.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Autorităţile braziliene au anunţat că vor amenda compania petrolieră americană Chevron cu 25 de milioane de dolari pentru deversarea de petrol în apele Atlanticului în timpul exploatării unui zăcământ concesionat la 370 de kilometri nord-est de coasta statului Rio de Janeiro, scrie Agerpres.

Potrivit raportului publicat de Agenţia naţională pentru petrol a Braziliei, compania Chevron a lucrat neglijent nerespectând normele braziliene şi nici propriile proceduri în materie de foraj submarin, ceea ce a condus la scurgerea în ocean a 3.700 de barili de petrol începând cu luna noiembrie 2011.

În luna martie, în urma unei noi deversări de petrol, Brazilia a cerut o despăgubire de 11 miliarde de dolari, Chevron considerând această solicitare drept “arbitrară”. După aceste incidente, autorităţile braziliene au interzis companiei americane să mai desfăşoare activităţi de foraj în perimetrul concesionat până când va prezenta un plan adecvat de securitate pentru platformele marine.

ompania energetică americană Chevron a anunţat joi preluarea în exploatare a două perimetre petroliere din regiunea autonomă a Kurdistanului irakian, sfidând autorităţile centrale de la Baghdad, care cer ca toate contractele petroliere să-i fie înaintate spre aprobare, relatează AFP şi Associated Press.

Chevron mai este în conflict şi cu autorităţile de la Baghdad, după ce a preluat două perimetre petroliere în Kurdistanul irakian. Compania a achiziţionat 80% din filiala irakiană a societăţii indiene Reliance Exploration, iar perimetrele pe care le va controla au o suprafaţă totală de 1.124 kilometri pătraţi. Compania americană va lucra în parteneriat cu societăţile OMV Rovi GmbH şi OMV Sarta GmbH, filiale ale companiei austriece OMV, care vor deţine restul de 20% din acţiuni.

După ExxonMobil, compania Chevron este a doua societate petrolieră americană ce semnează un contract cu regiunea autonomă a Kurdistanului irakian, aflată în conflict cu autorităţile de la Baghdad. Luna trecută, primul ministru irakian, Nuri al-Maliki, avertiza că contractul semnat de ExxonMobil fără avizul guvernului de la Baghdad ar putea să conducă la un “război”.

Sursa : Capital

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .