.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Daniel Chiţoiu, întrebat vineri la Alba Iulia, într-o conferinţă de presă, dacă localnicii din Roşia Montană care se opun proiectului minier ar putea fi strămutaţi, a apreciat că ”se poate ajunge şi acolo”.

”Se poate ajunge şi acolo, dar nu pot să vă spun de acum. Trebuie să mergem şi noi să discutăm cu oamenii şi cu cei care vor să investească acolo. Poate când le prezentăm garanţii că în zona respectivă se fac investiţii de mediu, că nu sunt probleme de pericol pentru generaţia actuală şi generaţiile viitoare din punct de vedere al afectării stării de sănătate, atunci poate persoanele respective vor dori să fie strămutate. Deci nu pot să vă dau un răspuns acum că respectivele locuinţe vor fi expropriate pentru utilitate publică. Au fost dezbateri publice şi nu au fost convinşi, dar nici exploatarea nu a început, deci nici proiectul nu era realizabil. Poate cei care i-au învăţat că e posibil să fie strămutaţi nu credeau în proiect”, a declarat ministrul Chiţoiu, citat de Agerpres.

”Nu ştiu. O să vedem la momentul respectiv dacă este cazul. Poate nu este cazul”, a mai spus demnitarul, întrebat, din nou, dacă acest proiect minier poate fi considerat de utilitate publică astfel încât să se poată face exproprieri.
Este convins că proiectul va demara în 2012

”Pe noi ne interesează să explicăm populaţiei care sunt avantajele exploatării miniere acolo în condiţii de eficienţă şi ce garanţii prezintă investitorii pentru investiţiile de mediu şi efectuarea acestor investiţii de mediu. Şi acolo, mergem la oameni şi le spunem care sunt avantajele şi dezavantajele. Ce avantaje au dacă rămân cu casele acolo şi nu au din ce trăi şi care sunt avantajele dacă trebuie să fie relocaţi în altă zonă, de siguranţă, şi exploatarea să înceapă să producă şi să vină investiţii, să aibă şi ei, şi copiii lor, şi nepoţii lor în viitor, să aibă locuri de muncă şi să dezvoltăm din punct de vedere economic acea zonă”, a mai spus ministrul.

Chiţoiu a declarat că interesul guvernului USL este de a crea un mediu economic favorabil dezvoltării economice a României. ”Noi dacă nu ne dezvoltăm economic în România nu putem să avem bani nici pentru politicile sociale, nu o să avem bani nici de sănătate, nici de educaţie, nici de pensii, nici de salarii, nici de infrastructură. Nu putem avea bani dacă nu dezvoltăm economic România”, a mai spus el.

Tot vineri, dar la Roşia Montană, ministrul Chiţoiu a afirmat că este convins că proiectul minier va demara în acest an.

Sursa: Evenimetul zilei

Comentariu RoStirea: Actuala putere cat era in opozitie a fost foarte vocala in ceea ce priveste pericolele demararii proiectului “otravitor” de la Rosia Montana.
Iata ca azi am ajuns sa vedem si sa auzim cum reprezentantul puterii Ministrul Economiei se antepronunta si isi arata totala deschidere pentru demararea proiectului de extragere a aurului prin metoda cianurarii.

Domnul ministru are o pozitie cel putin bizara cand spune ca ii va convinge pe locuitorii din Rosia care se opun proiectului ca “ii vom convinge” sa se stramute cu locuintele si pamanturile.

Am acuzat in repetate randuri fosta putere de modul subiectiv pro Gold Corporation, in proiectul rosia Montana.
Ne aflam azi intr-o postura mult mai grava? Avem azi o alta putere care dicteaza pur si simplu unor proprietari sa plece de pe pamnturile lor, motivand ca “trebuie să fie relocaţi în altă zonă, de siguranţă, şi exploatarea să înceapă să producă şi să vină investiţii, să aibă şi ei, şi copiii lor, şi nepoţii lor în viitor, să aibă locuri de muncă şi să dezvoltăm din punct de vedere economic acea zonă”,

SE ANUNTA VIITORUL SUMBRU PENTRU ROSIA MONTANA?

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .