.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

index„De ce continuă protestele pentru Roşia Montană după ce Comisia specială a dat aviz negativ proiectului de lege a Guvernului?”, este întrebarea pe care am auzit-o de mai multe ori în această săptămână şi care are mai multe răspunsuri.

Pentru că avizul negativ al Comisiei speciale este unul consultativ şi, în ciuda semnificaţiei lui, nu este, totuşi, echivalent cu respingerea definitivă a proiectului de lege specială pentru Roşia Montană. Acest lucru va fi consfinţit doar prin votul celor două camere.

Pentru că şi dacă legea specială este respinsă, proiectul minier al RMGC poate fi, în continuare, avizat de Ministerul Mediului şi de Guvern. Victor Ponta a declarat că dacă legea specială pentru Roşia Montană va fi respinsă, Guvernul nu va da aviz pozitiv acordului de mediu solicitat de companie, dar pe vorbele lui Victor Ponta se ştie cât se pot baza cetăţenii. Doar un aviz negativ pentru acordul de mediu semnifică sfârşitul proiectului minier propus de RMGC.

Pentru că, în ciuda solicitărilor publice şi a studiilor şi opiniilor cvasi-majorităţii specialiştilor în patrimoniu din România şi din lume, ministrul Culturii refuză să semneze documentaţia care îi poate oferi Roşiei Montane şansa de a fi listată în patrimoniul UNESCO.

Pentru că este uşor de prezumat că reprezentanţii companiei pun o puternică presiune pe politicienii care s-au dedulcit din „beneficiile” Afacerii Roşia Montană, şantajându-i cu eventuale scurgeri de informaţii către mass-media legate de implicarea lor în acest caz. Iar o astfel de presiune poate fi contrabalansată doar printr-o contra-presiune din partea cetăţenilor.

Pentru în 2007 ş 2008, proiectul minier de la Roşia Montană a mai fost pe punctul de a-şi da obştescul sfârşit. Evaluarea acordului de mediu fusese suspendată după anularea definitivă a certificatului de urbanism; tot în instanţă fuseseră anulate certificatul de descărcare arheologică pentru Masivul Cârnic şi Planul Urbanistic General al Roşiei Montane, esenţiale pentru proiectului minier. Mai mult, proiectul de lege anticianură, iniţiat de Eckstein-Kovacs Peter (UDMR) şi Gheorghe Funar (PRM), avea, cel puţin la nivel declarativ, susţinerea PNL şi PSD. Cele patru partide (UDMR, PRM, PNL şi PSD) aveau o majoritate mai mult decât suficientă pentru a trece legea anticianură. Trădările (în special din PSD) au blocat legea, iar autorităţile publice (Consiliul Local Roşia Montană, Consiliul Judeţean Alba şi Ministerul Culturi) au eliberat acte care să le înlocuiască pe cele anulate de instanţele judecătoreşti (!) şi, astfel, proiectul minier al RMGC a fost resuscitat. Acest lucru nu mai trebuie să se repete şi de aceea e necesar ca presiunea publică să continue până când ameninţarea asupra Roşiei Montane va fi înlăturată definitiv.

P.S.: Pe Facebook au fost semnalate mai multe abuzuri ale Jandarmeriei în timpul protestelor de la Bucureşti. Voi reveni după ce aflu mai multe amănunte.

sursa: Voxpublica

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .