.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

isis-islamic-state-militantsIn ultimele saptamani, informatiile transmise de publicatiile si organizatiile care monitorizeaza evenimentele din Siria si Irak au un punct comun: infrangeri si retrageri ale jihadistilor ISIS de pe mai multe fronturi.

Provinciile si orasele care candva au cazut usor in mainile ISIS din cauza slabiciunii fortele sirieni si irakiene sunt recucerite acum una dupa alta. Ramadi, Tikrit, Sinjar, Mosul, Fallujah, Raqqa, Palmyra, Kobani si Tell Abyad sunt cateva dintre orasele si zonele strategice care in ultimii ani au ajuns sub controlul ISIS, insa dintre toate acestea numai Raqqa si Mosul mai apartin acum jihadistilor, noteaza publicatia Alalam.

Iata patru motive care indica faptul ca ISIS va fi in sfarsit infranta.

1. Sprijinul regional si transregional pentru ISIS a scazut drastic

Inca de la infiintare, ISIS a beneficiat de un consistent sprijin financiar, militar si informational din partea tarilor din regiune si de mai departe. Jihadistii au primit echipamente militare si tehnice din Arabia Saudita, Turcia, Qatar si Emiratele Arabe Unite, se arata in mai multe rapoarte realizate de servicii occidentale si organizatii pentru apararea drepturilor omului. Aceste sprijin consistent a ajuns la un nivel foarte jos in perioada recent, fiind inchise caile de acces din Turcia si Iordania.

De asemenea, si sprijinul financiar s-a subtiat drastic. Hillary Clinton a pronuntat in acest sens, intr-o declaratie fara precedent, numele unor tari precum Arabia Saudita, Qatar si Kuweit, cerandu-le sa previna ca cetatenii lor sa mai ajute ISIS cu bani.

2. Sprijin regional tot mai puternic pentru lupta contra ISIS

Coalitia condusa de SUA impotriva ISIS, formata din peste 40 de tari, a atacat atat din aer cat si de la sol pozitiile jihadiste din Siria si Irak. In plus, o coalitie islamica formata din 34 de state, condusa de Arabia Saudita, a declansat atacuri separate incepand cu 14 decembrie 2015.

3. Intarirea unitatii fortelor politice din Irak si concentrarea puterii in Siria

In iunie 2014, pe cand ISIS obtinea controlul unor parti uriase din Irak, scena politica din aceasta tara era zguduita de una dintre cele mai complicate crize de la invazia tarii, din 2003. In timp ce ISIS avansa si cucerea oras dupa oras, fortele politice erau preocupate sa isi regleze conturile intre ele prin conflicte violente. Situatia s-a schimbat mult de atunci, iar fortele politice, alaturi de armata, s-au mobilizat pentru o confruntare eficienta cu ISIS. In Siria functioneaza si mai bine antrenarea unor raspunsuri eficace contra ISIS multumita concentrarii puterii.

4. Axa de rezistenta

Chiar daca acesti trei factori enumerati mai sus au jucat un rol important in infrangerile suferite de ISIS, erste limpede ca lupta impotriva unei astfel de oraganizatii teroriste nu poate fi castigata fara implicarea unei axe regionale. ISIS se confrunta acum cu un front dinamic format de forte din Irak, Iran, Siria si Liban. Cei care au pus la cale Statul Islamic nu se asteptau la o asa concentrare de forte zonale contra ISIS, pentru ca in acest moment nu au o solutie de scapare. Un exemplu privind efectul acestei rezistente il reprezinta raspunsul pozitiv de amploare pe care l-a primit fatwa privind jihadul anti-ISIS lansata de un cleric shiit de top, ayatollahul al-Sistani, mai scrie publicatia araba.

sursa si foto:  http://www.aktual24.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .