.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Hidroelectrica spune că a vândut toată energia electrică de care dispunea şi nu mai participă la licitaţia organizată de RAJA.

Societatea RAJA va organiza, mâine, o licitaţie pentru achiziţionarea de energie electrică, pentru următorii patru ani. Evenimentul este important, pentru că preţul energiei în costul final al apei este de aproape o treime, după cum a afirmat, ieri, într-o conferinţă de presă, directorul general al companiei, Felix Stroe.

RAJA are nevoie, pentru următorii patru ani, de 180.000 MW, pentru care este dispusă să plătească o sumă importantă, de circa 65,5 milioane lei. „Legea achizIţiilor publice ne obligă să publicăm licitaţie pe SEAP”, a spus şeful RAJA, care a menţionat însă că nu s-a limitat la acest lucru.

A publicat anunţul şi în jurnalul oficial al Uniunii Europene, dar a trimis cereri şi tuturor celor 185 de furnizori de energie care figurează pe pagina de internet a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), toţi confirmând primirea invitaţiei de a participa la licitaţie.

Hidroelectrica nu mai are de unde

Hidroelectrica SA, compania de stat care produce cel mai ieftin curent din ţară, a adresat o notă scrisă societăţii constănţene, în care se spune că nu mai are electricitate de vânzare.

„Vă informăm că vânzarea întregii cantităţi de energie electrică en-gros disponibilă, pe care o produce societatea noastră, se face în mod obligatoriu prin licitaţii organizate pe Piaţa Cen­tralizată a Contractelor Bilaterale şi ca urmare nu putem da curs cererii dumneavoastră”, se spune în adresa semnată de directorul Direcţiei Furnizare a Hidroelectrica, George Asan. „RAJA, cea mai mare companie de apă din România, care asigură servicii de apă şi canalizare pentru două milioane de oameni din cinci judeţe, nu reuşeşte să cumpere energie electrică de la Hidroelectrica, pentru că nu vor să ne dea”, conchide Felix Stroe. Acesta aminteşte că Hidroelectrica este o companie de stat, iar RAJA are ca acţionar principal Consiliul Judeţean Constanţa, alături de alte unităţi administrativ-teritoriale.

În aceste condiţii, întrebarea care se pune este de ce Hidroelectica vinde la diverse firme, care se vor prezenta la licitaţia de mâine să vândă aceeaşi energie, dar cu un comision. „Probabil că energia a fost vândută “băieţilor deştepţi”, a mai spus Felix Stroe.

Probleme la Nuclearelectrica

O altă entitate care produce eneRgie ieftină în România este Nuclearelectrica, prin centrala nucleară.

La licitaţia de acum patru ani, spune Felix Stroe, anunţul că se primesc dosare a fost făcut în ultima zi de depunere a
acestora.

Dosarul RAJA nu a fost primit decât cu ajutorul unui executor judecătoresc. Răspunsul a fost acelaşi: nu mai avem energie de vânzare.

Directorul RAJA speră ca această situaţie să nu se mai repete şi Hidroelectrica şi SNN să participe la licitaţie. „Ideal pentru noi ar fi să semnăm contract cu Hidroelectrica sau Nuclearelectrica, pentru că au preţul cel mai mic. Dacă luăm mai scump se va răsfrânge negativ în preţul apei. În doi, trei ani, RAJA va fi producător direct de energie electrică”, a adăugat Felix Stroe.

Ajustare cu rata inflaţiei

Tarifele percepute de RAJA se majorează începând cu 1 septembrie. De fapt, spune Felix Stroe, este o ajustare cu 9%, reprezentând rata inflaţiei. Astfel, tariful pentru metrul cub de apă creşte de la 3 lei la 3,27, fără TVA, iar cel pentru canal de la 2,67 la 2,91 lei. De la 1 septembrie se elimină însă facturarea apei meteorice, care reprezenta, în mare, circa 10% din factură. Ajustarea tarifelor este una dintre condiţiile impuse de BERD, care a finanţat RAJA cu mai multe zeci de milioane de euro pentru extindere, la o dobândă de 1,5%.

Sursa : RL

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .