.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

La peste jumătate de secol de la primele discuţii, după trei ani de la reluarea lucrărilor la noua clădire (începute încă din 1986) şi la patru luni de la inaugurarea oficială, noul sediu al Bibliotecii Naţionale, situat în bulevardul Unirii, îşi va deschide luni porţile pentru publicul larg.

Într-o primă fază, vor fi disponibile şapte din cele 14 săli de lectură şi spaţiile multifuncţionale, unde vor fi organizate diverse activităţi, precum expoziţii, conferinţe sau ateliere demonstrative, şi unde, în zonele special amenajate, va putea veni oricine are nevoie de un loc propice studiului, inclusiv grupuri de elevi şi studenţi care lucrează la proiecte comune. În incinta Bibliotecii Naţionale urmează să fie deschise şi două cafenele.

“Întreaga activitate se desfăşoară în jurul atriumului. Obiectivul a fost de a avea lumină naturală cât mai mut timp posibil în toate zonele Bibliotecii Naţionale, săli de lectură şi spaţii multifuncţionale. În spaţiile complementare sălilor de lectură, pot veni studenţi sau cercetători, practic, publicul larg, unde cu propriul laptop sau altă tehnologie îşi pot desfăşura activitatea. Nu toate etajele sunt destinate publicului. De exemplu, ultimul etaj este pentru depozitul legal intangibil. Etajele 5 şi 6 vor fi pentru colecţiile speciale, activităţile de digitizare şi Centrul naţional pentru restaurarea documentelor, în timp ce etajele inferioare sunt cele cu sălile de lectură, distribuite tematic”, a explicat pentru gândul Elena Târziman, directorul Bibliotecii Naţionale.

Săli de lectură tematice

Una dintre cele şapte săli de lectură este destinată special elevilor din ciclul primar şi gimnazial, care vor avea astfel acces la titlurile din bibliografia şcolară, diverse culegeri, numeroase atlase şi hărţi. Spaţiul a fost conceput pentru a putea funcţiona ca un after-school, un loc unde elevii îşi pot face teme, dar şi un loc unde părinţii îi pot lăsa când merg să studieze în celelalte săli de lectură, sau unde şi învăţătorii sau profesorii pot veni împreună cu elevii pentru diverse activităţi didactice. Mai mult decât atât, în noul sediu al Bibliotecii Naţionale, vor putea veni şi “cititorii care nu ştiu încă să citească”. Este vorba despre elevii care vor intra la toamnă în clasa pregătitoare şi pentru care a fost amenajată o ludotecă, unde în prezent este găzduită o expoziţie de lucrări realizate de copii.

Sursa: Gandul

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .