.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Ministrul Afacerilor Externe Titus Corlăţean a declarat că Tezaurul României este “în mod indubitabil” la Moscova, iar recuperarea acestuia rămâne o prioritate pentru MAE, însă şansele realizării acestui obiectiv depind de realizarea unui “dialog politic funcţional” cu Federaţia Rusă.
“În 2017 se vor fi făcând o sută de ani de când tezaurul României este la Moscova şi este acolo, în mod indubitabil. Faptul că de-a lungul anilor au existat mici gesturi ale «fratelui mai mare», între ghilimele, din acel moment, Uniunea Sovietică, care a transmis nişte piese din tezaurul românesc la Bucureşti, reprezintă o confirmare, dacă mai aveam nevoie”, a declarat Corlăţean duminică seara, la Antena 3.

De asemenea, şeful diplomaţiei a punctat că şansele recuperării Tezaurului depind de realizarea unui dialog politic funcţional cu Moscova, care nu trebuie acuzat în politica internă.

“Şansele depind de modul în care vom şti să construim o relaţie politică funcţională, pentru că un astfel de subiect poate avea o evoluţie pozitivă în măsura în care ai un dialog politic. Dacă nu-l ai, să nu ne aşteptăm la progrese, la evoluţii pe această linie. Deci interesul pentru o relaţie funcţională politică, fără să fim acuzaţi că suntem vânduţi ruşilor sau alte prostii şi bazaconii pe care le-am mai auzit, inclusiv în campania de referendum, interesele vizează în primul rând interesele statului român, fie că vorbim de lucruri care au valoare simbolică extraordinară – tezaurul României – lucru care se transmite din generaţie în generaţie de diplomaţi români, lucruri care se transmit la Banca Naţională din guvernator în guvernator, lucruri care se transmit şi nu le uităm, şi ne interesează, şi constituie o prioritate”, a spus ministrul de Externe.

El a arătat că deşi a reprezentat un “episod tensionat” adoptarea în urmă cu o lună de către APCE a raportului cu un amendament propus de parlamentarii români care solicita Moscovei să continue dialogul în problema Tezaurului, săptămâna trecută a avut loc o întâlnire a copreşedinţilor comisiei privind unele aspecte ale relaţiei istorice româno-ruse, întrevedere care a însemnat redemararea unui dialog “îngheţat de mulţi ani” şi în care s-a convenit revenirea la problemele de fond.

“Această întâlnire a fost prima după multă vreme. Este o redemarare, dacă doriţi, a unui dialog care a fost îngheţat foarte mulţi ani (…) A fost o primă întâlnire, care şi-a stabilit ca într-o perioadă următoare – şi aici intervine domeniul de mai mare discreţie – de a putea intra din nou în chestiuni de fond”, a afirmat Corlăţean.

Totodată, ministrul a arătat că episoadele cu diplomaţi ruşi din România petrecute în ultima perioadă nu ajută privind necesitatea unui relaţii politice funcţionale, însă Bucureştiul urmăreşte mai departe să aibă o relaţie pragmatică şi de deschidere cu Moscova, având în vedere şi interesele de natură economică.

“Cert este că relaţia cu Rusia este o relaţie complexă, importantă, care trebuie tratată în consecinţă. Nu este în zodia cea mai bună, este adevărat, asta nu înseamnă că nu avem interesul, respectând interesele statului român şi ale familiilor din care facem parte – europeană şi euro-atlantică – să fim interesaţi într-un grad mai mare de deschidere şi de pragmatism în cooperarea cu Rusia”, a spus ministrul de Externe.   Citiți mai departe pe zf.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .