.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Ministerul Agriculturii e dispus să aducă la conducerea Laboratorului Central pentru Controlul Calităţii Seminţelor o frumoasă farmacistă politică. Cel mai probabil este vorba de tânăra vicepreşedintă a “Partidului Conservator Iaşi” Cristina Laura Gafton, o apropiată a lui Tudor Ciuhodaru şi candidată în iunie 2012 din partea PC pentru funcţia de consilier local în municipiului Iaşi. Totodată aceasta a fost numită şi membră în consiliul de administraţie al Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi.

Scandalul a izbucnit după ce MADR a scos la concurs postul de director general al Laboratorului Central pentru Controlul Calităţii Seminţelor şi a Materialului Săditor, punând o condiţie eliminatorie bizară. Astfel, nu pot condadida decât absolvenţii de studii universitare cu licenţă în agronomie, horticultură sau farmacie. Specialiştii Laboratorului Central pentru Controlul Calităţii Seminţelor cred că cea din urmă specializare a fost introdusă special pentru a deschide un culoar dedicat spre fotoliul de director general al Institutului pentru Cristina Laura Gafton, care anterior a lucrat în farmacia Medfarm a familiei sale, deţinută într-o piaţă centrală a Iaşiului. Tânăra farmacistă s-a făcut remarcată mai ales prin activitatea intensă din campania electorală din această vară, când a pus la dispoziţie farmacia familiei pentru acţiuni electorale ale Partidului Conservator (conform presei locale). De asemenea Cristina Laura s-a remarcat prin împărţirea de trusouri electorale tinerelor mămici, dar şi participarea alături de Tudor Ciuhodaru la o serie de activităţi sportive cu iz electoral, cum ar meciuri de fotbal, ciclism, gimnastică ritmică, baschet, fotbal, badminton, jogging, scrimă, qwan ki do, box şi judo. Am încercat fără succes să găsim un număr de telefon al Laurei Cristina Gafton sau al uneia din firmele în care lucrează sau e acţionar.

Din cauza vârstei fragede (33 ani) şi a lipsei de experienţă, criteriul numărului de ani vechime necesari pentru a candida la funcţia de director general al institutului a fost coborât de la 9 la 3 ani de către departamentul de Resurse Umane al Ministerului Agriculturii, conform cercetătorilor contactaţi de RL.

L-am contactat pe Szatankovsky Attila Gheza, fostul director general al Laboratorului Central pentru Controlul Calităţii Seminţelor, care a dat la rându-i examen pentru ocuparea postului de director general. Acesta ne-a declarat că criteriul stabilit pentru concurs era de peste 9 ani vechime precum şi studii postuniversitare. Fostul director, cu 22 de ani vechime în domeniu şi deţinătorul unui doctorat în horticulură, a declarat referitor la introducerea posibilităţii de a candida pe acest post şi a farmaciştilor că domeniul certificării seminţelor este un domeniu de activitate “prea pur”, care, pentru a fi manageriat cu succes, are nevoie în fotoliul de director general nu doar de un deţinător de diplomă de specialist în agronomie sau horticultură, ci şi ca absolventul uneia din aceste două profile specifice să aibă un minim de ani de experienţă în producţia de seminţe. Cu atât mai mult, specialistul crede că un farmacist nu are ce căuta în funcţia de director al Laboratorului Central pentru Controlul Calităţii Seminţelor şi a Materialului Săditor.

La ce întrebări caută răspuns ministrul Agriculturii?

RL l-a contactat pe Daniel Constantin, ministrul agriculturii din partea PC şi l-am întrebat pe baza cărui criteriu departamentul de resurse umane al MADR a modificat vechiul criteriu de selecţie a candidaţilor introducând pe lângă specializările tipice în domeniul seminţelor (horticultură sau agronomie) şi domeniul farmacie.

Iată răspunsul ministrului Daniel Constantin, după ce a cerut un răgaz de jumătate de oră să se documenteze pe tema concursului cu dedicaţie pentru PC, de la Laboratorul Central pentru Controlul Calităţii Seminţelor şi a Meterialului Săditor :

“M-am interesat de condiţiile care s-au stabilit şi lucrurile sunt cam aşa. La concursul acesta se pot înscrie foarte mulţi, pot să ia sau să nu ia concursul în funcţie de preătirea fiecăruia. Condiţiile care s-au stabilit nu sunt numai de farmacie, ca să restricţioneze accesul celorlalţi. Sunt şi alte condiţii pe zona agronomică, pe zona zootehnică, pe zona de studii economice. Sunt foarte multe pregătiri enunţate acolo şi se pot înscrie foarte mulţi oameni”.

I-am spus ministrului Constantin că larga paletă de specialităţi profesionale enunţate de domnia sa ca având dreptul să candideze la acest post este falsă, deoarece datele de pe site-ul ministerului îl contrazic, în anunţul de concurs scriind negru pe alb: “agronomie, horticultură, farmacie”. L-am întrebat care e logica strecurării specializării de farmacist pe lista celor agreate de Ministerul Agriculturii. Iată răspunsul domniei sale:

“Spuneţi-mi care e problema? Farmaciştii n-ar trebui să participe la astfel de concursuri? Mă întrebaţi pe mine o chestiune pe care o stabilesc cei de la Resurse Umane. Vă spun că nu pot să ştiu cum fost gândirea celor care au introdus chestia asta acolo, dar vă promit că o să fac o analiză să văd dacă a fost vreo ingerinţă politică sau pur şi simplu aşa s-a considerat. Eu sunt managerul acestei instituţii. Ca şi conducător eu trebuie să iau în considerare toate propunerile care vin de la fiecare comisie în parte. Dacă au făcut această propunere sigur că o să vină să-mi explice de ce au făcut această propunere. Eu nu pot să pun la îndoială logica unor colegi care au făcut o asemenea propunere”.

Sursa si foto: RL

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .