.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Celebrul mafiot italian Al Capone a fost condamnat în anul 1932 pentru evaziune fiscală. În România, sub guvernul PDL, la nivelul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a fost instaurată o conducere cu apucături de tip mafiot. Fostul şef al Fiscului Sorin Blejnar este acuzat de sprijinirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la evaziune fiscală. La fel şi Codruţ Marta, fostul său şef de cabinet. Potivit procurorilor, lotul Blejnar a prejudiciat statul cu suma de 22 de milioane de lei . Într-un alt dosar, Sorin Blejnar este anchetat de Direcţia Naţională Anticorupţie, în care prejudiciul este de peste 15 milioane de euro . În timp ce directorul general adjunct al ANAF, Nicuşor Drăgan, împreună cu şeful de la Achiziţii, Dan Stroe, au fost prinşi într-un alt dosar de evaziune fiscală, unde paguba adusă statului român se ridică uşor la suma de 200 de milioane de euro din neplata taxelor, plus returnare de TVA intracomunitar ilegal. Sorin Blejnar a fost uns preşedinte al ANAF la 6 ianuarie 2009 de către premierul Emil Boc. Sub conducerea acestuia, bugetul de stat al României a fost prejudiciat cu sute de milioane de euro , în timp ce mare parte a populaţiei se zbate în sărăcie.

Dosarul Braşov
În urmă cu două zile, Sorin Blejnar a ţinut o conferinţă de presă în care a pozat într-o victimă a sistemului politic din România. El a declarat că va sesiza Parchetul pentru ameninţările repetate primite din partea premierului Victor Ponta şi a politicienilor de la PSD. “Am fost un simplu funcţionar al statului care a încercat să-şi facă datoria cât mai cinstit”, se bâlbâia Blejnar în faţa microfonului. Şi pentru ca tacâmul să fie complet, a precizat că va înştiinţa forurile internaţionale de administrare a taxelor fiscale, pentru a le aduce la cunoştinţă “toate lucrurile necurate” şi presiunile pe funcţionarii publici. În schimb, nu a menţionat nimic despre modul în care statul a fost jefuit sub domnia sa, şi nici despre afacerile necurate şi legăturile cu crima organizată ale subalternilor săi. Asta, în condiţiile în care ieri procurorii de la DIICOT Braşov au început urmărirea penală împotriva lui Sorin Blejnar şi a lui Codruţ Marta pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la evaziune fiscală. În vara anului 2010, Cecilian Morcov, Andrei Kelemen, Peter Sztufliak, Claudiu Monea, Dorel Ciobanu şi Salvatore Cuccina, plus alte 20 de persoane, au făcut contrabandă cu motorină. Concret, membrii grupării au cumpărat 5.000 de tone de motorină fără a plăti accizele, urmând ca combustibilul să fie revândut în Polonia. În realitate, motorina a fost vândută în România prin staţiile Peco. Astfel, bugetul de stat a fost ţepuit cu 10,5 milioane, reprezentând TVA, şi cu aproape 11 milioane de lei, reprezentând accize pentru motorină. Până în prezent, procurorii au stabilit că prejudiciul este de aproape 22 de milioane de lei, în jur de vreo 4 milioane de euro. Contrabandiştii erau ajutaţi în demersul lor de către Blejnar şi Marta, plus Claudiu Monea şi Dorel Ciobanu, funcţionari publici de la Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Braşov, instituţie aflată în subordinea Autorităţii Naţionale a Vămilor. Sorin Blejnar împreună cu şeful său de cabinet, Codruţ Marta, s-au zbătut pentru ca firmele Carexima SRL şi Gedral Construct SRL să obţină autorizaţii pentru antrepozite fiscale. Potrivit Mediafax, Blejnar şi Marta ar fi blocat orice control la SC Euroil SRL, deşi în cazul acestora unii lucrători vamali au sesizat nereguli. Cei doi ar fi motivat că lucrătorii vamali nu trebuie să intervină în această afacere, întrucât firma este supravegheată de la nivel înalt. În acest caz, cine a pus presiune pe funcţionarii publici?

DNA, pe urmele lui Blejnar
Direcţia Naţională Anticorupţie a finalizat un alt dosar în care Sorin Blejnar este acuzat de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinirea unui grup organizat. Paguba adusă statului român în această poveste este de cel puţin 15 milioane de euro, bani pe care autorităţile ar trebui să-i recupereze de la persoanele implicate. “Procurorii au reţinut că există indicii că, în perioada mai 2011 – iulie 2012, învinuitul Blejnar Sorin a acordat sprijin grupului infracţional organizat care a iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea, de la plata accizelor aferente, a unor cantităţi de motorină comercializate pe piaţa internă sub denumirea unor produse petroliere inferioare”, se precizează într-un comunicat al DNA. În acest dosar de evaziune fiscală cu motorină mai sunt acuzaţi fostul său şef de cabinet, Codruţ Marta, şi fostul şef al Vămilor, Viorel Comăniţă. Instanţa de judecată a decis ca în acest dosar 8 din 11 inculpaţi să primească mandate de reţinere pentru 29 de zile. Blejnar s-a pricopsit doar cu interdicţia de a părăsi ţara.

Subordonaţii lui Blejnar, arestaţi
Subordonaţii lui Sorin Blejnar, Nicuşor Drăgan şi Dan Stroe, primul directorul general adjunct, iar celălalt şef la Achiziţii în cadrul ANAF, au fost arestaţi pentru 29 de zile. Alături de cei doi au mai fost arestate alte 37 de persoane acuzate de evaziune fiscală şi spălare de bani. În acest dosar mai sunt implicaţi senatorul Cezar Măgureanu, împreună cu fiica şi ginerele său. Pentru ca tacâmul să fie complet, procurorii l-au audiat şi pe Sorin Blejnar. Potrivit unei declaraţii date de directoarea de la Finanţe Giurgiu în faţa procurorilor DIICOT, rezultă că femeia ar fi fost ameninţată de senatorul Cezar Măgureanu cu Comisia de abuzuri a Parlamentului, dacă nu încetează cu controalele la firmele apropiaţilor săi. A doua zi, Sorin Blejnar a chemat-o în biroul său, cerându-i o situaţie detaliată a controalelor pe care le-a făcut. Evaziunea fiscală în acest dosar se ridică la aproximativ 200 de milioane de euro din neplata taxelor, plus returnare de TVA intracomunitar ilegal.

Sursa: Jurnalul National

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .