.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

1_1173_transilvania1_17168800După ce şi-au aparat pământul cu unghiile, secole întregi de amărăciune, românii privesc neputincioşi cum mii de hectare de ogoare, cimitire şi lacrimi de dragoste ajung în posesia unor samsari imobiliari decişi să facă bani din lăcomia autorităţilor. Avocatul Ioan Sabău Pop a prezentat, la “Jocuri de Putere”, ce se ascunde în spatele acestor retrocedări.
“După 1918 – 1919, evenimentele de la finele Primului Război Mondial au pus în faţă următorul aspect:

Transilvania a fost sub mâna unor feudali, chiar în secolul XX, în jur de 200 de familii din Ungaria şi care erau propietari de pământ. 80% dintre proprietăţi susţineau că sunt motorul şi progresul dezvoltării Transilvaniei, având această suprafaţă de peste 80% din pămîântul Transilvaniei. Ei au plecat din Transilvania o dată cu armatele ungare, lăsând în urmă un cortegiu de crime, de sânge, de răzbunări. România a dat legea reformei agrare din 1921 care are un specific fata de restul reformei agrare din România.

Reforma pentru Banat, Transilvania şi Crişana era o reformă agrară cu expropiere şi cu despăgubire a foştilor proprietari.

Acestor mari propietari, numiţi optanţi, li s-a pus în faţă următorul aspect: fie revii în România, cetăţean român, dai seamă faptelor săvârşite şi te supui reformei agrare ca orice cetăţean. Ei au optat să plece din România şi au optat pentru cetăţenia maghiară. Au rămas problemele de proprietate”, a spus Pop.

La începutul anilor 20, familiile s-au adresat unor instanţe internaţionale.

“Între 1920-1922, s-au adresat instanţelor din România unde au cerut proprietăţile. Au pierdut procesele.

S-au adresat instanţelor internaţionale. S-au judecat la Haga. România câştigă acel proces şi se stabileşte un arbitraj.

Statul român a plătit, prin depuneri în coroane aur, în jur de 3,2 tone aur. Pe de altă parte, statul ungar a fost obligat la o serie de despăgubiri. România a cesionat aceste despăgubiri şi a spus îi despăgubesc pe optanţii voştri din ce ne datoraţi nouă. Şi s-au făcut două fonduri de unde ei şi-au încasat banii”, a mai spus Pop.

“Sunt vinovaţi cei care au fost factori decizionali în această ţară. Pe de altă parte, a fost o inconştienţă totală. Nu se cunosc realitatea, istoria”, a mai declarat Pop.

sursa si foto: Realitatea.net

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .