.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Curtea Constitutionala inchide practic alta discutie esentiala pentru soarta referendumului: daca cetatenii romani cu domiciliul in strainatate sa fie inclusi sau nu in listele electorale permanente, adica cele luate in calcul la stabilirea cvorumului. In motivarea respingerii unei contestatii USL, gasim urmatoarea fraza cheie.

“Ratiunea pentru care aceşti cetateni nu sunt inscrişi in listele electorale permanente rezida in faptul ca nu au domiciliu in tara astfel incât numarul acestora nu poate influenta cvorumul legal de participare la referendum, respectiv majoritatea persoanelor inscrise pe listele electorale permanente. in speta, insa, sunt aplicabile dispozitiile legale ale art.2 alin.1 lit.c) din Legea nr.370/2004 privind alegerea preşedintelui şi ale art.17 din Legea nr.3/2000 privind referendumul.(*)” – Vezi aici decizia CC, esential paragraful de la pagina 19

Cum se traduce asta? Exact cum explicam aseara la B1TV: legea privind alegerea presedintelui se refera la toti cetatenii cu drept de vot, adica inclusiv la cetatenii romani cu domiciliul in strainatate. Or, Curtea spune limpede in motivarea de mai sus ca la referendumul pentru demiterea presedintelui sunt aplicabile aceste dispozitii legale, nu cele ale legii privind alegerea senatorilor si deputatilor. In acea lege, listele electorale permanente nu ii cuprind si pe cetatenii romani cu domiciliul in strainatate. Acestia au fost scosi de Guvernul Tariceanu in 2008 si trimisi pe listele suplimentare.

Cu alte cuvinte, odata luati in calcul cetatenii romani cu domiciliul in straintate la stabilirea cvorumului, pragul necesar validarii referendumului urca si mai mult. Invalidarea referendumului devine inevitabila ceea ce inseamna ca Traian Basescu are sanse sa revina la Cotroceni, mai ales ca mini-recensamantul nu mai are nici el vreo baza legala.

UPDATE 17.30: Adevarul scrie ca fraza-cheie, care aparea in decizia CCR publicata pe site-ul sau, a disparut din versiunea publicata in Monitorul Oficial.

UPDATE 18.14: In decizia publicata de CCR pe site-ul propriu a aparut luni dupa-amiaza urmatoarea precizare legata de fraza-cheie: “Acest paragraf a fost introdus dupa publicarea hotararii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, omisiunea datorandu-se unei erori materiale”.

Sursa: Hotnews

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .