.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Şi conform celei mai fanteziste variante despre averea sa, Diaconescu tot n-ar avea bani să acopere cele 45 de milioane de euro. Angajaţii de la OTV sunt mai mult neplătiţi decât plătiţi

Datoriile Oltchimului: 712 milioane de euro către AVAS, Electrica, bănci, furnizori etc
Un zvon care a circulat ieri l-a dat drept susţinător al lui DD pe Adrian Porumboiu!

Magnatul a anunţat că echipa de handbal va avea susţinere 100%. Fetele lui Vestergaard au evitat să facă ieri vreun comentariu.
Licitaţia pentru privatizarea Oltchimului a polarizat ieri toată atenţia românilor, evenimentul fiind transmis în direct la toate televiziunile. Pe scurt, pe masă au fost aşezate patru plicuri cu oferte, iar miza economică pentru evoluţia financiară a României a fost uriaşă, de reuşita privatizării Oltchim depinzând primirea următoarei tranşe de bani de la Fondul Monetar Internaţional (FMI). Din punct de vedere uman, licitaţia le-a provocat palpitaţii celor peste 3000 de angajaţi ai combinatului, care s-au agăţat cu sufletul de fiecare grimasă a lui Remus Vulpescu, preşedintele Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie.

DD, VÂRF DE SABIE AL UNUI GRUP POTENT SAU CACEALMA?
Din punct de vedere sportiv, atribuirea pachetului majoritar lui Dan Diaconescu, pentru 45 de milioane de euro, a împrăştiat confuzie în vestiarul echipei de handbal, grupare a cărei existenţă depinde de deschiderea pe care noii investitori o vor arăta pentru trupa Cristinei Neagu.
De unde survine neîncrederea cu care e privit noul investitor? Dan Diaconescu deţine o avere cu mult sub preţul de achiziţie (9 milioane de euro, conform unei surse – 33, conform alteia), iar sursele ProSport susţin că anagajaţii săi de la televiziunea OTV primesc salariul din an în paşte!

Îndoielile sunt alimentate şi de faptul că DD, pretind mai multe persoane, ar fi pus la cale un circ mediatic menit să-i sporească capitalul de popularitate şi notorietatea politică. Supoziţii sau realitate, indiferent de poziţia sa pe tabla de şah a procesului de achiziţionare a pachetului de la Oltchim, cea mai plauzibilă variantă ar fi că patronul OTV mizează pe aducerea în România a ruşilor de la Gazprom printr-o firmă subsidiară. “Noi, grupul nostru, de prieteni”, a fost exprimarea pe care DD a abordat-o sistematic în discursurile sale de aseară de la tv. Contextul este ca un labirint din care se iese cu dificultate.

TOT ROIBU DIRECTOR?
În primăvară, în anumite cercuri, se spunea că ruşii ar fi dispuşi să asigure chiar un buget de 4-5 milioane de euro la echipa de handbal. Totul ar fi mijlocit de capete importante din sfera PDL şi n-ar fi n-ar fi exclus ca DD să-l numească director general chiar pe Constantin Roibu, omul care a condus societatea în ultimii 21 de ani. Patronul OTV s-a consultat cu managerul vâlcean în această săptămână şi acesta chiar l-a sfătuit să “dubleze” miza pentru a câştiga licitaţia. Iniţial, Diaconescu era dispus să ofere 22 de milioane de euro pentru a cumpăra SC Oltchim. Iar dacă această ipoteză se va confirma, atunci echipa de handbal va avea mult de câştigat. Motivul? Oltchim în handbalul de azi este în primul rând creaţia lui Roibu, echipă pe care a finanţat-o cu milioane de euro anual pentru a ajunge o candidată la câştigarea Ligii Campionilor, şi n-ar avea cum să o abandoneze.

Echipa trebuie să se autofinanţeze
O altă variantă care a circulat ieri pe harta zvonurilor l-au dat ca principal piston al proiectului asamblat de Diaconescu pe Adrian Porumboiu, finanţatorul echipei de fotbal FC Vaslui. Iar Oltchim i-a ispitit şi pe alţi oameni implicaţi în fotbal, cel mai cunoscut fiind şeful giganului InterAgro, Ioan Niculaie, finanţatorul Astrei Ploieşti. Acesta s-ar fi aflat în spatele unui alt pretendent la şefia combinatului, Ştefan Vuza. Pe moment, SC Oltchim a fost nevoită să sisteze susţinerea campioanei României după ce a intrat în incapacitate de plată, iar întreaga activitate pe platforma combinatului a fost blocată.

Chiar şi prin venirea lui Dan Diaconescu la Oltchim şi promisiunile acestuia, societatea nu poate rezolva problemele imediate ale echipei de handbal. Întreg procesul de predare – primire (n.r. Ministerul Economiei – noul acţionar), plus repunerea în funcţiune a Combinatului şi deblocarea unor resurse financiare se va întinde pe durata a câteva luni. Aşadar, clubul este nevoit să trăiască din ce va reuşi să “adune” pe cont propriu din alte părţi în următoarele două-trei luni. “Este o veste bună că echipa de handbal rămâne o prioritate şi pentru noul acţionar al SC Oltchim”, ne-a declarat Andrei Luca, vicepreşedintele clubului, în timp ce componentele echipei au refuzat să comenteze hotărârea de la Ministerul Economiei şi toate consecinţele ei.

DE CE AR EŞUA PROIECTUL
Pe de altă parte, nu trebuie exclusă nici varianta ca această privatizare să eşueze. Concret, Dan Diaconescu este noul proprietar al SC Oltchimului, dar imediat după ce a fost anunţat câştigător a avut un discurs şovăielnic, ce trăda o doză de nesiguranţă, o alocuţiune ce parcă nu aparţinea unui acţionar majoritar. Patronul OTV are zece zile la dispoziţie să vină cu banii pe care i-a licitat pentru cumpărarea Oltchim, iar până la semnarea contractului toată această tranzacţie trebuie privită cu o oarecare reticenţă. Aseară, la TVR 1, DD şi-a reiterat dorinţa: “Banii pe care-i plătesc să ajungă în buzunarele angajaţilor” .

DIALOG SENZAŢIONAL LA TVR
Aveţi aceşti bani, domnule Diaconescu?
(secunde de pauză, DD ezită) Se poate spune şi aşa…

Ponta îl somează pe Diaconescu

Premierul Victor Ponta a reacţionat dur la spectacolul licitaţiei pentru Oltchim. El a lansat un avertisment la adresa noului proprietar al combinatului, Dan Diaconescu. “Dacă ne-a înşelat cineva, va răspunde în faţa legii. Dacă cineva crede că se joacă cu aşa ceva, se va arde foarte tare. Eu am o singură speranţă, în numele miilor de oameni, că nimeni nu îşi va bate joc de ei dintre cei care au fost la licitaţie şi că nimeni nu ne înşală pe toţi”, a declarat Ponta.

VARIANTE DESPRE AVEREA LUI
Forbes 500 miliardari: 8-9 milioane de euro
Top 300 Capital: 33 de milioane de euro

CU CE SE DEPLASEAZĂ
Rolls Royce Phantom
Bentley Flying Stars
Avion Cesna
Elicopter

Sursa si foto: Prosport

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .