.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

media-146862236875130900Informaţii despre tentativa de lovitură de stat militară din Turcia au inundat reţelele sociale vineri seara târziu, în pofida accesului restricţionat la Twitter, Facebook şi YouTube în primele ore ale puciului.

Preşedintele turc, Tayyip Erdogan, un duşman declarat al social media, care a făcut frecvent din Twitter şi Facebook o ţintă, s-a adresat ţării prin intermediul unui apel video FaceTime, care a fost prezentat de posturi de televiziune, comentează sâmbătă Reuters.

De asemenea, el a postat un mesaj pe Twitter adresat populaţiei şi a reluat pe această reţea postări ale primului ministru şi ale contului oficial al preşedinţiei care condamnă lovitura de stat.

Criticii lui Erdogan s-au grăbit să constate ironia de a folosi unui mijloc de comunicare pe care l-a denunţat în mod repetat, pentru a-şi salva preşedinţia.

În acelaşi timp, atât susţinători, cât şi opozanţi ai loviturii de stat au inundat reţelele sociale cu comentarii şi imagini, multe dintre ele înregistrări live.

Scene bogate, dar de multe ori confuze, din Turcia s-au derulat pe ecrane din întreaga lume, clipurile arătând explozii la parlamentul turc, elicoptere trăgând în protestatari şi adversari ai loviturii de stat în picioare în faţa tancurilor.

“Este aproape (ora) 2 a.m. şi moschei din Istanbul cheamă necontenit oamenii pe străzi pentru a rezista şi protesta faţă de lovitura de stat militară”, a scris un utilizator pe Twitter, Ceylan Yeginsu.

Susţinătorii loviturii de stat au criticat conducerea lui Erdogan, folosind social media pentru a-i îndemna pe oponenţii guvernului să iasă în stradă.

O hartă a tuturor clipurilor de pe Facebook arată zeci de fluxuri de înregistrări live care ies din Turcia, inclusiv filmări realizate de sutele de oameni ieşiţi pe străzi. Pe Twitter, utilizatorii au împărtăşit imagini şi înregistrări video ale unor scene din Istanbul şi Ankara, pe fundalul unora fiind auzite focuri de armă.

Armata Turciei a declarat vineri că a preluat puterea, dar prim-ministrul a declarat că tentativa de lovitură de stat ar fi fost înăbuşită şi Erdogan însuşi a promis mai târziu să-i pedepsească pe complotişti.

În fazele iniţiale ale revoltei unei facţiuni a armatei, era dificil sau imposibil de a avea acces la social media, cu excepţia utilizării unei “reţele private virtuale” pentru a ocoli furnizorii de internet locali, au declarat rezidenţii locali şi grupurile de monitorizare a internetului.

Twitter a declarat că suspectează o “încetinire intenţionată” a traficului său. La rândul său, YouTube a spus că este la curent cu informaţiile conform cărora site-ul său este blocat în Turcia, deşi nu s-a confruntat cu niciun fel de aparente
dificultăţi tehnice, indicând faptul că un ordin de a restricţiona accesul a venit din interiorul acestei ţări.

Nu a fost imediat clar dacă guvernul turc sau un alt actor din această ţară a ordonat aceste blocaje, dar mai târziu se pare că accesul a fost restabilit.

Hotspot Shield, o aplicaţie care permite utilizatorilor să se conecteze la reţele virtuale private, a declarat că a remarcat o creştere de peste 300 la sută a descărcărilor noi în Turcia în decurs de două ore de când lovitura de stat a devenit publică.

Guvernul turc sub conducerea lui Erdogan a ordonat în mod repetat blocarea social media în perioadele de criză şi incertitudine politică, aminteşte Reuters.AGERPRES

sursa si foto: http://www.stiripesurse.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .