.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

52566385-620x264Băile Herculane s-au transformat într-o ruină. Ani de zile turiștii, localnicii, oameni ai presei au semnalat dezinteresul total al autorităților locale și a celor de la nivel național, față de această stațiune care ar putea aduce venituri de milioane de euro țării, dacă ar fi reabilitată și readusă la statutul său de Perlă a stațiunilor Europene, așa cum a fost numită în anii săi de glorie. Să fie și acest proces de degradare arhitecturală, o parte din programul vast de distrugere a valorilor arhitecturale din această țară?

Un material care trăgea un semnal de alarmă în 2011 a fost cel prezentat de Observatorul Urban: “Staţiunea Băile Herculane situată pe Valea Cernei, una dintre cele mai vechi băi termale din România, stă de mai bine de zece ani în paragină. Declinul locului a început în 2001, o dată cu privatizarea staţiunii. Noii proprietarii nu au mai investit niciun ban, astfel că locul a devenit o ruină, punând turiştii pe fugă. Printre clădirile aflate în paragină se află 46 de monumente. În 2010, reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului au declarat că ar vrea să exproprieze, în interes national, o parte dintre clădirile aflate în stare avansată de degradare. Costurile sunt însă imense. Fondul problemei rămâne însă neschimbat. În contextul disputelor juridice fără sfârşit şi al lipsei de preocupare a proprietarilor şi autorităţilor, degradarea imobilelor continuă.”

În 2012 ziarul Adevărul prezenta publicului un amplu material despre stațiunea Herculane: ”Povestea uneia dintre cele mai vechi staţiuni din România, Băile Herculane, numită la începutul secolului XX ‘cea mai frumoasă staţiune de pe continent’, se apropie cu paşi repezi de intrarea în legendă. În locul imaginii unei cochete staţiuni care atrăgea capetele încornonate ale Europei, găsim azi un peisaj dezolant cu zeci de clădiri dărăpănate, ascunse sau nu de pânze.”

Așadar….ce se întâmplă? De ce nu se vrea refacerea acestei stațiuni? Probabil că răspunsul este simplu: pentru a nu redeveni populară, pentru a nu atrage turiștii străini, pentru a nu aduce un venit locuitorilor, pentru a nu crește industria turismului în România. De ce să nu se cheltuiască banii în afara României, să intre mai repede în buzunarul Uniunii Europene?!

Scurt istoric

Istoria Băilor Herculane se întinde pe o durată de aproape două milenii. Bazele stațiunii au fost puse în anul 102 d.Ch. de Împaratul Traian, romanii introducând cultul balnear preluat de la greci pe care apoi l-au dezvoltat. Numele stațiunii vine de la zeul Hercules, fiul lui Zeus și al frumoasei Elena, consemnat în mitologia romană ca patron al izvoarelor termale, simbol al puterii și al echilibrului între forța fizică și cea spirituală.

Existența neîntreruptă a stațiunii Băile Herculane a fost favorizată de eficacitatea miraculoasă a izvoarelor termale, fiind socotite un „dar al zeilor” dar și de pitoreasca așezare a stațiunii într-o vale adăpostită de munți, de o frumusețe aparte. Dotarea tehnico-edilitară de prim rang la un confort de înaltă ținută și bogata diversificare a metodelor de tratament de la cura balneară clasică la diverse metode de fizio și electroterapie, masaje, acupunctură, etc. au conferit acestei stațiuni un înalt grad de atractivitate. Multiplele mijloace de recreare și divertisment – restaurante, baruri, terase de vară, bazine de înot cu apă termală, saună, masaj, biliard, etc. – precum și posibilitățile de drumeție și excursii în stațiune și pe Valea Cernei, constituie o atracție în plus pentru vizitatorii orașului stațiune balneară Băile Herculane. (wikipedia)

Însă tot acest potențial rămîne acum doar pe hârtie…..

reportaj de Mădălina Corina Diaconu

sursa si foto: http://www.cunoastelumea.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .