.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Forma de organizare juridică poate economisi mulţi bani pe parcursul desfăşurării activităţii, sau dimpotrivă, poate aduce cheltuieli inutile.
Apariţia firmelor SRL-D pentru tineri a făcut ca alegerea între firmă şi PFA să fie şi mai dificilă

Te-ai săturat să lucrezi pentru alţii şi vrei să activezi ca liber profesionist, sau vrei să câştigi nişte bani în plus pe lângă salariu? Există mai multe variante pentru a face asta. Cele mai la îndemână sunt înfiinţarea unui PFA, a unei întreprinderi individuale sau a unui SRL. Ce particularităţi are fiecare şi care vi se potriveşte cel mai bine?

În primul rând, trebuie ştiut că între PFA şi întreprinderea individuală (II) diferenţele sunt aproape inexistente, mai ales de când şi PFA-urile pot avea angajaţi. Faţă de SRL, pe de altă parte, există diferenţe importante. Înfiinţarea se face mai uşor la PFA şi II, cu costuri mai mici şi documente mai puţine. De asemenea, nu e nevoie de capitalul social, care trebuie deţinut la înfiinţarea unei firme. Şi întreţinerea unui PFA e mai ieftină, deoarece contabilitatea se ţine în partidă simplă şi un contabil cere mai puţini bani.

O problemă este că pentru eventualele datorii neplătite pot fi executate şi bunurile personale. Un alt dezavantaj este că poţi fi tratat ca PFA dependent dacă lucrezi pentru un singur client şi/sau foloseşti infrastructura acestuia, caz în care plăteşti contribuţii sociale la fel ca un salariat.

O firmă, pe de altă parte, poate avea un număr mare de obiecte de activitate, ceea ce e ideal pentru cei care vor să se dezvolte ulterior. Mai mult, nu are nevoie la înfiinţare de acte care să dovedească pregătirea în domeniul de activitate, cum se întâmplă la PFA şi întreprinderi individuale.

Deşi contabilitatea e mai greu de ţinut, oferă flexibilitate mai mare pentru decontarea cheltuielilor şi înregistrarea veniturilor. De asemenea, din 2011 pot fi înfiinţate firme de tip SRL-D, pentru tinerii sub 35 de ani care nu au mai avut anterior alte firme. Taxele de înregistrare pentru acestea sunt zero, există facilităţi fiscale şi poate fi accesat programul guvernamental care oferă până la 10.000 de euro sprijin nerambursabil.

Finanţarea firmei se poate face prin credite sau aport de capital, în timp ce PFA-ul nu recunoaşte în contabilitate a doua variantă. Acordarea de credite se face în primul caz în funcţie de activitatea firmei, în al doilea ţine cont de situaţia financiară a persoanei fizice, inclusiv de celelalte credite ale sale.

Sursa: EVZ

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .