.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Zeci de mii de absolventi de liceu, respinsi la primul examen serios din viata lor, Bacalaureatul, s-au prezentat la prima ora la centrele de examinare si au depus contestatii.

Comisiile de recorectare vor afisa notele pana pe 13 iulie. Intre timp, oficialii ministerului Educatiei trebuie sa spuna in ce masura sunt vinovati pentru esecul generatiei 2012 profesorii si programa.

In jur de 200 de mii de contestatii au fost inregistrate luni la centrele de evaluare. Candidatii picati au incercat sa salveze ce mai era de salvat. Am vazut cazuri in care s-a cerut o noua analiza pentru toate cele 3 teze de la probele scrise.

Urmeaza 3 zile in care comisiile de recorectare vor da noile note. Potrivit legii, mediile pot fi modificate doar pozitiv.

Intre timp, toata lumea cauta vinovati. Cei in cauza spun ca, in patru ani de liceu, au fost martori si cobai ai unor schimbari inutile in educatie. Apoi, ca la clasa nu s-au facut ore si cu meditatiile particulare n-au putut sa recupereze materia. Acum ministrul educatiei vrea sa-i pregateasca pe cei picati prin cursuri gratuite organizate de licee.

39 la suta, in Bucuresti. Performanta, desi termenul devine ridicol, este cu 3 procente sub scorul deloc onorant de anul trecut. Sunt insa mult mai numerosi cei care au contestat notele.

Acesta e orizontul lor de asteptare: un 5 chinuit si o medie care sa treaca de 6. Avem licee de centru in care au trecut 2-3 dintr-o suta. Andrei, de exemplu, este sef de promotie si singurul din scoala lui care va primi diploma. Fotografia listelor pe care sunt numai repinsi il uimeste.

A vrut sa conteste nota de 6,15, dar s-a razgandit… de rusine.

“Ma asteptam sa nu ia nimeni. Nici eu. Chiar meritam o palma peste fata pentru ca n-am invatat”

Desi nu invata, unii tot revin la examen. La grupurile scolare, majoritatea celor respinsi au picat de fapt la 2 sau 3 materii, si in general cu note cuprinse intre 1,10 si 3. Chiar daca au depus contestatii, elevii au inceput deja sa se raporteze la data de 27 august, cand e programata prima proba scrisa din sesiunea de toamna.

Probabil ca multi vor ajunge, cu foaia alba in fata, la fel de prost pregatiti ca in sesiunea de vara.

Ar trebui ca ministerul sa spuna apasat de ce nu este pedepsit nimeni pentru lipsa de performanta.

Mai ales ca fenomenul “camerelor de supraveghere” a schimbat si harta performantei pe tara. In multe judete in care s-au instalat abia acum “ochii electronici”, procentul de promovare a scazut dramatic, fata de anul trecut. Oricum, din generatia 2011 au revenit la examen doar 25.000, un sfert dintre cei respinsi. In total, la aceasta sesiune s-au inscris 199.000 de absolventi.

 

Sursa: stiri.yahoo.com

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .