.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

indexSenatorul PSD Sorin Bota este de părere că exploatarea aurului fără cianură se poate, doar trebuie impusă, iar în acest sens va face un amendament la lege!

Există şi metode prietenoase de extragere a aurului, procedeul cu cianuri este cel mai ieftin aducând astfel cel mai mult profit, dar nu este singurul. Dacă nu este obligată, o companie de acest gen nu va folosi niciodată bani în plus pentru folosirea altor metode de extragere a aurului. Statul român ar trebui să impună prin contract companiei RMGC condiţia folosirii metodelor fără cianură. Aceste metode există. Procedeul Haber Gold, descoperit de americani, nu foloseşte cianuri. Compania Nichromet Extraction din Canada prelucrează deja aurul în diferite ţări din lume prin metode care nu afectează mediul înconjurător. În momentul de faţă există în Elveţia, la Balerna o uzină ‘Valcambi’ parteneră cu un grup american ‘Newmont’ care foloseşte o tehnologie de prelucrare a metalelor preţioase, ecologică, fără cianură şi mercur.

Un băimărean de 78 de ani, Jack Goldstein, inginer chimist, a inventat şi brevetat împreuna cu un grup de colegi, o procedură de extragere a aurului fără cianuri. Cercetătorul spune că metoda pusă la punct de el este mult mai eficientă decât cea clasică, de prelucrare a minereurilor cu cianuri. ‘Minereul se amestecă cu o soluţie de tiosulfit de sodiu, apoi soluţia se supune filtrării – nămolul rezultat este un material inactiv – iar din soluţie, datorită catalizatorului, printr-un procedeu electrolitic, se separă aurul şi argintul de puritate 99,99%’, a subliniat cercetătorul. Acesta susţine că metoda este absolut inofensivă, o astfel de uzină neavând impact de mediu. ‘Metoda nu produce reziduri toxice, nu are gaze, în plus, randamentul de extragere a metalelor preţioase, în funcţie de conţinutul aurului sau argintului al piritelor, poate ajunge până la 90%, în timp ce la procedeul clasic randamentul este cu cinci procente mai mic’, a mai adăugat acesta.

Cabinetul senatorului

sursa : agerpres

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .