.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Matt Levine, un fost bancher american, încearcă să ofere un răspuns la întrebarea care, de la declanșarea crizei, se află pe buzele tuturor: De ce au distrus bancherii lumea? Vezi mai jos extrase din comentariul acestuia.

„Aș putea să vă spun că nu toți bancherii sunt dobitoci și că majoritatea celor pe care îi cunosc sunt etici, deștepți, cu caracter și amuzanți, dar nu mă veți crede și aveți tot dreptul să nu credeți. Dacă toți bancherii sunt niște nesimțiți în care nu te poți avea încredere, și eu am fost un bancher, deci și eu sunt un nesimțit ne necrezut și nu aveți motive să îmi ascultați pledoaria.

Așa că iată o frază logică spusă de profesorul Gary Gordon de la Yale: «Dacă bancherii lacomi sunt cauza crizelor, atunci am avea câte o criză în fiecare săptămână».

Dacă teoria voastră despre criza financiară este că a fost cauzată de bancherii, atunci nu se explică de ce criza financiară a început în 2007-2008 și nu acum.
Cu siguranță aveți nevoie de un răspuns mai bun. Acesta începe prin a recunoaște că bancherii, ca toți oamenii, tind să aibă grijă de ei și este mai bine pentru societatea dacă sunt incluși într-un sistem în care interesul lor să fie canalizat spre țeluri pozitive decât negative. Și, invers, este îngrozitor dacă sunt într-un sistem în care energia lor este canalizată spre direcții greșite. Așa că vă veți gândi în ce direcție au fost de fapt canalizate interesele bancherilor.

Din păcate, persoanele care se gândesc des la acest lucru ajung la răspunsuri contradictorii. Un răspuns comun este că «bancherii au fost strict reglementați până de curând, după care nu au mai fost și dereglementarea a condus la dezastru». Fără îndoială, există un sâmbure de adevăr în acest răspuns, dar nu este destul de satisfăcător. Dereglementarea sistemului financiar nu este atât de recentă și o serie de măsuri de dereglementare – precum permiterea băncilor de a se implica în tranzacții cu proprietăți – sunt demonstrabile fără legătură cu criza.

Un alt răspuns, în contradicție cu primul, este că «bancherii ar fi fost în regulă dacă nu erau într-un sistem reglementat, dar reglementările intruzive au condus la criză». Există și alte versiuni mai puțin sofisticate ale acestei teorii – «criza a apărut în momentul în care guvernul a forțat băncile să împrumute proprietarii cu venituri mici».

Nici mai multe reglementări și nici mai puține reglementări nu trebuie să fie răspunsul corect. Gary Gorton are una dintre teoriile cu cei mai mulți adepți despre criza financiară – care a fost cauzată de «conducerea unor bănci din umbră», de vreme ce fostele «datorii insensibile la informații» au devenit dintr-o dată «sensibile la informații». În teoria sa, bancherii au fost mai mult tâmpiți, decât răuvoitori. Poate nici măcar tâmpiți“

sursa si foto: Capital

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .