.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

620198Philip_Alston-810x540Serviciile publice din Romania sunt la cel mai scazut nivel din Europa, a declarat, miercuri, raportorul special al ONU pe probleme de saracie extrema si drepturile omului, Philip Alston, intr-o conferinta de presa sustinuta la Casa ONU.

Philip Alston, profesor de drept la New York University School of Law, care a ocupat in trecut diferite functii in cadrul ONU, a preluat functia de Raportor Special al ONU pe probleme de saracie extrema si drepturile omului in iunie 2014. El a venit in Romania in zilele 2 – 11 noiembrie, o perioada despre care zice ca „s-ar putea dovedi si o perioada a reinnoirii si solidaritatii”, dupa tragedia din Colectiv.

Philip Alston si-a prezentat concluziile in cadrul unei conferinte de presa. El si-a inceput discursul spunand ca multi oficiali sunt intr-o „stare de negare”, atat in ceea ce priveste nivelul saraciei din tara, cat si discriminarea orientata catre persoanele foarte sarace, in special populatia de etnie roma, scrie stirileprotv.ro.

Problemele identificate de Philip Alston:

► Cazurile mici de coruptie:

Potrivit acestuia, in ceea ce priveste sanctionarea coruptiei, s-au facut progrese majore in cazurile mai mari, dar exista forme de coruptie mica, ce persista atunci cand e vorba de accesul la servicii sociale.

„Mi s-a spus adesea ca saracia este o alegere. Asa este, dar alegerea este facuta adesea la nivel de politici guvernamentale, mai degraba decat de persoanele afectate de saracie. De asemenea, trebuie spus si ca o prea mare parte a administratiei opune rezistenta ideii de transparenta, de consultare si de responsabilitate”, a precizat Philip Alston.

► O societate impartita intre doua extreme
El a notat si ca societatea romaneasca de azi este puternic divizata, nu doar in ceea ce priveste mediul rural si urban. Peste 40% dintre oameni se confrunta cu riscul saraciei sau excluderii sociale.

► Cel mai mic buget alocat pentru educatie si sanatate
Philip Alston a mai precizat ca statisticile arata ca din punct de vedere al procentului din PIB alocat pentru educatie si sanatate Romania se afla la coada clasamentului. Pe de alta parte, el a aratat ca aceste alocari sunt foarte mici pentru o tara atat de bogata precum Romania.

„Romania este o tara bogata, care a facut progrese extraordinare in ultimii 25 de ani. 48,5% dintre copii se confrunta cu riscul saraciei sau al excluziunii sociale, iar 34,1% sufera din cauza unor deprivari materiale majore. Aceste numere ar trebui sa reprezinte o prioritate pentru agenda oricarei guvernari”,
a spus el, adaugand ca situatia este grava mai ales in mediul rural.

► Taxa de impozitare unica loveste direct in oamenii saraci
Philip Alston a mai precizat ca taxa de impozitare unica de 16% reprezinta cel mai regresiv sistem de impozitare din toata Europa.

„Guvernul a luat, in mod deliberat, decizia politica de a nu trece la un sistem de impozitare mai progresiv, ratand astfel inca o ocazie de a ajuta categoriile mai sarace ale populatiei”, a spus el, adaugand ca nivelul evaziunii fiscale este de asemenea semnificativ, reducand la randul sau veniturile Guvernului.

► Populatia de etnie roma, puternic marginalizata
Multi cetateni de etnie roma se confrunta cu discriminare structurala si au un nivel de trai semnificativ mai scazut decat restul populatiei, in mai toate privintele, a declarat, miercuri, raportorul special al ONU pe probleme de saracie extrema si drepturile omului, Philip Alston, intr-o conferinta de presa sustinuta la Casa ONU.

„Ceea ce a fost socant a fost masura in care o serie de oficiali (romani – n.r.) importanti au declarat, aparent cu convingere, ca nu exista nicio problema. Unul dintre ei a spus ca in aceasta tara nu exista discriminare impotriva populatiei de etnie roma, iar un altul, cu o cunoastere impecabila a limbii engleze, vorbea despre „tigani” si problemele lor”.

El a admis ca in randul populatiei de etnie roma exista o rata mai mare a somajului si un procent mai mare de copii care abandoneaza scoala, dar a adaugat ca acest lucru nu se intampla deoarece etnicii romi nu si-ar dori sa lucreze sau sa urmeze studii scolare, ci este rezultatul unei perioade indelungate de izolare, discriminare si neglijare.

43% dintre copiii cu dizabilitati nu merg la scoala
Philip Alston a punctat faptul ca 43% dintre copiii cu dizabilitati nu urmeaza nicio forma de scolarizare.

„Daca aveti un copil cu o dizabilitate – si ati putea avea unul, la fel de bine ca oricine altcineva – nu va bazati pe faptul ca va merge la scoala in Romania in conditiile actuale”, a spus el.

► Dezinstitutionalizarea lor nu functioneaza
„Am vizitat un centru pentru recuperarea si reabilitarea persoanelor cu probleme mentale. Nicio persoana de acolo nu a fost recuperata sau reabilitata”, a spus el, adaugand ca directorul acelei institutii i-a confirmat ca persoanele respective sunt internate pentru toata viata.

sursa si foto:  http://onlinereport.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .