.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Pop, susţine că salariile angajaţilor Hidroelectrica nu pot fi modificate deoarece compania are semnat un contract colectiv de muncă, însă situaţia se va schimba în septembrie, când “se va termina situaţia” din companie.

Liviu Pop a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, dacă i se par normale cele 70 de tipuri de indemnizaţii, prime jubiliare şi alte beneficii stipulate în contractul colectiv de muncă al angajaţilor Hidroelectrica, transmite Mediafax.

“Contractele colective de muncă pot fi încheiate după ce ai buget aprobat. Dacă ai buget aprobat, în cadrul contractelor colective poate fi stabilit salariul fiecărui angajat”, a răspuns Liviu Pop.

Întrebat dacă i se pare normal ca un şofer de la Hidroelectrica să primească un salariu de 1.643 de euro lunar, Pop a răspuns: “Nu mi se pare normal un salariu de genul acesta”, adăugând că acesta ar trebui să fie plătit cu aceeaşi sumă pe care o primeşte şoferul ministrului pentru dialog social, respectiv 1.400 de lei lunar.

CITESTE MAI MULT DESPRE INSOLVENTA HIDROELECTRICA: Istoria jafului de la Hidroelectrica

Ministrul a spus că, până acum, companiile de stat îşi aprobau bugetele în consiliile de administraţie, însă acum, pentru prima dată după trei ani, acestea au fost aprobate de Guvern.

“Au venit cu bugetele la Guvern şi s-au aprobat bugetele celor 108 companii în care statul este unic acţionar sau majoritar. Urmează ca toate organigramele şi fondul de salarii ale acestor companii să fie aprobate tot cu acordul Guvernului, în sensul în care directorul companiei, dacă are cel mai mare salariu, celelalte să fie pe o grilă descrescătoare. Sunt companii de stat în care salariul directorului este cel mai mic. Există companii de stat care au angajat în anul 2010, când nouă ni s-au redus salariile, la centru, 48 de consilieri ai directorului cu salarii între 8.000 şi 10.000 de lei”, a spus Liviu Pop.

“Nu există pârghii pentru modificări”

CITESTE CE SPUNE SINDICATUL DIN HIDROELECTRICA DESPRE SITUATIE:

Hidrosind acuză că administratorul a angajat un nou director: “Parcă suntem numai tâmpiţi în Hidroelectrica. Chiar era nevoie de un specialist din afară?”

Întrebat când vor fi modificate salariile angajaţilor Hidroelectrica, ministrul a răspuns că, atât timp cât există un contract colectiv de muncă valabil, nu se pot face modificări, dar a avansat ca termen luna septembrie pentru rezolvarea “situaţiei de la Hidrolelectrica”.

“Nu există pârghiile prin care să modifici salariul cuiva. Salariul într-o companie cu contract colectiv de muncă încheiat poate fi schimbat în momentul în care se schimbă acest contract. Conform discuţiilor cu FMI, în septembrie se termină situaţia de la Hidroelectrica. Am pus capăt”, a declarat Pop.

În urmă cu o săptămână, Remus Borza, şeful Euro Insol, administratorul judicar al Hidroelectrica, declara că salariul mediu pe angajat în Hidroelectrica este de 1.643 euro, iar salariaţii companiei beneficiază de 70 de tipuri de indemnizaţii, prime jubiliare şi alte beneficii, care acoperă 59% din totalul veniturilor.

Sursa si foto: Adevarul

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .