.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Maria Cristina Manda, sfătuitoarea ministrului Justiţiei, a fost, timp de 18 ani, parteneră în cinci fi rme cu fostul ofi ţer de Securitate, Alexandru Silviu Mohora. Acesta supraveghea şi Vitrocim, întreprinderea de comerţ exterior unde a lucrat Dan Voiculescu

Potrivit informaţiilor EVZ, consiliera ministrului Mona Pivniceru, Maria Cristina Manda, a început să facă afaceri cu fostul ofiţer de Securitate Alexandru Silviu Mohora încă din 1994. Până la sfârşitul anului trecut, ei au fost parteneri în cinci firme.

Mohora a fost şeful de cabinet al generalului de Securi tate Emil Macri, cel care conducea Direcţia de Contrainformaţii Economice, care supraveghea întreprinderile ce produceau bani pentru fosta Securitate. Sursele EVZ susţin că ofiţerul Alexandru Silviu Mohora s-a ocupat chiar de întreprinderea Vitrocim, unde şi-a început activitatea Dan Voiculescu. Contactaţi de EVZ, Manda şi Mohora nu au negat informaţiile deţinute de noi, însă au preferat să nu comenteze. Un alt aspect important îl reprezintă faptul că Manda şi Mohora l-au avut ca avocat, în 1994, când au vrut să scape de un partener de afaceri din firma I Quattro Com SRL, pe Florin Costiniu, soţul judecătoarei Viorica Costiniu şi fost preşedinte al Secţiei civile şi de proprietate intelectuală din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cel care a fost implicat în dosarul senatorului PSD Cătălin Voicu.

„Nu exista încredere în doamna Manda”

În 2005, când ministru al Justiţiei era Monica Macovei, Maria Cristina Manda a fost propusă pentru postul de consilier personal, iar ulterior a fost numită chiar secretar de stat. Manda a plecat după doar câteva săptămâni din minister, după o dispută cu Macovei. Acum o săptămână, europarlamentarul Monica Macovei a declarat, într-o emisiune la B1 TV, că Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS) a refuzat să-i acorde lui Manda acces la informaţiile secrete cu care ar fi urmat să vină în contact din postura de secretar de stat la Ministerul Justiţiei.

„Când a fost numită secretar de stat, pentru că avea acces la documente confidenţiale, secrete, am solicitat la ORNISS certificat pentru doamna Manda, iar răspunsul a fost negativ. Ceea ce înseamnă că nu există încredere în doamna Manda”, a afirmat Monica Macovei.

„Nu comentez activitatea mea privată”

Maria Cristina Manda a recunoscut, pentru EVZ, că a fost parteneră în mai multe firme cu Alexandru Silviu Mohora. Întrebată de unde îl cunoaşte, consiliera Monei Pivniceru a evitat un răspuns direct: „Eu, în acest moment, sunt într-o funcţie publică. Despre această funcţie mă puteţi întreba, dau răspunsuri cu privire la activitatea de la minister. Pe chestiuni despre ce am făcut ca avocat, în mediul privat, nu putem amesteca lucrurile, din punctul meu de vedere. Nu comentez, la acest moment, nimic”.

Consiliera personală a ministrului Justiţiei nu a dorit să mai răspundă la alte întrebări.

„Ce-am fost înainte de ‘89 nu e treaba voastră”

EVZ a reuşit să ia legătura şi cu fostul ofiţer de Securitate, Alexandru Silviu Mohora. Întrebat dacă a lucrat înainte de Revoluţie la Securitate, în cadrul Direcţiei de Contrainformaţii Economice, Mohora nu a negat. „Ce-am fost eu înainte de 89, unde am lucrat, nu e treaba voastră”, ne-a răspuns Mohora. El nu a vrut să se întâlnească cu reporterii EVZ şi ne-a închis telefonul. După ce a ieşit din toate firmele în care a fost partener cu consilierul personal al Monei Pivniceru, Mohora s-a reprofilat acum în lichidator. Sursele EVZ susţin că Alexandru Silviu Mohora a fost mâna dreaptă a generalului de Securitate Emil Macri, şeful Direcţiei de Contrainformaţii Economice. Mohora supraveghea şi Vitrocim, întreprinderea de comerţ exterior unde a lucrat Dan Voiculescu.

L-a sfătuit şi pe interimarul Crin Antonescu

În ultimii ani, Maria Cristina Manda a ocupat mai multe posturi importante în instituţii publice cheie. În 2005, a fost consilier personal al ministrului Justiţiei şi apoi secretar de stat, ulterior a fost angajată la Ministerul Economiei de către ministrul PC Codruţ Sereş şi, după o perioadă, de către ministrul PNL de Interne, Cristian David. Ultimii doi au numit- o pe Manda în consiliile de administraţie ale unor societăţi unde statul este acţionar: ROMAERO, COMICEX, Electrica Muntenia Sud, Complexul Energetic Rovinari, Regia Naţională a Pădurilor, AVAS. Întâmplător sau nu, în perioada în care Maria Manda Cristina a fost numită în aceste posturi, la guvernare era şi Partidul Conservator, fondat de Dan Voiculescu. Înainte să fie numită consilier personal al ministrului Justiţiei Mona Pivniceru, Manda a fost pentru câteva săptămâni angajată la Cotroceni, de către preşedintele interimar Crin Antonescu, tot pe post de consilier personal.

„Nu am legătură cu partidele politice”

Maria Cristina Manda a ţinut să precizeze că ea nu a fost susţinută politic pentru a ocupa aceste funcţii. „Nu am niciun fel de legătură cu partidele politice. Sunt tehnician. Atâta tot”, a spus Manda. În legătură cu apartenenţa ei la vreun partid politic, Monica Macovei a povestit la B1 TV, acum câteva zile, o întâmplare relevantă, petrecută în 2005. Macovei a spus că, într-o seară, a intrat în cabinetul ei Manda şi i-a spus că un ziar central urmează să publice carnetul ei de membru de partid. Când Macovei a întrebat-o dacă e membru de partid, Manda i-a declarat ministrului Justiţiei de atunci că, aflându-se pe stradă, a semnat o adeziune la PSD, la îndemnul unor tineri care strângeau pe stradă semnături.

Firmele lui Manda şi Mohora

Actualul consilier personal al ministrului Justiţiei, Maria Cristina Manda, şi fostul ofiţer de Securitate, Alexandru Silviu Mohora, au fost, în ultimii 18 ani, parteneri în următoarele firme:

1. I Quattro Com SRL, înfiinţată în 03.11.1994;

2. Sam Meus Consulting SRL, înfiinţată în 12.12.1994;

3. Uniroyal Insurance SA, înfiinţată 17.09.1996;

4. Allianz România SRL, înfiinţată pe 08.06.1999 (cei doi au fost cenzori);

5. Textil Group 2000 SRL, înfiinţată în 12.07.2000.

Potrivit CV-ului, Maria Cristina Manda a absolvit, în 1995, Facultatea de Drept a Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir”. În 2004, a făcut un Master la Colegiul Naţional de Apărare, cu tema „Conducerea Strategică în domeniul Securităţii Naţionale”. În 2008, a absolvit cursul de „Securitate Naţională”, organizat de către Galilee College din Israel.

Apăraţi de Florin Costiniu

Florin Costiniu, care împreună cu soţia sa, Viorica Costiniu, sunt prieteni de familie cu ministrul Mona Pivniceru, a fost avocatul celor doi, Manda şi Mohora, într-un proces în care au vrut să scape de un partener de afaceri. În 1994, Manda şi Mohora, împreună cu Alexandru Preda şi italianul Gianfranco Polidori, au înfiinţat firma I Quattro Com SRL.

Cei trei români aveau câte 20% din acţiuni, iar italianul, 40%. La un moment dat, aceştia s-au certat şi au decis să-l scoată din firmă pe Alexandru Preda. În cadrul procesului care a urmat, Manda şi Mohora l-au avut ca avocat pe Florin Costiniu, soţul judecătoarei Viorica Costiniu şi fost preşedinte al Secţiei Civile şi de proprietate intelectuală din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Florin Costiniu a fost judecat pentru complicitate la traficul de influenţă săvârşit de senatorul PSD Cătălin Voicu şi a fost condamnat, în primă instanţă, la trei ani de închisoare cu suspendare. El este acuzat că ar fi intervenit pe lângă colegi judecători pentru soluţionarea unui dosar în favoarea omului de afaceri Costel Căşuneanu. Întrebată dacă e adevărat că a fost reprezentată de către Costiniu, Manda a recunoscut: „Da, a intrat la un moment dat în cauză avocatul Florin Costiniu. L-a reprezentat pe acţionarul străin. A fost apărătorul firmei unde am fost acţionară. Firma e închisă de vreo zece ani. Dacă dumneavoastră consideraţi că e relevant ce s-a întâmplat acum zece ani, când un om era avocat şi lua procese…”. Întrebată ce părere are despre faptul că soţii Costiniu sunt prieteni foarte buni cu ministrul Mona Pivniceru, iar ea este acum consilierul personal al ministrului, Manda ne-a răspuns: „Pe mine mă cunoaşte foarte multă lume din sistem”.

sursa si foto: EVZ

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .