.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Consiliul pentru studierea arhivelor securităţii pare să fi descoperit în arhive documente care pun într-o nouă lumină relaţia lui Marga cu regimul Ceauşist. Marga a avut o carieră clasică de turnător și a intrat în atenția CNSAS în calitate de ministru.
Marga, ministru de Externe doar trei luni, înainte de a fi schimbat fără explicație

Legăturile lui Andrei Marga cu fosta Securitate vor fi analizate la 11 septembrie de către CNSAS, afirmă surse din PNL.

CNSAS a anunţat încă din luna mai că îl va verifica, după ce fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a sugerat că fostul rector ar fi colaborat cu Securitatea sub numele conspirativ Andrei Mureşan. Noile informaţii indică faptul că el ar fi avut mai multe nume de cod și ar fi turnat la Securitate inclusiv cetățeni străni, informaţie care ar putea fi susţinută şi de plecările dese ale lui Andrei Marga la studii în Republica Federală Germană.

CNSAS caută la SIE

Faptul că CNSAS analizează şi, probabil, va da şi un vot arată că în arhivă au fost descoperite documente care indică posibile conexiuni cu aparatul de represiune. “Dacă există un alt dosar, acesta este la SIE sau a fost predat de la SIE la CNSAS”, au declarat, la începutul lunii mai, surse din CNSAS.

Marga se pare că are şi un dosar de urmărit, dar acest fapt nu exclude şi posibilitatea ca el să fi fost şi turnător. Surse din PNL susţin că fostul rector ar fi fost schimbat de la conducerea MAE tocmai pentru că era anticipat un scandal în legătură cu relaţia cu Securitatea şi ar fi fost afectată imaginea internaţională a României.

La 9 mai, premierul Ponta declara că-l va schimba pe şeful diplomaţiei dacă se va dovedi că a cooperat cu securitatea. La începutul lui august, premieru l-a schimbat pe Marga de la MAE fără explicaţie. Totuşi, PNL şi PSD au anunţat că îl susţin pentru funcţia de preşedinte al ICR.

Marga: “N-am teamă”

Marga a negat vehement posibilitatea să fi colaborat cu Securitatea. “Lăzăroiu fabulează, şi în acest caz este vorba de o fabulaţie. Se poate verifica dosarul meu, a fost verificat de «n» ori, nu vă ascund, se poate verifica încă o dată, nu am nicio teamă. Nu m-a chemat nimeni să cooperez cu Securitatea, nu am cooperat, nu am semnat nimic, am conştiinţa absolut curată”, a spus Marga, la 8 mai.

El a adăugat că va demisiona din MAE dacă apare dosarul său de colaborare cu Securitatea, dar nu are emoţii. În 2007, CNSAS a emis Decizia 1516/10.05.2007 prin care se certifica faptul ca actualul ministru “nu a fost agent/colaborator al poliţiei politice comuniste”.

“Nu m-a chemat nimeni să cooperez cu Securitatea, am conştiinţa absolut curată.”

Veriga de legătură cu Vladimir Putin

Evenimentul Zilei a scris, la 12 mai, despre relaţia dintre Marga şi Vladimir Filippov, presupus ofiţer al serviciilor secrete ruseşti şi prieten cu Putin. “Sunt foarte bun prieten cu un fost ministru al lui Putin, bun prieten cu Putin, Filippov, care îmi spunea că România vrea să cucerească teritorii. Şi i-am arătat cât de greşită e această percepţie”, mărturisea Marga.

Un jurnalist de la Chişinău, Petru Bogatu, a arătat că Filippov a fost secretar de partid la Universitatea Lumumba, patronată de GRU, serviciul de spionaj al armatei ruse. Aici ar fi învăţat, printre alţii, Carlos Ramirez Sanchez, teroristul poreclit “Şacalul”.

Apartenenţa la GRU a lui Filippov şi gradul de colonel au fost dezvăluite la sfârşitul anilor 90 de către ziarul Moskovski Komsomoleţ. Marga, în calitate de rector al Universităţii Babeş Bolyai, i-a înmânat lui Filippov titlul de Doctor Honoris Causa. Fillipov a fost şi ministru al Învăţământului, în Rusia, între 1998 şi 2004.

El ar fi ajuns în acest post la insistenţele comuniştilor lui Ghenadi Ziuganov, mai arată jurnalistul Petru Bogatu. Pe atunci, lui Fillippov i se spunea “ministrul prieteniei între popoare”.

Sursa si foto: EVZ.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .