.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

indexPe măsură ce navighezi pe internet, informaţii despre tine sunt colectate. Urmărirea pe internet nu este 100% malefica — datele personale pot face căutările mai eficiente; cookie-urile pot ajuta paginile tale favorite să se menţină în afaceri. Dar, spune Gary Kovacs, este dreptul tău să ştii ce date despre tine sunt colectate şi cum îţi afecteză viaţa online. El ne dezvăluie o extensie Firefox care face exact acest lucru.

Lăsaţi-mă să dezvălui puţin mai mult din această industrie ascunsă. Ceea ce vedeţi formându-se în spatele meu se numeşte Collusion [Complot] şi este o extensie experimentală pe care îl puteţi instala în browser-ul Firefox care vă ajută să vedeţi unde se duc datele voastre de pe web şi cine vă urmăreşte.

Punctele roşii pe care le vedeţi aici sunt pagini web care urmăresc comportamentul pe care nu le-am accesat, dar care mă urmăresc. Punctele albastre sunt pagini web pe care le-am accesat direct. Şi punctele gri sunt pagini web care mă urmăresc, dar nu am nici o idee cine sunt. Toate sunt conectate, aşa cum puteţi vedea, şi formeză o imagine a mea pe web. Şi acesta este profilul meu.

Lăsaţi-mă să merg de la un exemplu la ceva foarte specific şi personal. Mi-am instalat Collusion pe laptop acum două săptămâni şi l-am lăsat să mă urmărească într-o zi obişnuită. Acum, ca majoritatea dintre voi, îmi încep ziua online verificându-mi e-mailul. Apoi mă duc pe o pagină de ştiri, caut titlurile. Şi în acest caz s-a întâmplat să-mi placă unul dintre ele despre alfabetizarea muzicală în şcoli şi l-am partajat prin intermediul unei reţele de socializare.

Fiica noastră ni s-a alăturat la micul dejun, şi am întrebat-o, “Se pune accent pe alfabetizarea muzicală la şcoala ta?” Şi ea, bineînţeles, după cum era de aşteptat pentru o fetiţă de nouă ani, s-a uitat la mine şi a spus întrebător, “Ce înseamnă alfabetizare?” Aşa că, bineînţeles, am trimis-o online să caute. Acum permiteţi-mi să mă opresc aici. De abia am început micul dejun şi sunt deja aproape 25 de pagini web care mă urmăresc. Am accesat patru pagini în total.

Lăsaţi-mă să derulez cu repeziciune restul zilei. Merg la serviciu, îmi verific e-mailul, Mă loghez la câteva site-uri de socializare, intru pe blog, Verific mai multe rapoarte de ştiri, partajez câteva dintre ele, mă uit la câteva clipuri video, o zi destul de tipică — în cazul acesta de fapt destul de meticuloasă — şi la sfârşitul zilei, aşa cum s-a derulat ea, priviţi la profilul meu. Punctele roşii au explodat. Punctele gri au crescut exponenţial. Una peste alta, sunt peste 150 de site-uri care acum îmi urmăresc informaţiile personale, majoritatea din ele fără consimţământul meu.

Mă uit la această imagine şi mă înspăimânt. Asta nu e nimic. Sunt urmărit prin web. Şi de ce se întâmplă asta? Destul de simplu — este o afacere imensă. Câştigul câtorva companii de top din acest spaţiu este de peste 39 de miliarde de dolari azi. Şi ca adulţi, cu siguranţă nu suntem singuri. În acelaşi timp când mi-am instalat propriul meu profil Collusion, am instalat unul pentru fata mea. Şi într-o singură dimineaţă de sâmbătă, în două ore pe intenet, acesta este profilul ei Collusion.  Cititi mai departe pe capital.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .