.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

LEVERKUSEN, GERMANY - NOVEMBER 06:  A can of milk is emptied at the farm Baumhoegger-Wieden of farmer Klaus Wieden on November 6, 2008 in Imbach near Leverkusen, Germany. Big discounters like Aldi and Lidl lowered prices due to the actual economic crisis.  (Photo by Christof Koepsel/Getty Images)

Fermierii vor să îl dea în judecată pe ministrul Agriculturii care a spus ieri că brânza de Brădet ar fi fost contaminată cu E.coli prin lapte. Oficialul şi-a nuanţat astăzi declaraţia, dar crescătorii rămân furioşi. Se plâng că spusele demnitarului au creat panică şi le-au înjumătăţit imediat vânzările.

„Deja sunt foarte multe ferme care nu mai pot vinde laptele şi urmează să îl aruncăm pe câmp. Toţi producătorii de lapte din România sunt afectaţi, toţi, absolut toţi. De la declaraţia pe care a făcut-o până astăzi a scăzut vânzarea cu 50%”, a spus Costel Caraș, preşedintele Sindicatului Crescătorilor de Taurine din România.

Reprezentantul crescătorilor de taurine spune că laptele livrat de fermieri nu poate contamina pe nimeni cu bacteria E.coli: este procesat în fabrici.

„Noi facem lapte crud, materie primă, care pleacă la prelucrare şi tot acest lapte este pasteurizat pentru a distruge germenii, microbii”, a adăugat el.

Administratorul fermei care a livrat lapte la fabrica de brânzeturi de la Brădet spune și el că nu a greşit cu nimic.

„Nu înţelegem de ce suntem noi acuzaţi, adică conform regulamentului european, după care noi funcționăm, noi livrăm lapte european. Mă obligă să am un anumit număr de germeni”, spune Nicoleta Marinescu, administratorul fermei din Robăneşti.

Reacţia fermierilor vine după ce ministrul Agriculturii a declarat ieri că laptele ar putea fi sursa de contaminare cu E.coli a brânzei produse la Brădet.

„Specialiștii spun că această contaminare s-ar putea să fi fost la lapte în principal. Se acuză laptele ca sursă principală”, a spus, marți, Achim Irimescu, ministrul Agriculturii.

Şefii Consiliului Judeţean Argeş sunt şi ei revoltaţi.

„Este inacceptabil să distrugi un brand local de la nivelul dânsului. Cine va răspunde dacă niște oameni rămân fără locuri de muncă? Se închide o societate pe niște declarații neverificate”, a spus Dorin Mărăşoiu, vicepreşedinte CJ Argeş.

Astăzi, ministrul Agriculturii şi-a nuanțat declaraţia care i-a înfuriat pe fermieri.

„Eu nu am spus de niciun fel că laptele este de vină. Eu am spus un singur lucru: că la testele pe care le-a făcut ANSVSA în comerţ, nu în fabrica respectivă, a rezultat că 25 de kilograme de brânză proaspătă de vaci este contaminată”, a spus Achim Irimescu.

Ministrul a făcut noi precizări și pe pagina sa de Facebook.

„Am dat informația în mod absolut transparent. De fapt, ceea ce mi se impută acum este prea marea transparență de care am dat dovadă. Poate am greșit, poate nu. Pe de altă parte, informația era deja cunoscută în mass media, jurnaliștii necerându-mi decât confirmarea ei. Alte persoane avuseseră deja grijă să o dea, “pe surse”, cum se spune, înainte (…) Nu cred că putem pune în balanță viața unor copii cu orice altceva. Nu cred că este un mod corect și moral a vedea astfel lucrurile”, a scris Achim Irimescu.

sursa si foto:  http://www.expunere.com

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .