.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Miniştrii de finanţe ai ţărilor europene se întâlnesc din nou pentru a găsi o soluţie (a câta la număr?) de a evita intrarea în faliment a Gre­ciei. Ca de obicei, presa financiară aşteaptă cu sufletul la gură decizia “consiliului în­ţe­lepţilor” pentru a declara (pentru a câta oară?) că soluţia a fost găsită, dezastrul a fost prevenit, iar Grecia va ieşi din criză. Analiştii se întrec în creionarea de soluţii şi prognoze referitoare la deciziile miniştrilor de finanţe. Desigur, căutarea de soluţii la o asemenea problemă oferă o oarecare satisfacţie in­telectuală şi intră în fişa postului oricărui analist financiar, însă astăzi există şi voci raţionale care susţin o altă abordare: tentativele de a evita falimentul Greciei nu fac altceva decât să amâ­ne recunoaşterea inevitabilităţii evidente a falimentului acestei ţări. Ar fi mai raţional ca astăzi să fie căutate soluţii pentru îm­bunătăţirea situaţiei de după default-ul Greciei, dar se pare că o asemenea abordare raţională este inacceptabilă din considerente politice. Cetăţenii europeni vor plăti din nou pentru dorinţa li­de­rilor europeni de a trata aspectele politice ale crizei ca fiind mai importante decât aspectele economice.
Pe parcursul crizei, am observat un fenomen interesant. Ra­ţio­nalitatea materialelor analitice emise de “laboratoarele” băncilor internaţionale este invers proporţională cu dimensiunea portofoliului de obligaţiuni greceşti pe care le deţin. Deloc surprinzător, cei mai optimişti analişti se găsesc în rândurile echi­pelor analitice ale băncilor ateniene şi ale băncilor austri­e­ce. În mod firesc, mass-media oferă mai multă atenţie celor care au o viziune mai optimistă asupra situaţiei. Pentru contraba­lansarea acestui fenomen, oferim cititorilor un scurt extras din raportul analitic al Credit Suisse cu care suntem de acord aproa­pe în to­ta­litate. Această bancă elveţiană nu are o expunere serioasă faţă de piaţa obligaţiunilor greceşti, ceea ce le permite analiştilor să trateze situaţia Greciei destul de obiectiv.

“Întrebare: Când poate avea loc default-ul Greciei? Care este termenul-limită pentru restructurarea datoriei Greciei?
Răspuns: Termenul-limită este 20 martie. Grecia are de fă­cut o plată de 14,5 miliarde de euro, plata fiind aferentă servi­ciului datoriilor acumulate anterior. Cel mai probabil, guvernul grec nu va avea bani pentru a face plata, ceea ce înseamnă că datoria trebuie restructurată înainte de această dată.
Există două scenarii în care negocierile pot depăşi acest termen-limită. Primul: contrar ipotezei noastre, guvernul de la Atena are banii necesari. Al doilea: FMI sau alte ţări europene oferă din nou suport financiar pentru investitori, însă avem dubii în privinţa acestei posibilităţi.
Dacă datoria nu este restructurată până la data de 20 martie, este extrem de probabil ca Grecia să intre în default.”
sursa: Raportul analitic Credit Suisse

Citește mai departe pe cronicaromana

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .