.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Andrzej-Duda-1Sumedenia de materiale dedicate divizării noastre între atei de bun simț și „fanatici religioși”, „creștini buni” și „creștini răi”, catolici și ortodocși, catolici și protestanți, ortodocși și neoprotestanți etc. trebuie să ne pună pe gânduri. La ce bun această mobilizare exemplară? Înainte de a răspunde, ne-ar folosi un scurt exercițiu de memorie. Este momentul să îi privim cu mai multă atenție pe cei care se află la originea zarvei.

Ostilitate neîmpăcată

Când aperi identitatea creștină a civilizației noastre, acești oameni îți aduc aminte revoltați de inchiziție, cruciade și, vezi Doamne, „obscurantismul” dovedit de creștinismul catolic și „nenumăratele” sale „crime” contra umanității. Când aperi prezența orei de religie în școli, îți râd în față de creștinismul ortodox, ale sale moaște și icoane, și apoi îți aduc aminte din nou de inchiziție, cruciade și „obscurantismul” Bisericii Catolice, declarându-se totodată „îngrijorați” de soarta cultelor creștine care nu sunt ortodoxe.

Când vorbești despre sacrificiile catolicilor în lupta contra comunismului, îți țin prelegeri despre „anticomunismul catolic” al naziștilor. Când amintești pe ortodocșii care nu au cedat în fața comunismului, îți vorbesc despre legionari și securiștii din Biserica Ortodoxă. Când te declari îngrijorat de numărul mare de avorturi, îți spun că ești un catolic care vrea să îi imite pe iepuri, un ortodox care se teme de femei ori un „pocăit” fără minte. Când aperi ideea de familie ca uniune între un bărbat și o femeie destinată creșterii de copii, te numesc „medieval”.

Când atragi atenția asupra creștinilor care suferă și acum în Africa sau Asia, îți explică doct că o religie precum creștinismul are propriul dosar de persecuții religioase și nu este în măsură să se plângă de discriminare. Când aperi libertatea de credință în fața asaltului corectitudinii politice, te acuză de ură față de aproapele tău. Când îți exprimi lipsa de încredere în bunele intenții ale celor care vor ca sexul să devină o materie în școli, te dau ca exemplu de puritanism periculos.

Când nu atacă la baionetă creștinismul catolic ori pe cel de rit ortodox, râd pe la colțuri de protestanți și mai ales de neoprotestanți. Primii sunt acuzați de o austeritate înfiorătoare lipsită de compasiune, iar ultimii de o credință jenantă, copilăroasă și ușor de manipulat, numai bună de ridiculizat.

Dacă vreun lider politic care apără creștinismul nu se ridică la înălțimea principiilor clamate, ei atacă ipocrizia tuturor creștinilor. Dacă mai există și vreun lider politic cu adevărat credincios, atacurile religioase sunt dublate de cele politice: se adaugă fie sănătatea mintală îndoielnică, fie coeficientul de inteligență scăzut, fie ambele. Dacă nici așa nu merge treaba, se declară îngrijorați că un asemenea „fanatic” are o funcție publică importantă și avertizează că simpla sa prezență în spațiul public ne expune oricând unei întoarceri la închiziție, cruciade, „obscurantism” și „crime” religioase.

Oricum o dai, cu acești oameni tot nu e bine.

Admirație prefăcută

Acum ei se pretind a fi impresionați de intervenția arhiepiscopului romano-catolic Ioan Robu și indignați de comportamentul Bisericii Ortodoxe. Știu și ei că ar fi făcut scandal dacă se trezea vreun ierarh ortodox să dea pe la club „Colectiv”. Oare ce ne-ar fi auzit urechile dacă preoțimea ortodoxă descindea de la bun început pe strada Tăbăcarilor pentru a ține o slujbă la locul tragediei? Desigur, o mulțime de teorii despre cum BOR nu respectă convingerile religioase ale victimelor și încearcă să le treacă pe toate cu forța la creștinismul ortodox, deși poate printre acestea se aflau catolici, protestanți sau atei. Cu toate acestea, aceiași indivizi care văd roșu în fața ochilor doar când aud de icoane se pretind a fi revoltați de „lipsa de reacție” a Bisericii Ortodoxe față de victimele de la Club „Colectiv”.

În cele din urmă, de ce nu? Niște oameni arși sunt numai buni pentru a lovi în BOR. Desfigurați de flăcări, aflați în chinuri îngrozitoare, sunt victimele ideale pentru a fi folosiți în scopuri politice. Astfel, încărcătura emoțională din ultimele zile se detonează cu succes în zidurile Patriarhiei, de parcă de acolo ni se trag toate relele. Mâine, la o altă tragedie, poate că revoltații vor găsi o altă țintă religioasă, dar pentru acum e de ajuns BOR. Despre adevăratele probleme (corupția din administrație și clasă politică, statul socialist și neajunsurile sale) vom auzi, poate, altădată – acum trebuie luptat cu „misticismul”.

Obiectivul final

Reaua credință a celor care se află la originea campaniei ne arată că luările de poziție urmăresc dezbinarea societății pe criterii religioase – între cei ce nu cred și cei ce cred, ca și între credincioșii din toate cultele. De o bună vreme ni se tot întind capcane și suntem folosiți de oameni al căror partizanat antireligios caută mereu motive pentru a denunța creștinismul în întregimea sa sau pe segmente.

Uităm adesea, dar fanatismul nu se întâlnește doar printre cei care pretind că au credință în Dumnezeu. E ușor a-i scoate la înaintare pe fanaticii și ipocriții religioși. Mai greu pare să fie a-ți aminti că fanatici sunt și printre cei care I se opun lui Dumnezeu. Și, dintre toate, cel mai greu se dovedește a înțelege că lipsa de caracter nu este monopolul niciunei categorii sociale, credincioase ori ba.

sursa si foto: http://inliniedreapta.net

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .