.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

217716

* Compania care deţine peste 60% din zăcămintele de cupru de la noi din ţară a pierdut litigiul cu Energo Mineral
Aflată în plin program de atragere de investiţii, compania de stat Cupru Min Aburd, care deţine cele mai mari rezerve de cupru de la noi din ţară, a mai primit o lovitură grea, fiind obligată de instanţele judecătoreşti să achite circa 17 milioane de euro către o fostă parteneră de afaceri, societatea Energo Mineral.
Procesul dintre Cupru Min şi compania Energo Mineral, care durează mai bine de trei ani, a fost iniţiat de Activ Lichidator Bucureşti, administratorul judiciar al Energo Mineral SA, cerând restituirea sumei de circa 17 milioane de euro, bani care ar acoperi investiţiile pe care reprezentanţii firmei asociate susţin că le-au efectuat în perioada 2007- 2009 la exploataţia de la Roşia Poieni.
Relaţia de afaceri dintre Cupru Min şi Energo Mineral SA s-a derulat între anii 2007 – 2009, când a fost încheiat un contract de asociere între societatea Cupru Min şi consorţiul format din societăţile Cuprom SA Bucureşti, Energo Mineral SA Baia Mare (director fiind Gabriela Dobrotă) şi Ipronef SA Bucureşti, deţinut de oamenii de afaceri Horia Simu şi Horia Pitulea.
La momentul respectiv, Horia Simu şi Horia Pitulea s-au angajat să investească 155 milioane de euro pentru retehnologizarea exploatării miniere de la Roşia Poieni. Cei de la Energo Mineral afirmau, la momentul respectiv, că prin investiţiile de la Cupru Min vizează derularea unei afaceri pe termen lung, între 15 şi 20 de ani.
În iulie 2009 însă, după o încetinire a activităţii de nouă luni şi trimiterea în şomaj a 360 de persoane, Energo Mineral, Cuprom şi Ipronef au denunţat contractul cu SC Cupru Min SA, rămânând cu datorii de aproximativ 50 de milioane de lei faţă de Cupru Min. Mai mult, consorţiul susţine că a făcut investiţii de aproximativ 17 milioane de euro, bani pe care îi vrea înapoi.
Energo Mineral SA are ca acţionar cu 99,99% Energo Mineral Trading, restul acţiunilor fiind deţinte de Nordexo Manufacturing SRL, Răzvan Florin Calangiu, Horia Simu şi Horia Pitulea.
Mare parte a datoriilor pe care Cupru Min le are vin din perioada în care compania din Abrud a fost asociată cu Energo Mineral, între 2007-2009, consideră Nicolae Nicu, fost ministru al minelor şi expert în domeniul mineritului de neferoase.
Potrivit unor surse apropiate proiectului de la Roşia Poieni, judecătorul sindic, când a pronunţat sentinţa, nu a luat în calcul şi raportul de expertiză realizat de companie, astfel încât sentinţa a fost dată fără a se cunoaşte toate detaliile afacerii cu pricina.
Anumiţi angajaţi din cadrul companiei care exploatează cuprul de la Roşia Poieni reclamă faptul că pierderea procesului este o lovitură grea pentru societate, care, deşi lucrează pe profit, va trebui să achite cei 17 milioane de euro.
Cu toate acestea, în termen de cinci zile de la pronunţarea sentinţei, compania poate face recurs pentru a combate decizia judecătorului.
Mai mult, mulţi dintre lucrătorii de la Cupru Min au criticat şi atitudinea reprezentanţilor din ministerul Economiei, care nu au venit în ajutorul companiei în timpul procesului.
Recent, ministrul Economiei a decis încheierea unui parteneriat la Cupru Min Roşia Poieni pe o perioadă de şapte ani.
Societatea din Abrud a scos la vânzare, prin licitaţie cu ofertă în plic, precedată de negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante, o cantitate maximă de 331.890 tone de concentrat de cupru, care va fi ajustată în funcţie de preţul de vânzare stabilit conform contractului. Avansul cerut de Minsterul Economiei este de 40 de milioane de dolari. Cupru Min deţine circa 60 % din rezervele de cupru ale ţării.

sursa si foto: bursa.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .