.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, sugera la sfarsitul anului trecut ca evolutia monedei nationale nu ar mai fi o prioritate pentru banca centrala, in contextul in care se vorbea de importanta investitiilor in Romania, ca urmare a reducerii finantarilor din partea marilor banci europene.

“Realitatea este ca la cursul de schimb incepem sa ne uitam mai putin pentru ca nu avem incotro”, spunea Mugur Isarescu in luna noiembrie a anului trecut.

Totusi, leul s-a mentinut extrem de stabil de la inceputul anului in raport cu moneda unica, in pofida tensiunilor manifestate pe plan international si a schimbarilor politice de pe plan intern.

Potrivit specialistilor contactati de Ziare.com, tot banca nationala este “responsabila” de stabilitatea leului, iar politica urmarita de BNR este benefica, aducand predictibilitate intr-un mediu regional instabil.

“Leul beneficiaza de suportul extraordinar pe care il ofera intr-o astfel de perioada plina de turbulente banca nationala, apararea leului fiind o prioritate clar observata si declarata a BNR.

Stabilitatea cursului are, printre multe conotatii economice si financiare, si un substrat psihologic esential pentru populatie, neducand la escaladari ale creditelor, nepunand presiuni prin devalorizarea leului asupra celor care au mai departe imprumuturi contractate in alte valute decat cea nationala”, a spus Mihai Chisu, broker in cadrul firmei de intermediere IFB Finwest.

Predictibilitatea pe care o ofera BNR este extrem de importanta in aceste vremuri tulburi pentru ca ea permite mai departe crearea unor strategii financiare din partea tuturor categoriilor de investitori, incepand de la investitorii straini si pana la consumatorii interni, beneficiarii de credite.

“Predictibiliatea este unul din lucrurile greu de dobandit in vremuri de criza, cand vedem ca toate elementele din jurul nostru nu au o consistenta care sa poata genera incredere in titluri de stat sau chiar in moneda nationala a unei tari”, a adaugat Mihai Chisu.

Stabilitatea cursului a fost principala tinta a bancii nationale, care are toate armele pentru a castiga intr-o asemenea batalie, considera si Eugen Voicu, presedintele Certinvest.

“BNR are suficiente resurse valutare, are inca parghii prin rezervele pe care le constituie bancile comerciale la banca nationala si beneficiem de o stabilitate chiar si politica”, a mentionat Eugen Voicu.

Sursa in continuare: Ziare.com

Foto: ziare.com

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .