.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

indexCol. Prof. univ. dr. ing. Marian Rizea* puteţi afla că a fost ofiţer de informaţii cu gradul de colonel (r), inginer petrolist, are un doctorat obţinut în 2001, cu o teză în premieră naţională (după mai bine de cinci ani de cercetări în care, sub coordonarea prof. univ. dr. ing. George Iordache de la UPG Ploieşti, a studiat – în schelele Tg. Ocna, Ocnele Mari, Ocna Mureş etc. – “exploatarea zăcămintelor de sare, prin dizolvare cu ajutorul sondelor”), dar este şi autor de cărţi de specialitate.

Felicitari dlui Marian Rizea ce a scris articolul si a avut curajul sa spuna adevarul !

Cum este posibil ca un contract, cel incheiat cu OMV, sa fie tinut ascuns opiniei publice sub pretextul infantil ca ”este secret”, in conditiile in care in discutie este averea poporului roman.

Nu austriecii sunt destepti (sunt doar tepari de colt de strada!), ci guvernantii Romaniei post ’89 sunt tradatori, vanzatori de tara, tampiti si excroci (nu sunt insulte, sunt evaluari facute in conformitate cu definitiile din DEX). Acesti impostori ce conduc Romania de astazi, au atat de multa nesimtire incat culpabilizeaza intreg poporul roman pentru situatia dezastruasa in care ne aflam. Fara exceptie, toti ce care conduc Romania post ”89 sunt faptuitorii infractiunii de DISTRUGERE A ECONOMIEI NATIONALE. Nicolae Ceausescu a fost ucis pentru o astfel de acuza (chiar daca era numai imaginara) !
Cu multa ipocrizie si cinism, fara exceptie, toate garniturile guvernamentale post ’89 si-au arogat si justificat dreptul de a distruge economia Romaniei, invocand fie ca au fost ”emanati” fie ca au fost ”alesi cu majoritate de voturi”. INTELEGETI DE SUNTETI CHEMATI LA VOT !? Aici trebuie notat ca romanii au votat fiind inselati. Fara exceptie, toate formatiunile politice iesite invingatoare in alegeri, au comis INFRACTIUNEA DE INSELACIUNE A POPORULUI ROMAN cu consecinte deosebit de grave. In fata unor astfel de inselaciuni, post-alegei, romanii sunt adormiti cu operetele fara sfarsit ”frauda electorala cu trei pesti”.
In contextul crizei economice de astazi, Austria nu are nici o problema, desi din punct de vedere al resurselor este o tara extrem de saraca. De ce austirecii nu au criza economica, iar rata somajului la ei este ce-a mai scazuta din Europa, in conditiile in care Austria este departe de a fi Germania? Raspunsul este simplu, acest popor de nemti libidinosi (nu este insulta, vezi DEX), care da lumii partii de ski, valsuri si foitaje umplute, fura si profita din plin de bogatile Romaniei in detrimentul poporului roman. Austriecii, AU PRIMIT PE GRATIS BOGATIILE NOASTRE!
Doua zeci de milioane de romani hranesc zece miloane de austrieci !
In completarea articolului, trebuie precizat ca inainte de asa zisa privatizare, PETROM, deci statul roman, deci poporul roman, a facut investitii enorme in reparatii si pentru retehnologizare; de aici si beneficiile mici realizate anterior ”privatizarii”. De exemplu la PETROBRAZI, printre altele, a fost construita o centrala electrica de co-generare; investitie cu efecte benefice pentru PETROBRAZI, dar dezastruase pentru Termocentrala Brazi si pentru sistemul de termoficare al orasului Ploiesti. Dupa privatizarea frauduloasa a PETROM, firma de trei lulele OMV si-a umplut buzunarele ca urmare a beneficiilor obtinute din investitiile facute de poporul roman. AU FOST SI INCA SUNT DOBITOCI CARE EVALUEAZA EFICIENTA ”PRIVATIZARII PETROM” PRIN PRISMA BENEFICIILOR OBTINUTE DE OMV. Cum poti sa fii atat de dobitoc !?
Rafinaria OMV, situata la intrarea in Viena, comparativ cu ARPECHIM, are dimensiunile unei statii pilot ! Numai in parodii si in Romania, pestele mare il inghite pe cel mic !
Tot in completarea articolului, trebuie notat ca OMV isi deruleaza afacerile prin bancile austriece din Romania. Aceste banci au facut si fac presiuni (INFRACTIUNEA DE SANTAJ !) asupra statului roman (iar conducatorii nostri pun botu’ !) ca isi vor retrage capitalul daca Romania daca ROMANIA (adica noi) nu face credite si nu imprumuta euro. De ce nu ne obliga sa imprumutam lire turcesti !? La ce sunt bune aceste credite ? OMV trebuie sa transfere in Austria beneficiile realizate in Romania in lei. Aici intervine marea lor inteligenta; doar nu sunt timpiti sa transfere lei ! Deci, pentru acest schimb valutar oneros, copii nostri sunt se nasc cu obligatia de plata a creditele in euro facute de inteligentii nostri guvernanti! DECI, NU NUMAI CA AM DAT PE GRATIS AUSTRICEILOR PESTE 75 % din Romania, DAR NE SI IMPUMUTAM PENTRU CA EI SA-SI TRANSFERE BENETICIILE !
Acesti avocatei ce conduc Romania, avand diplome obtinute la facultati de infrumusetare, si care, dupa studii si doctorate, au inteles ca dreptul este ”galceava permanenta”, isi imagineaza ca noi toti ceilalți suntem tampiti ! Atat sunt de tampiti !
Este evidenta ca cel care a scris cele de mai sus, este – impotiva nationalismului LOR – impotriva democratiei LOR – importiva economiei LOR de piata
Sper ca fiecare dintre noi va intelege ce are de facut !
Scrisoare deschisă tuturor celor care gândesc şi simt româneşte!

ministrul-nita-doreste-cresterea-redeventelor-la-petrol-si-gaze-cu-20-30-e9030_article-main-image
Scrisoare:
“Grupul petrolier OMV Petrom, care a obţinut anul trecut un profit de aproape un miliard de euro, este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, plătind taxe şi impozite în valoare de 8 miliarde de lei, în 2012. În total, primii zece contribuabili la bugetul de stat au plătit aproximativ 30 de miliarde de lei, în 2012, reprezentînd 15 procente din buget, relatează Digi24. Pe al doilea loc se află producătorul de ţigări British American Tabacco (5,6 miliarde de lei) şi Rompetrol Rafinărie (4,6 miliarde de lei), urmată de Petrotel-Lukoil Ploieşti.

Iată clasamentul:
1. OMV Petrom: 8 miliarde de lei
2. British American Tobacco Trading: 5,6 miliarde de lei
3. Rompetrol Rafinare: 4,6 miliarde de lei
4. Petrotel-Lukoil 2,2 miliarde de lei

DIGI 24 | Topul contribuabililor la buget. OMV Petrom, lider detaşat

Întrebare: ESTE POSIBIL CA DIFERENŢA DINTRE PROFITUL OMV PETROM ŞI O COMPANIE DE ŢIGĂRI SĂ FIE DE DOAR 2,4 MILIARDE LEI? SĂ ÎNŢELEG CĂ FUMĂM DE APROAPE CÎT CONSUMĂM PRODUSEENERGETICE???
GUVERNANŢILOR, DACĂ AŢI TRECUT PE LA ŞCOALA ŞI NU AŢI CHIULIT LA ORELE DE ARITMETICĂ, UITAŢI-VĂ ÎN OGLINDĂ, PRIVIŢI-VĂ ÎN OCHI ŞI DAŢI-VĂ UN RĂSPUNS CARE SĂ NU VĂ CRAPE OBRAZUL!
Acum 2-3 ani, la o conferinţă pe tema energiei, la Hilton, după ce reprezentantul OMV prezenta realizările de excepţie ale grupului OMV-Petrom, m-am ridicat în picioare (deşi aplauzele celor din sala nu se terminaseră) şi am făcut următoarele precizări:
1. Înainte de privatizare, producţia de ţiţei extras era de cca. 6 milioane de tone/an. În 1976, România înregistrase 14,2 milioane tone şi 33,4 miliarde Nmc (normali metri cubi) gaze naturale.
2. În anul în care se discută problema, 2010, OMW, care se laudă cu investiţii de miliarde şi aport de tehnologie, producea 4 milioane tone de ţiţei! (Din sală, cineva – o voce feminină – a strigat „4,7 milioane tone!”)
3. Corect, am spus, aşa să fie… Dar dacă în ţară, în România, nu prelucraţi decît cel mult 1,8 milioane tone ţiţei, la rafinăria Brazi (ARPECHIMUL fiind închis), ce faceţi cu restul producţiei? Unde o stocaţi? Sau o duceţi în Austria pe barje, încălcînd normele internaţionale, în materie vamală… Sau nu o declaraţi, să nu plătiţi acea infimă redevenţă de 4% (în lume, redevenţa este de 16-22%)!
Liniştea şi stupoarea celor de faţă, inclusiv a unor înalte feţe oficiale guvernamentale şi consilieri de rang înalt, au fost întrerupte de un zgomotos ropot de aplauze!
4. Din grupul OMV-Petrom, cineva a întrebat “pe ce mă bazez” (replica celebră din MOROMEŢII) şi am realizat că este un român, o coadă de topor… Calm, deşi mi se ridicase sîngele la cap, i-am răspuns că sînt ofiţer de informaţii (înainte şi după “loviluţie”), petrolist practicant on/offshore, am avut atribuţii în sectorul energetic peste 15 ani, profesor în informaţii strategice şi riscuri energetice şi pasiunea mea este aceea de a face bilanţuri energetice, sectoriale, pe care le public semestrial, la sesiunile de comunicări ştiinţifice cu participare internaţională… (Cît petrol se extrage, cît se raportaeză, cît se prelucrează, cît se vinde la pompă, dar şi produse auxiliare…)
Aplauzele au continuat, spre deznădejdea celor de la OMW-Petrom!
După şedinţă, am fost abordat de reprezentanţii Grupului şi mi-au propus să le devin partener în echipă… Mi-au spus că citiseră cartea publicata la Editura ANI Bucureşti, “PETROL, DEZVOLTARE ŞI (IN)SECURITATE”. Am cerut (conform uzanţelor, fiind ofiţer în activitate) timp de gîndire (spre a mă consulta cu şefii). Nici nu vă puteţi închipui ce şuturi verbale şi morale am primit, a doua zi, de la un şef tembel, ajuns ulterior, general la apelul bocancilor: Că nu am fost orientat, că nu am pic de bun simţ faţă de cei care aduc nu ştiu cît la bugetul de stat. L-am ascultat şi, în final, în cea mai sănătoasă atitudine de copil trăit la ţară (in cîmpia Buzăului şi munţii Zarandului), instruit şi educat la şcolile înalte din bariera Bucureşti (zona Mimiu Ploieşti – liceul de petrol-chimie, Universitatea de petrol si gaze) l-am bagat în p…a mă-sii, pe româneşte, şi i-am spus că-l aştept să ieşim la pensie, să-i pot trage una în botul lui de nemernic.
La cîteva zile, un alt mare şef, un om deosebit, care mă aprobă scrîşnind din dinţi, m-a sfatuit să fiu mai blînd… După cîteva săptămîni, ajuns aproape la cîteva luni de vîrsta biologică a trecerii în rezervă şi a peste 25 de ani de militărie, scîrbit şi informat că ni se vor micşora salariile şi, evident, cuantumul soldelor compensatorii şi pensiile, m-am pensionat!
De atunci, sînt liniştit personal, dar nu împăcat cu soarta! Sper ca, într-o zi, trădătorii de neam şi ţară, să dea socoteală în faţa neamului românesc, pentru încălcarea art. 136, “Proprietatea”, alin. (3) din Constituţia României!
Iar cei care simt şi gîndesc româneşte, să le fie judecatori!!!
Doamne, ocroteşte România, Europa şi întreaga lume!
Cu mare amaraciune, acelasi,
Prof. univ. dr. ing. Marian RIZEA
Ploieşti-România, 27.02.2013,
Telefon. 0722 217 156
*- Cadru didactic asociat Universitatea „Petrol-Gaze” Ploieşti și Universitatea de Vest Timişoara,- Membru al Comitetului Naţional pentru Securitate şi Strategie Alimentară, înființat sub egida Academiei Române,- Membru asociat al Diviziei de Istoria Ştiinţei din cadrul Comitetului Român deIstoria şi Filosofia Ştiinţei şi Tehnicii (C.R.I.F.S).

George Silvestrovici “Even if you are a minority of one, the truth is the truth.” – Mahatma Gandhi

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .