.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Statele Unite au ajuns sa fie cel mai mare debitor al lumii, avand in prezent o datorie de 16,2 trilioane de dolari.

Spre sfarsitul anilor 1980, datoria ca procent in PIB a inceput sa avanseze, dupa ce SUA au cazut intr-o recesiune adanca, provocata de Rezerva Federala, condusa in acea perioada de Paul Volcker, care a ridicat dobanda cheie la niveluri istorice, pentru a combate inflatia, mai noteaza Business Insider.

Insa factura guvernului a scazut abia in timpul primului mandat al presedintelui Ronald Reagan (1981-1985), odata cu reducerea taxelor.

In 1995, datoria publica a ajuns la un nivel urias de 3,6 miliarde de dolari (sau 5,47 trilioane de dolari, la valoarea actuala), insa a scazut ulterior in timpul mandatelor presedintilor George Bush si Bill Clinton.

Soc major dupa prabusirea Lehman Brothers

In 2001, nivelul datoriei a ajuns la 33% si se preconiza ca va fi stearsa in 10 ani. Insa lucrurile nu s-au intamplat asa. Intrarea in recesiune, combinata cu o reducere a taxelor din 2001 si 2003, sub administratia lui George W. Bush, au afectat veniturile colectate la stat.

In consecinta, datoria SUA a urcat masiv, pentru a finanta sistemul bancar, care a suferit un soc major dupa prabusirea institutiei creditoare Lehman Brothers, in 2008, fapt ce a declansat criza la nivel mondial.

Datoria publica a urcat cu 70%, de la 3,41 trilioane de dolari, in decembrie 2000, la 5,8 trilioane de dolari, in aceeasi luna din 2008, adica 40,5% in PIB.

Marea recesiune

Incepand cu anul 2009, datoria a scapat total de sub control, astfel ca SUA au inceput anul 2012 cu o datorie de 10,48 trilioane de dolari.

Insa ingrijorator este faptul ca nivelul acesteia urca vertiginos. In primele 11 luni ale anului, datoria a ajuns la 11,42 trilioane de dolari.

datorie sua
Cum s-a ajuns la o datorie de 16,42 trilioane de dolari?

Pe langa datoria guvernamentala de 11,42 trilioane de dolari, Statele Unite mai au si o datorie de 5 trilioane de dolari, suma ce reprezinta obligatiuni catre fondurile de rezerva, din care se platesc diverse programe, precum cele de asigurari sociale.

Daca se ia in calcul si aceasta datorie, atunci se ajunge la o cifra de 100% din PIB.

Ce inseamna acest nivel pentru SUA? Unii economisti se tem ca va deveni o povara, deoarece va duce la cresterea costurilor de imprumut, care vor atarna greu pentru cheltuielile bugetare. Insa, spun altii, economia Japoniei infloreste cu o datorie de peste 200%, astfel ca aceasta temere ar putea fi nefondata.  Sursa: ziare.com

Crizele economice sunt puse la cale cu viclenie de către elitele francmasonice care  influențează din umbră atât economia cât și politica în majoritatea statelor. În al XX-lea protocol secret francmasonic se dezvăluie planurile de control și înrobire economică a popoarelor:

Crizele economice au fost şi vor fi deseori provocate cu abilitate chiar de noi cu scopul de a retrage bani din circulaţie. Capitaluri enorme rămâneau astfel fără să fie folosite, sustrăgându-se în acest fel banii statului, care era până la urmă obligat să se adreseze acestor capitaluri pentru a avea bani. Aceste împrumuturi măresc în final cu foarte mult datoriile statului prin plata ulterioară a dobânzilor. Concentrarea aproape de neimaginat în trecut a industriei în mâinile capitaliştilor, care au distrus şi vor distruge complet mica industrie, a absorbit nu numai toate forţele poporului ci şi pe acelea ale statelor actuale.

Orice împrumut pe care îl solicită dovedeşte din plin slăbiciunea statului respectiv şi neînţelegerea drepturilor sale. În viziunea noastră împrumuturile stau permanent deasupra capetelor guvernanţilor precum o sabie a lui Damocles, iar aceştia, în loc să ia de la popor banii de care au nevoie, printr-un impozit temporar, vin cu mâna întinsă precum milogii ca să cerşească de la acele capitaluri uriaşe care au fost şi sunt ale noastre. Împrumuturile externe sunt întocmai ca nişte lipitori care nu se mai pot desface de pe trupul statului decât atunci când cad singure sau atunci când statul le aruncă deoparte cu hotărâre. Totuşi statele din cauza prostiei lor fără margini nu numai că cel mai adesea nu le desfac, ci chiar continuă să şi le aplice, astfel că până la urmă multe dintre aceste state trebuie să piardă în urma acestor masive şi abile “luări de sânge” benevole.

               Atâta timp cât împrumuturile sunt doar interne, aceasta nu face decât să mute banii din buzunarul săracului în acela al bogatului. Dar atunci când noi am cumpărat prin corupţie şi viclenie persoanele cele mai influente care ne trebuiau, urmărind astfel strămutarea cât mai grabnică a împrumuturilor la extern, aproape toate bogăţiile statelor au început să curgă ca nişte fluvii spre tezaurele noastre şi în urma acestui tratament aproape toţi oamenii au început să ne plătească un bir de robi. Dacă nesăbuinţa atât de evidentă pentru noi a conducătorilor de stat, în ceea ce priveşte afacerile statului şi prostia crasă persoanelor cu funcţii importante de conducere precum şi coruptibilitatea miniştrilor au încărcat ţările lor de datorii uriaşe pe care cel mai adesea acestea nu le pot restitui, trebuie să ştiţi că toate acestea ne-au costat bani şi au implicat eforturi.      Hârtiile industriale (acţiunile) vor fi apoi cumpărate chiar de guvern care, din simplu tributar de impozite – cum este acum -, se va transforma mai târziu în împrumutător din calcul. O astfel de măsură abilă va face totdeauna să înceteze stagnarea banilor şi parazitismul şi va sugruma gradat presa, fiindcă trebuie să aveţi în vedere că aceste lucruri ne sunt foarte de folos atât timp cât noi nu avem puterea la nivel planetar; dar reţineţi că ele nu vor mai fi deloc de dorit atunci când o vom dobândi.      Calculele pe care le vom prezenta atunci vor fi clare la momentul oportun şi ele vor pune astfel capăt abuzurilor de care la ora actuală noi ne folosim cu abilitate şi îndrăzneală pentru a dobândi puterea, fiindcă trebuie să vă fie clar că toate acestea nu vor fi tolerate sub conducerea noastră planetară unică. Conducătorii pe care chiar noi îi povăţuiam altădată să se distreze cât mai mult şi cât mai des pe banii statului prin recepţii, etichetă, serbări, cadouri nu erau decât un paravan al nostru. Dările de seamă prezentate periodic de favoriţii lor erau în realitate făcute de agenţii noştri şi ele făceau promisiuni mincinoase şi îmbucurătoare asupra viitorului cum că acesta va aduce importante economii şi mari ameliorări… Economii de ce anume? De noi împrumuturi?… Aşa ar fi putut cei lucizi şi inteligenţi să-i întrebe dacă ar fi fost astfel, dar nefiind,  ei nu-i întrebau pe aceia care le citeau dările de seamă şi proiectele care veneau şi vin în continuare de la noi… ”

Puţini sunt la ora actuală aceia care ştiu că mai mereu în spatele oricăror guverne oficiale se găsesc şi acţionează, nebănuite, din umbră, grupări francmasonice secrete care  le manipulează în scopurile lor planetare îngrozitoare. Tăcerea francmasonilor şi ignoranţa noastră, ambele la fel de vinovate, îi ajută din plin pe francmasoni să ne scufunde şi mai mult într-o infernală prăpastie.
       Scopul ascuns al Francmasoneriei este dominaţia asupra întregii planete, întemeierea unei republici mondiale cu desăvârşire laică, condusă de francmasoni cu o omenire îndobitocită de mizerie şi de patimile inferioare dezlănţuite. Scopurile principale pe care ei intenţionează să le realizeze până în anul 2050, sub numele generic de Noua Ordine Mondială, sunt:
1) Stabilirea unei Noi “Ordini” Economice Internaţionale, sub directul control al unui organism francmasonic mondial.
2) Stabilirea şi impunerea necondiţionată a unui guvern mondial francmasonic care va fi manipulat din umbră de Noua Ordine Mondială.
3) Stabilirea viitoarelor State Unite ale Europei ca aşa-zisă naţiune dominantă, guvernată de guvernul mondial.
4) Alegerea şi impunerea unui rege planetar unic, iniţiat de maeştrii francmasoni, pentru a conduce guvernul mondial.
5) Crearea şi promovarea unei aşa-zise “religii mondiale” care va coordona toate religiile pământului (“religia” satanică) care va avea în frunte un fel de pontif mondial.  Toate acestea sunt precizate în cele 24 de Protocoale secrete ale francmasoneriei

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .