.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Castelul Corvinilor, cel mai important monument de arta gotica medievala din Transilvania, a infruntat vremurile, dar va fi probabil distrus de ploi, daca responsabilii nu iau masuri.

Apa intra prin acoperisul gaurit si se infiltreaza in zidurile vechi de secole. In ultimii zece ani, castelul a primit finantare de la Ministerul Culturii doar pentru lucrari de mantuiala.

Ultima renovare serioasa, de un milion de euro, din banii Primariei Hunedoara, s-a facut in urma cu doi ani, dar numai la acoperisurile din fata. In spate se vede cerul prin plafon.

Acoperisul de pe aripa vestica are gauri atat de mari incat ornamentele din lemn au putrezit din cauza ploilor.

“Putem vedea distrugerile care au avut loc de-a lungul timpului la invelitoarea Bastionului Alb si bineinteles in momentul in care ploua infiltratiile afecteaza si zidurile si tencuiala. Parte din acesta tencuiala e din secolul al XVII-lea”, a explicat Ioan Bodochi, directorul castelului.

Si tot din pricina ploii, au cazut bucati intregi din plafon in multe sali.

La Turnul Tobosarilor lipseste o streasina, iar apa se scurge direct pe zidurile stravechi, asa ca multe elemente de sustinere s-au dislocat.

Turistii care viziteaza castelul spera ca atunci cand vor reveni sa poata vedea si zonele care sunt acum inchise publicului.

Tot orasul Hunedoara ar putea trai din turism, datorita acestui castel, faimos in toata lumea. Nu degeaba a fost plasat pe locul doi in topul celor mai infricosatoare cladiri din lume, intocmit de Lonely Planet.

Primaria a alocat zilele trecute 400.000 de lei pentru reparatii, dar banii ajung doar pentru 20% din acoperisul afectat de ploi.

Pentru restaurarea intregului castel ar fi nevoie de aproximativ 40 de milioane de euro. Banii pot veni de la Bruxelles, din fonduri europene, dar cine sa-i ceara?

sursa si foto: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/castelul-corvinilor-la-un-pas-de-ruina-cum-am-putea-pierde-o-comoara-medievala-din-cauza-nepasarii.html

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .