.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

iohannis-si-cnr-e1429734356749Consiliul Național al Rectorilor este un organism naţional consultativ, neguvernamental, independent politic şi non-profit, înfiinţat în temeiul OG 26/2000 şi Legii Educaţiei Naţionale nr.1/2011. Pe lângă rolul important pe care îl joacă în conducerea instiutuțiilor de învățământ superior, rectorii universităților, reuniți în cadrul Cadrul Național al Rectorilor (CNR), reprezintă unul dintre cei mai importanți actori din sistemul educațional. Aceștia sunt consultați de către Ministerul Educației de fiecare dată când se iau decizii importante care vizează politicile de învățământ superior (foto: CNR la Cotroceni –presidency.ro). Însă au rectorii români interesul să reformeze sistemul educațional?

Dacă da, de ce cea mai recentă concluzie la care au ajuns este aceea că universităţile nu ar trebui trase la răspundere pentru ceea ce fac profesorii în afara orelor de program, iar universitățile nu sunt de vină că profesorii lor girează lucrările “savanților” pușcăriilor. Detalii aici. Pentru că este evident că unui profesor care girează biografia familiei Becali ca lucrare științifică i se poate desface contractual de muncă fără vreo lege suplimentară, el calcă norma de bază pentru care a fost angajat, anume evaluarea corectă a caracterului academic a unei lucrări.

Coaliția pentru Universități Curate vă invită să îi cunoaștem în detaliu pe cei care conduc universitățile românești. Acestea au fost în proces de alegeri încă nefinalizat, ca atare vă prezentăm situația cum era la 1 ianuarie, urmând să o actualizăm ulterior.

Cel mai bine plătit rector din România este Alexandru Irimie, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca. Potrivit declaraţiei de avere, el a câştigat anul trecut doar din salariul de rector, 243.886 lei, ceea ce înseamnă un venit lunar de peste 4.500 euro. Cumulat cu alte venituri din afara universităţii, a ajuns la 277.720 lei în 2015. El mai are terenuri de 500 mp , respectiv 2900 mp şi două proprietăţi de 136 mp şi 94 mp.

Ioan Aurel Pop, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai este clasat pe locul doi în topul salariilor, cu un câştig de 206.601 în 2015, adică peste 3.800 euro lunar. Ioan Aurel Pop a fost ales anul acesta preşedintele Consiliului de Atestare a Titlurilor Universitare – CNATDCU. CNATDCU este, prin lege, instituţia care trebuie să îi propună ministrului să retragă un titlu de doctor, dacă se dovedeşte că titlul a fost obţinut prin plagiat, Consiliul nu are, însă, în prezent o procedură sau un regulament care să detalieze această atribuţie. Ioan Aurel Pop a ajuns anul trecut la un venit total de 351 963, obţinând bani şi din proiecte şi din alte activităţi în cadrul universităţii. Împreună cu soţia, profesoară la un liceu în oraş, venitul total al familiei a ajuns la 371 787, adică peste 82 000 euro câştigaţi în 2015. Pop declară că deţine o casă în oraş şi are depozite bancare de 860 125 lei.

În TOP 5 Salarii de Rector se mai regăsesc Iulian-Gabriel Bîrsan (Universitatea ”Dunărea de Jos” Galați), Teodor Frunzeti (Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”, București) și Dan Claudiu Dănișor (Universitatea din Craiova), acesta din urmă ajungând la un salariu de  201.928 lei, peste 3.700 euro/lună. Bîrsan nu are declarate niciun fel de proprietăţi. Frunzeti mai deţine o casă în oraş de 280 mp, un teren tot în oraş de 1009 mp şi 12,2 ha de teren agricol. Mai are un depozit bancar de 73.800 lei şi 60.000 lei  din fonduri de investiţii. Dan Claudiu Dănişor deţine şi două terenuri în oraş de  572.5 mp, respectiv 1000 mp.

Doru Pamfil, rectorul de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, cel clasat pe locul 6 în topul salariilor, a mai câştigat din proiecte 213.003 lei, ceea ce a însemnat un venit total anul trecut de 400.341 lei, aproape 89 000 euro. Suma îl situează pe primul loc în topul veniturilor totale obţinute de un rector în 2015. Pamfil deţine şi două terenuri de 500 mp, respectiv 2900 mp.

Ionel Didea, rectorul Universităţii din Piteşti, aflat pe locul 7 în TOPUL Salariilor, câştigă mult sub venitul soţiei, notar, care anul trecut a încasat 990.784 lei, adică 220.174 euro. Didea deţine patru apartamente, două case în oraş şi un teren, de asemenea în oraş, două spaţii comerciale, bunuri de 30.000 euro, 77.120 lei în contul curent, dar nu are depozite bancare.

Radu Călin Solovăstru, rectorul Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca, aflat de asemenea, în top 10, și la salarii, și la venituri, are trei apartamente şi depozite bancare de 180.000 lei.

Fostul ministru al educaţiei, Sorin Cîmpeanu, rector la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, pe locul 10 în Topul Salariilor, a ajuns la un venit total anul trecut de 330.667 lei, adică peste 73.000 euro, câştigând în plus din proiecte şi alte venituri din universitate. Câştigul total îl situează pe locul 4 în Topul Veniturilor totale obţinute de un rector anul trecut. Cîmpeanu nu a declarat că ar deţine imobile. El mai are un cont curent de 139.165 lei şi depozite de 498.198 lei.

Sinescu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”, din Bucureşti, locul 12 în Topul Salariilor,  deţine o casă de 742 mp, un teren în oraş de 3.869 mp şi bani în bancă  – 48.406 cont curent şi 508.048 lei  depozit, 89.518 fonduri de investiţii şi două maşini: un BMW şi un Audi.

Călin Enăchescu, rectorul Universităţii din Târgu Mureş, cu un venit lunar total de peste 3.600 de euro deţine două case şi patru terenuri în oraş. Soţia este medic stomatolog, iar anul trecut venitul total al ei a fost de 3968. Enăchescu declară că a mai avut şi plasamente de 15.000 euro şi un transfer de proprietăți de 85.700 lei.

Ioan Vasile Abrudan, rectorul Universităţii din Braşov, deţine împreună cu soţia trei apartamente, un teren în oraş şi o casă la ţară. Cu alte venituri din afara universităţii a ajuns la un total lunar de aproape 7.000 euro. Această sumă îl plasează pe locul doi în topul veniturilor totale obţinute în 2015 de către un rector. Soţia lui, angajată la o societate comercială, a câştigat anul trecut puţin peste 5.500 lei.

Deşi nu se află în TOP 20 salarii ale rectorilor, iar în topul veniturilor totale ocupă locul 15, Gheorghe Popa, rectorul Academiei de Poliţie din Bucureşti  declară că a acordat împrumuturi de 100.000 lei, adică aproape jumătate din suma totală pe care a încasat-o anul trecut împreună cu soţia – 210.430 lei. Popa mai deţine o casă în oraş de 260 mp şi 4 ha de teren forestier.

Serialul va continua cu veniturile ARACIS, înainte de a trece la prezentarea performanțelor academice ale celor care conduc și reglementează învățămîntul superior din România.

Potrivit declaraţiilor de avere, 17 rectori au obţinut bani şi din proiecte.

Există, însă, şi rectori care nu au publicat aceste declaraţii, deşi este obligaţie legală, potrivit Legii nr. 176/2010. Legea nu prevede, însă, sancţiuni pentru cei care nu depun aceste declaraţii.

Printre cei care nu şi-au făcut publice averile, se numără Zeno Bogdănescu, rectorul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism ”Ion Mincu” din Bucureşti, Dan Dediu, rector la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Mihai Bălescu, de la Universitatea Naţională de Arte, de asemenea din Bucureşti.

sursa si foto:  http://www.romaniacurata.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .