.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Noua schita a tratatului fiscal interguvernamental al UE are un text semnificativ diferit de varianta sa initiala si, potrivit presei britanice, autoritatile de la Londra vor fi puternic deranjate de prevederile documentului. Nu e surprinzator ca The Telegraph, ziar euro-sceptic, a publicat ultima varianta a tratatului.

La insistentele Frantei, documentul se va numi “tratat international” si nu acord, asa cum era initial prevazut (vezi aici ce prevedea varianta initiala a documentului convenit de liderii statelor membre UE minus Marea Britanie). Rolul acestuia este “de a promova conditiile pentru o crestere economica mai puternica in Uniunea Europeana si, in acest scop, de a dezvolta o coordonare mai stransa a politicilor economice din zona euro”.

Articolul 1 stipuleaza ca “prin acest Tratat partile contractante, ca state membre ale UE, agreeaza un ‘acord fiscal’ si o mai mare coordonare a politicilor economice, ceea ce presupune o guvernanta intarita care sa impuna disciplina fiscala si o mai mare integrare a pietei interne, precum si o mai mare crestere economica, competitivitate si coeziune sociala intarite”.

Stipularea unei mai mari integrari a pietei interne este interpretata de presa britanica drept posibilitatea ca statele din zona euro – motorul acestui tratat – sa ia decizii privind piata interna si implicit, pe cea a serviciilor financiare.

La cererea Germaniei, textul acorda puteri sporite Comisiei Europene, care va putea da in judecata la Curtea Europeana de Justitie tarile care incalca noile reguli fiscale (art. 8). In varianta initiala, un stat membru putea sa dea in judecata un stat care a incalcat regulile, insa potrivit noii variante, doar Comisia Europeana poate face asta, in numele unui stat membru impotriva altuia. Marea Britanie a protestat impotriva implicarii institutiilor comunitare in respectarea prevederilor acestui tratat, intrucat nu este un tratat al UE.

O alta noutate o reprezinta numarul de state membre care trebuie sa ratifice tratatul fiscal pentru ca acesta sa intre in vigoare. Daca intial se vorbea despre 9 state membre, noua schita de tratat stipuleaza ca 15 state din zona euro trebuie sa il ratifice inainte ca el sa fie implementat (art.14, alin.2). Iar prevederile sale se vor aplica doar statelor care l-au ratificat.

Pentru tarile care nu apartin zonei euro si sunt semnatare ale acestui tratat fiscal, regulile prevazute de acesta vor deveni obligatorii din prima zi in care au adoptat moneda unica europeana. Totusi, daca doresc sa aplice aceste reguli mai devreme, o pot face.

Stirea in continuare pe : Hotnews

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .