.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Sergiu Paşca a fost desemnat marţi seară cel mai bun student român din străinătate în anul universitar 2011-2012, la Gala Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS).

Tânărul este câştigătorul marelui premiu al Galei LSRS din 2013 – Cel mai bun student român în străinătate în 2012, cercetător care încearcă să descopere un leac pentru autism, în cadrul studiilor postdoctorale la Facultatea de Medicină de la Stanford.

În mesajul său video, Sergiu Paşca a spus că ”sunt mulţi români valoroşi în străinătate, acest lucru este cunoscut şi dacă nu este asta va deveni tot mai clar an de an.

Aceşti români pregătiţi în străinătate trebuie să contribuie la înnoirea rangurilor universitare şi a clasei politice.”

”În cercetarea biomedicală în ţări ca Germania, Coreea sau Japonia este de la sine înţeles formarea elitelor universitare, ca şi în Statele Unite, diferenţa este că aceste ţări depun eforturi susţinute ulterior pentru a-şi recruta aceşti tineri înapoi sau măcar pentru a le oferi poziţii universitare în ţară.”

El a adăugat că România trebuie să înţeleagă că cercetarea ”nu este un lux sau un moft, ci este o investiţie naţională şi progresul sustenabil va veni de aici”.

Deşi nu a fost prezent la Gala din Bucureşti, care a avut loc la Palatul Parlamentului, Sergiu Paşca le-a mulţumit, într-un mesaj video, tuturor mentorilor săi, atât din ţară, cât şi din străinătate.

Prezentarea sa pe site-ul Galei LSRS 2013:

”Mi-am dorit să fac cercetare ştiinţifică încă din liceu, când participam la olimpiadele de chimie. Pe parcursul studiilor mele medicale la Cluj, am simţit multă frustrare văzând cât de puţin putem face ca medici pentru pacienţii cu autism, şi am depus eforturi pentru identificarea de markeri biologici pentru aceste tulburări de neurodezvoltare.”

”După absolvire, am obţinut bursa IBRO cu distincţia Outstanding (oferită prin competiţie internaţională unui singur candidat) pentru studii postdoctorale la Universitatea Stanford (iar ulterior bursa Morgridge). În studiile mele de la Stanford am demonstrat pentru prima dată obţinerea neinvazivă, în laborator, de neuroni de la pacienţi cu o formă de autism pornind de la celule din piele. Mai mult, am demonstrat anomalii specifice în aceste celule şi am identificat o substanţă capabilă să le inverseze.”

”Aceste rezultate au fost publicate în prestigioasa revistă Nature Medicine şi articolul a fost numit de National Institute of Mental Health printre cele mai importante 10 studii ale anului. Impactul acestor descoperiri este reflectat şi de obţinerea Premiului pentru Cercetare Inovativă Postdoctorală (din peste 1400 de cercetători postdoctorali din Facultatea de Medicină Stanford), premiul Sammy Kuo pentru Cel Mai Bun Articol în Neuroştiinţe la Universitatea Stanford si prestigiosul premiu-grant internaţional NARSAD.”

sursa si foto: Adevarul

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .