictoriu cu interesul general al activităţii de formare profesională, prezenta lege introduce un regim sancţionator pentru nerespectarea standardelor de calitate mult mai blând decât forma anterioară a actului normativ”.

Şeful statului remarcă şi faptul că legea nu respectă decizia Curţii Constituţionale referitoare la faptul că textele legislative trebuie să fie formulate “clar, fluent si inteligibil, fără dificultăţi sintactice şi pasaje obscure sau echivoce, iar forma şi estetica exprimării nu trebuie să prejudicieze stilul juridic, precizia şi claritatea dispoziţiilor”.

“Or, legea transmisă spre promulgare este formulată, în ansamblul său, într-un mod ambiguu, neclar şi vag, conţinând contradicţii, omisiuni şi texte de natură a da naştere la interpretări şi abuzuri”, mai menţionează preşedintele Băsescu.

sursa si foto: Mediafax

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .