.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

O controversa incinsa se desfasoara intre statul roman si reprezentantii uneia dintre cele mai puternice industrii mondiale: producatorii de medicamente. Lobistii acestei industrii au esuat deocamdata, negocierile indelungate au fost inutile, iar astazi s-a intrat deja in etapa amenintarilor directe.

Insa guvernul Romaniei (indiferent de numele premierului) rezista. Explicatia acestei darzenii nemaiauzite se gaseste in raspunsul la intrebarea din titlu. Va invitam la o dezbatere: coincide raspunsul dumneavoastra cu raspunsul dat pana acum de autoritatile romane?

Ca intotdeauna, totul incepe si se termina cu banii. In tarile evoluate din vestul Europei se aloca resurse importante pentru finantarea sistemului de sanatate. Dar nu si in Romania, care cheltuie cel mai putin din Europa pentru sanatatea cetatenilor ei (mai putin si decat Bulgaria, Lituania sau Ungaria).

Banii alocati sistemului sanitar sunt insuficienti pentru cererea de servicii medicale si medicamente a romanilor.

Corectarea acestui dezechilibru grav a devenit principala conditie a FMI pentru continuarea sprijinului financiar acordat Romaniei in prelungita criza economica. Guvernantii sunt obligati sa faca rost de mai multi bani pentru a finanta sistemul medical. Nu au insa foarte multe optiuni. Exista trei surse posibile de finantare:

  1. Alocarile directe de la bugetul de stat.
  2. Taxele obligatorii pe care angajatii si angajatorii le platesc catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.
  3. Taxa pe viciu si taxa clawback.

Desi guverne succesive au promis cresterea procentului alocat sanatatii de la buget, acest lucru nu s-a intamplat pana acum. Bugetul Ministerului Sanatatii este mai mic decat bugetul Ministerului Educatiei si aproape de 3 ori mai mic decat bugetele alocate Ministerului Transporturilor si Ministerului Agriculturii.

Pentru a da mai multi bani la Sanatate, guvernul trebuie sa reduca fie din zona armatei, fie a transporturilor si nimeni nu se va lasa vaduvit de cateva sute de milioane fara scandal. O astfel de masura depinde exclusiv de vointa politica dar, in an electoral, cine va fi dispus sa se puna rau cu cercurile de interese economice apropiate partidului? Asadar, varianta unu cade.

In 2008, marinimia ministrului Sanatatii de atunci, Eugen Nicolaescu, nu avea „desigur” nimic de-a face cu apropierea alegerilor. Asa ca s-a decis reducerea contributiei obligatorii la asigurarile de sanatate, care a scazut de la 14% la 10,7%.

 

Sursa si foto: Medlive.hotnews

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .