.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Criza financiară europeană a reescaladat în al doilea trimestru. Totuşi, România era printre puţinele pieţe unde consumul putea să redea un impuls economiei, fiind o piaţă cu consumatori optimişti, pe fondul alegerilor locale. Asta până la măreţul circ declanşat cu scandalul plagiatului şi ale cărui efecte nu vor trece, din păcate, nici cu demiterea preşedintelui Băsescu.

GfK a făcut un studiu asupra climatului de consum Europa, care oferă o privire de ansamblu asupra evoluţiei aşteptărilor privind starea economică şi veniturile, şi asupra dorinţei de cumpărare în rândul consumatorilor din 12 ţări europene şi din SUA.

În ultimele câteva săptămâni, o escaladare a crizei bancare a determinat revenirea crizei financiare în Europa. Situaţia din Spania demonstrează cât de strâns legat este destinul unei ţări de cel al băncilor sale.

La summit-ul UE din Bruxelles, de la sfârşitul lunii iunie, liderii europeni au convenit o extindere a pachetului de salvare pentru a veni în sprijinul ţărilor din zona euro aflate pe un teren potenţial nesigur. Ţările din centrul crizei vor accesa cu mai multă uşurinţă fondurile de salvare a zonei euro, având de îndeplinit mai puţine condiţii. În viitor, fondul de criză al MES va fi în măsură să ofere sprijin direct băncilor. Anterior acest lucru nu a fost posibil datorită Tratatului privind MES, arată analiştii GfK.
Ce se va întâmpla cu România?

Ţara noastră nu intră în discuţii pentru ajutoare, nefiind în zona euro. Şi nici nu se mai bucură de priviri simpatice de la Bruxelles, ba dimpotrivă. România reuşise însă să rămână mai puţin afectată de criza financiară europeană, atrag atenţia analiştii GfK. Cu toate că previziunile privind creşterea economică sunt mai puţin optimiste, acestea se menţin la un nivel relativ ridicat. Conform estimării din iunie, Băncii Mondiale, economia României va creşte anul acesta cu 1,2 procente. Acest lucru fusese demonstrat şi de creşterea accentuată, în ultimele câteva luni, a aşteptărilor consumatorilor privind starea economiei (din nou, până în iunie).

Aceste aşteptări pozitive fuseseră influenţate în primul rând de rezultatele alegerilor locale, menţionează studiul GfK. Aceasta deoarece promisiunile politicienilor sunt în general crezute de români. Optimismul privind situaţia economică era reflectat şi pe piaţa muncii. România se numără printre ţările cu cele mai mici rate ale şomajului din Europa. Teoretic, aceasta dă naştere la speranţe privind creşterea veniturilor populaţiei, mai spune analiza GfK.

Aşadar, când aveam nişte premize de ieşire din… nămol, a trebuit să dăm cu mucii-n fasole, în tradiţionalul stil românesc.

Potrivit GfK, dorinţa de a face cumpărături majore, deşi a crescut în ultimele câteva luni, rămâne totuşi la un nivel foarte coborât.

Aşteptările privind starea economiei: -2,6 puncte
Aşteptările privind veniturile: 1,6 puncte
Dorinţa de cumpărare: -18,4 puncte

Reescaladarea crizei financiare a luat prin surprindere aproape toate economiile europene. Portugalia şi România ofereau însă o rază de speranţă. Perspectiva redresării economice a fost considerată cel mai puţin probabilă de consumatorii din Italia (-60,2 puncte) şi Cehia (-57,1 puncte). Cele mai ridicate valori s-au înregistrat în Franţa (-8,2 puncte), România (-2,6 puncte) şi Germania (3,0 puncte). Media în Uniunea Europeană se situează la -35 puncte. În SUA indicatorul se află la 21,2 puncte.

În ciuda reescaladării crizei financiare europene, aşteptările privind starea economiei în România au continuat să îşi revină până în iunie, conform GfK. Deşi indicatorul se situa la -26,2 puncte în martie, acesta a urcat la -2,6 puncte în iunie, ajungând astfel la cea mai ridicată valoare atinsă din noiembrie 2008. Indicatorul a atins valoarea minimă în iunie 2010, când s-a situat la -71 puncte. În ciuda tuturor problemelor, în acest interval, economia României s-a stabilizat în mod constant.

În 2011, ţara a înregistrat o creştere economică de 2,5 procente din PIB. Aşteptările privind starea economiei erau pozitive şi pentru 2012, preconizându-se rate cuprinse între 1,5 procente şi 2 procente din PIB. În 2011 România a reuşit să respecte pragul de deficit fixat, de 4,4 procente din PIB. Rata şomajului înregistrat oficial se situează la 7,7 procente.

Cu ce am mai rămas? Probabil cu mai nimic.

Sursa: Ro.yahoo.stiri.com

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .