.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Cum-se-fură-Ardealul-în-numele-unităţii-naţionaleDa, ştiu: e un domeniu care a umplut conturile băieţilor deştepţi. Numai că aceştia au făcut-o cu voie de la exact acele partide care le înfiereau „deşteptăciunea”.

Mutarea Romgazului şi Transgazului – sau a managementului – la Bucureşti arată pregătirile febrile pentru „regionalizare”: mutăm tot în Capitală, descentralizăm responsabilităţi şi centralizăm resurse: un fel de „voi cu munca, noi cu banu’”. Asta în timp ce ni se spune că e criză şi că naţiunea musai să fie unită – iar pe la spate aceeaşi naţiune e furată, fie că trăieşte la Mediaş, fie că-i la Tecuci sau la Sighet.

De la descoperirea primului zăcământ de gaz în Ardeal, la Sărmăşel – Mureş, în 1909, capitalele şi-au disputat tot felul de întâietăţi: dar nici Budapesta imperială şi nici Bucureştiul (inclusiv în comunism) n-au îndrăznit să ia Transilvaniei perla coroanei. Asta până la Niţă – probabil e gestul lui de recunoştinţă că oamenii de aici l-au primit decent odată, mai demult, când tânărul stagiar de pe lângă Iaşi a ales – cum altfel? – Braşovul ca loc de trai şi muncă.

Oare cum ar fi ca toate companiile nemţeşti să fie obligate să-şi mute sediul la Berlin? Cele franţuzeşti la Paris, cele italiene la Roma?
În loc să facă desene pe hartă, tovarăşul ministru ar face bine să se gândească de ce n-au mai fost atinse performanţele din 1976, când producţia de gaz înregistra 29,8 miliarde metri cubi – azi se produc de opt ori mai puţin, „graţie” hârţogărarilor din ministere. Să se mai gândească, iarăşi, că la Mediaş s-au format şi muncesc cei mai buni specialişti în domeniu şi că înghesuirea birocraţilor la Bucureşti nu e o soluţie.

Numai că aici se joacă politic. După ce a pus cap în cap Sibiul cu Braşovul, tovarășul ministru pune cap în cap Transilvania şi Bucureştiul. Apele minerale ni le-au luat, cuprul, aurul, argintul, autostrăzile – totul se hotărăşte pe la ministere: acolo se vinde România bucată cu bucată, nu la Mediaş, Tecuci sau Sighet.

E o cârpăceală ceea ce face Niţă: n-are viziune, pare să nu înţeleagă nimic din priorităţile românilor şi poate de aceea vede România ca fiind o anexă a Bucureştiului: şi în loc de dezvoltare armonioasă ni se serveşte o vasalitate administrativ-financiară la care nici Budapesta, în vechime, şi nici comuniştii români n-au visat.

Ca să înţeleagă, uite un exemplu din Moldova: Oneştiul trăia din impozitele RAFO, aproape 80% din pib-ul oraşului însemna RAFO: dar compania a fost pusă la pământ şi oraşul la fel. E proiecţia imediată şi pentru Mediaş, unde Romgaz şi Trangaz susţin din impozite 65% din bugetul de investiţii.

Mă îndoiesc că Niţă va înţelege. Din câte ştiu, a ochit şi un sediu la Bucureşti, pe strada Hristo Botev. Au făcut şi un târg de cariere, aplicanţilor li s-a spus că vor urma un training în Germania şi de acolo vor merge la lucru în Capitală. Numai că din fotoliul comod de ministru poate nu se vede ce-ar însemna un oraş întreg, o Transilvanie întreagă, pe stradă.

Cei cinci mii de medieşeni care au demonstrat acum două săptămâni pot solidariza în jurul lor alte mii de ardeleni care să apere resursele Transilvaniei. Şi aici mă opresc, ar fi bine să-şi imagineze fiecare ce fel de autonomie fiscală mai poţi să ai când butoanele sunt mereu în ministere.

Şi tovarăşului Niţă îi cer doar atât: să-şi imagineze că butonul ăla e unul de panică.

Autor: Sabin Gherman
Sursa: citynews.ro

—————————————————————————————————————————————————————

Comentarii interesante la acest articol:

“Atunci cand lasati in pace Ion si Gergely sunt prieteni (iar uneori chiar si rude), dar cand SATANA (a se citi “politicienii patriotarzi”) isi baga coada cei doi devin dusmani de moarte. Lui Ion i se spune “Gergely vrea sa-ti rapeasca Ardealul”, iar lui Gergely “Ion vrea sa te asimileze. Cand bunicii tai au venit pe aceste pamanturi, nu era nici o urma de stramosi a lui Ion”, iar in timpul asta “domnii” si “grofii” de la Bucuresti ranjesc satisfacuti ” “I-am facut” din nou pe prosti, iarasi se vor mai ura de moarte un timp (timp in care noi vom mai baga in buzunar niste milioane de euro) “.” (Daniel)

“De fapt Ardealul a fost stăpânit cu ajutorul a două mecanisme alternative: 1) promovarea unor lideri politici ardeleni naivi și manipulabili urmată de o fază de 2) stimulare a conflictelor interetnice. Acuma am fi la începutul fazei cu conflictele interetnic, dar se pare că mecanismul s-a uzat destul, că nu prea mai pornesc acele conflicte. Cred că miticii vor intra în disperare și provocările vor fi mai grave ca niciodată.” (Isailă)

“Pentru clujeni: Mergeți la tarabele din Cheile Bicazului și veți avea ocazia să cumpărați fel de fel de obiecte cu aceeași tematică, cea a Ardealului care aparține Ungariei, cu harta Ungariei mari, cu cea a României din 1912, fără Basarabia, Bucovina, Transilvania și Cadrilater, la toate făcându-se aluzii clare. Aceste obiecte sunt de la hărți, tricouri, cărți, jachete la medalioane, vase și farfurii. Dar nu numai la tarabe, ci chiar și în magazine. Iar dacă nu aveți timp să treceți pe la magazin, se poate și online. Iată ce puteți cumpăra de pe un site înregistrat în România. Puteți profita de ofertă, cu 19 lei în loc de 24! Dacă asta nu vi se pare în neregulă, să vedem ce se întâmplă mai departe. Văzând că românii sunt nepăsători, ungurii merg mai departe. Nu s-a întâmplat nimic cu statuile lui Wass Albert,ce-ar fi un adevărat monument? Zis și făcut. Înainte de asta, vă rog să vă gândiți cum ar arăta un monument închinat SS-ului ridicat în statul Israel? Fiindcă asta s-a ridicat în România. Locul nu este ales întâmplător, comuna cuprinde trei sate, unul dintre ele (Lelei) fiind locul de naștere al lui Bela Kuhn. Altul al lui Virgil Măgureanu, fost director S.R.I., care are o casă aici (Giurtelecul Hododului). Ei bine, e vorba de satul Hodod, comuna Hodod, din județul Sălaj, unde în 2010 se ridică un monument. Dedicat cui? Nimănui altcuiva decât Diviziei de Secui care a însângerat Transilvania în anii 1918-1919! Criminali și ucigași față de populația civilă, la fel ca și urmașii lor din armata maghiară în al doilea război mondial. Mari viteji cu civilii, cu gravidele și copiii români, dar slabi luptătorii cu bărbații români, care i-au bătut fără cruțare de fiecare dată când au ajuns față în față.” (Dan)

“Marea deosebire dintre Regat si Transilvania este ca in Transilvania totul se reglementa pe baza de drepturi. Ti-a dat cineva un drept sau l-ai castigat atunci te certai pt. acest drept. Toate conflictele din Transilvania au ca motiv recunoasterea unor drepturi existente inainte. In Regat nu este asa. Acolo puterea se repartiza celui care lingea cel mai bine. La inceput la Poarta Otomana, dupa aceea prin gupari de moment in Parlament (nu degeaba l-au alungat pe Caragiale). In Regat era de importanta zero ca azi ai un drept ca oricum maine il pierdeai daca altul lingea mai bine, isi facea relatii mai bune. Nu interesa pe nimeni ca ai ajuns in respectiva functie pe baza unui drept castigat. Iar treaba asta se duce pina la nivelul cel mai de jos, din pacate. De aceaa transilvaneanul zice “lucrez si castig” in timp ce regateanul zice “degeaba lucrez ca oricum nu stiu daca ce am castigat de drept il voi si putea pastra”. Transilvaneanul putea sa-si ceara drepturile, Regateanul nici nu se mai obosea, cine ce avea oricum nu se reglementa pe baza a ce a castigat ci pe baza ca cine il sustinea.” (Arici)

“Dupa ce toate marile companii si firme, cu venituri de peste 50.000 euro, au fost o fost obligate (prin lege) ca sediul central sa fie in Bucuresti, unde se duc banii de impozite (deci venituri pentru Bucuresti), acum vor sa formeze regiuni !!!! Pai toti acesti bani merg in Bucuresti, restul tarii se va descurca cu ce …??? De ce nu au lasat firmele sa-si plateasca darile in localitatile in care au fost infiintate, atunci ar fi fost bani pentru primariile respective !!!!
Regionalizarea, cea mai noua porcarie inventata !!!” (Rodica)

“Toţi plătim aceleaşi taxe şi este imposibil ca o regiune să ia ceva de la alta.Cum aţi ajuns la concluzia că “Sudul” vă mănîncă banii? De ce nu “Nordul”, de ce nu “Vestul”?Hoţii care au distrus România nu au avut regiune. Ultimul prim ministru a fost clujean.Bucureştiul e plin de unguri şi ardeleni putred de bogaţi şi nu din muncă cinstită şi nu urlă nimeni la ei în mod jignitor cum o faceţi dumneavoastră. Sabin Gherman va plăti într-un fel pentru ceea ce face acum dar oamenii cu capul pe umeri nu trebuie să-l urmeze.800.000 de români din sud au murit pentru Transilvania în Primul Război Mondial şi încă pe atîţia şi-au lăsat oasele în Rusia,Ungaria şi Cehoslovacia în Al Doilea Război Mondial numai ca să vă readucem acasă.În speranţa că Hitler îi va reda Transilvania de Nord a depăşit Antonescu Nistrul şi în speranţa că Rusia ne va lăsa să fim împreună a ordonat Mihai I întoarcerea armelor în 1944. Ca să fim împreună şi să facem şi noi vreo ispravă pe lumea asta! Aţi uitat foarte repede cînd vă tăiau ungurii poalele cămăşilor şi vă băteau dacă vă auzeau vorbind româneşte! Aţi uitat foarte repede că nu aveaţi voie să locuiţi în oraşe şi vă ţineau “cele trei naţiuni” trufaşe în afara zidurilor. Aţi uitat foarte repede că ungurii nu v-au dat voie niciodată să învăţaţi carte şi că doar de la Viena aţi obţinut abia după 1700 acest drept dar cu sacrificiul trădării credinţei strămoşeşti,distrugerii bisericilor cu tunurile şi trecerii în masă la catolicism! Veţi vedea ce înseamnă regionalizarea,veţi vedea ce înseamnă enorma presiune economică germană care va veni şi vă veţi bate cu ungurii pentru un loc de muncă! Veţi fi înlăturaţi de fiecare dată pentru că ei au ştiut să scoată pieptul în faţă şi să-şi creeze o imagine bună in Europa.Veţi ajunge iar la marginea oraşelor şi nu vă va da nimeni o coajă de pîine! Veţi fi goniţi din Transilvania şi veţi trece iar munţii în Vechiul Regat aşa cum aţi făcut-o sute de ani.Sînt plini versanţii Carpaţilor de sate întemeiate de fugarii din Transilvania şi voi ne reproşaţi astăzi că vă modificăm echilibrul etnic? Vai vouă şi vai nouă tuturor românilor că am ajuns aici! Trădătorii însă,nu vor fi uitaţi!” (Marian)

sursa si foto: http://trezirealarealitate.ro/2013/04/cum-se-fura-ardealul-in-numele-unitatii-nationale/

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .